Πρίφτης: «Συγχαρητήρια για τη νοοτροπία των παικτών μου»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Πρίφτης: «Συγχαρητήρια για τη νοοτροπία των παικτών μου»

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης ανέλυσε τη νίκη επί του Απόλλωνα, μίλησε για τα ματς που ακολουθούν και για τον όμιλο στο EuroCup.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο προπονητής του Άρη:

Για το ματς με τον Απόλλωνα: «Ευχαριστώ τον Κώστα για τα καλά λόγια για την ομάδα μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νοοτροπία που είχαν σήμερα. Πριν από την ώρα του παιχνιδιού, σεβαστήκαμε τον Απόλλωνα που στα τελευταία δύο ματς έκανε σπουδαίες νίκες. Εχει κάνει προσθήκες στο ρόστερ προς το καλύτερο και έπρεπε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι κι αυτό αποδείχθηκε στο πρώτο μέρος. Ηταν θέμα διάρκειας να πάρουμε μια διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο και να τελειώσουμε τα ματς. Μας περιμένει μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, δύο εκτός έδρας παιχνίδια και μάλιστα σε ημέρες εορτών. Καλή δύναμη να ευχηθώ στον Κώστα Μέξα».

Για τις αναμετρήσεις με αντιπάλους τον Ολυμπιακό για την Α1 και τον Παναθηναϊκό για τον ημιτελικό του Κυπέλου: «Είναι δύο παιχνίδια με πολύ ψηλό συντελεστή δυσκολίας, απέναντι σε δυνατές ομάδες που παίζουν σε άλλο ρυθμό, σε πολύ υψηλό επίπεδο, έχουν γεμάτα ρόστερ και παίζουν στην έδρα τους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας».

Για τον όμιλο του Άρη στο «Last 32» του EuroCup: «Οι ομάδες είναι πολύ καλύτερες, έχουν καλύτερη συνοχή. Δεν θα βρεις μέτριες ομάδες σε αυτό το επίπεδο και δε νομίζω ότι είναι καλό να μένουμε στα ονόματα των ομάδων. Το χθεσινό αποτέλεσμα δημιούργησε ένα ακόμη βαθμό δυσκολίας στο έργο μας, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη Λιμόζ, αλλά θεωρητικά είναι πιο καλή η Αρμάνι. Θα είναι δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας».

Για τις δηλώσεις του Μέξα για τον ίδιο: «Αισθάνομαι ότι είμαι σε μια ομάδα στην οποία απολαμβάνω τη δουλειά. Δημιουργήσαμε αξιόλογο ρόστερ, υπάρχει σύμπνοια και συνοχή μεταξύ μας. Όλα αυτά βέβαια έχουν να να κάνουν και με τα αποτελέσματα. Οταν ομάδα κερδίζει όλα φαίνονται ωραία, το σύστημα, ο προπονητής, οι παίκτες, η ομάδα είναι οικογένεια, η διοίκηση επίσης. Όλα φαίνονται τέλεια. Βέβαια, έχουμε τεσταριστεί σε δύσκολες στιγμές. Το σημαντικό είναι να έχουμε διάρκεια και αντοχή, αλλά και λόγω των διαδοχικών αγώνων πρέπει να έχουμε ανθεκτικότητα, σωματική και ψυχική. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται και δεν χρειάζεται μεγάλος ενθουσιασμός ή έντονη απογοήτευση».

Για την αλλαγή στο πρόγραμμα του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: «Θα παίξουμε δύο διαδοχικά παιχνίδια έτυχε από το πρόγραμμα και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Δεν μπορώ να το κρίνω. Βέβαια αν ο αγώνας γινόταν στις 13 δεν θα είχαμε τον Ξανθόπουλο και τον Τσούπκοβιτς. Και τώρα βέβαια δεν ξέρουμε αν θα τους έχουμε. Πρέπει να αντιμετωπίζεις τα πράγματα, έτσι όπως έρχονται».

Ο Τάσος Δήμας εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του και ανέφερε, «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι, έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλοί στην άμυνα που ήταν το βασικό στοιχείο μας, πήραμε μια διαφορά και καθαρίσαμε το παιχνίδι», είπε και ρωτήθηκε για την αποθέωση που δέχθηκε στο καλάθι που πέτυχε. «Όλα τα παιδιά συμμετέχουν και από τον πάγκο. Ο ένας πανηγυρίζει το καλάθι του άλλου κι όταν πάει καλά η ομάδα, όλοι είμαστε ευχαριστημένοι».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα