Πρίφτης: «Χρειαζόμαστε υψηλά επίπεδα ενέργειας»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Πρίφτης: «Χρειαζόμαστε υψηλά επίπεδα ενέργειας»
Ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (24/12-17:00).

Ο Άρης αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με τους Ξανθόπουλο και Τσούπκοβιτς να έρχονται στην Αθήνα, αλλά να είναι αμφίβολλοι.

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και ανέφερε, «Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων, απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός έχει πλούσιο ρόστερ, το οποίο του επιτρέπει να καλύπτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό. Προβλήματα αντιμετωπίζουμε κι εμείς, με τους Ξανθόπουλο και Τσούπκοβιτς, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Αθήνα αλλά είναι αμφίβολο εάν θα τους έχουμε στη διάθεσή μας στους αγώνες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Για να αντεπεξέλθουμε στο ΣΕΦ θα πρέπει να έχουμε υψηλά επίπεδα ενέργειας, να προσεγγίσουμε τον αγώνα αμυντικά και να μην αφήσουμε τον Ολυμπιακό να επιβάλλει το ρυθμό του. Επίσης, η μάχη των ριμπάουντ και τα λάθη θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης».

Ο Τζέικ Κοέν, μιλώντας εκ μέρους των παικτών ανέφερε πως, «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που ανήκει στο τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο και σαφώς η αποστολή μας είναι δύσκολη. Ο Ολυμπιακός διαθέτει μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ του. Εμείς, από την πλευρά μας, προετοιμαστήκαμε πολύ καλά. Πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και να εφαρμόσουμε το πλάνο μας για σαράντα λεπτά, αφού απέναντι σε τόσο δυνατές ομάδες δεν επιτρέπεται ούτε λεπτό χαλάρωσης. Πρέπει να περιορίσουμε τα ατού του αντιπάλου, να τον κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ και να κερδίσουμε τη μάχη των ριμπάουντ, για να κυνηγήσουμε τις πιθανότητές μας για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Αναφορικά για τα δύο ματς στην Αθήνα αφού αμέσως μετά ακολουθεί το ματς με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας, ο 25άχρονος σχολίασε... «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε… δύο αγώνες ταυτόχρονα. Ένα από τα «κλειδιά» της φετινής πορείας μας είναι ότι βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Έτσι, αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας βρίσκεται μόνο η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και σε αυτήν έχουμε ρίξει όλο το βάρος».

Τέλος για το γεγονός πως θα περάσουν Χριστούγεννα μακριά από το σπίτι τους συμπλήρωσε... «Σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο, όμως είναι μέρος της δουλειάς μας και πρέπει να το δεχθούμε. Είναι πολύ καλό που η διοίκηση μερίμνησε για να βρεθούν οι οικογένειες των παικτών και του σταφ στην Αθήνα. Είναι μια κίνηση που δείχνει ότι η διοίκηση σκέφτεται και την ανθρώπινη πλευρά όσων απαρτίζουν την ομάδα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα