Μέξας: «Η απόδοσή μας ήταν αστεία»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μέξας: «Η απόδοσή μας ήταν αστεία»

bet365

Ο Απόλλων εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών και ο Κώστας Μέξας μίλησε για την πολύ άσχημη απόδοση της ομάδας του.

Ο Κώστας Μέξας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του ματς με τον Άρη ανέφερε αρχικά ότι, «Ηταν ένα καλό μάθημα για μας. Η απόδοσή μας ήταν αστεία για σχεδόν 40 λεπτά με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν είναι αποδεκτές όταν παρουσιάζεις τέτοια εικόνα στο γήπεδο. Ημασταν μακράν η χειρότερη ομάδα που πέρασε φέτος από το Παλέ και θα πρέπει οπωσδήποτε να αντιδράσουμε. Κάναμε ελάχιστα πράγματα σε σχέση με αυτά που είχαμε αποφασίσει να δοκιμάσουμε. Εν μέρει φταίει η πίεση του Αρη, βασικά όμως φταίει η δική μας πνευματική ανετοιμότητα. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς Πρίφτη για τη δουλειά που έχει κάνει από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα. Είναι μια ομάδα που παίζει σχεδόν κάθε μέρα παίζει στα όριά της, η χημεία της και ο τρόπος που λειτουργούν όλοι στο γήπεδο και στο πάγκο πρέπει να είναι παράδειγμα για όλες τις ομάδες και του εύχομαι καλή συνέχεια».

Ο Μέξας ρωτήθηκε για το χειροκρότημα των φίλων των «κίτρινων» στον Ντίλαρντ: «Για τον Ντίλαρντ είναι σημαντικό ότι ο κόσμος αναγνωρίσει την προσπάθειά του. Δεν θέλω να μιλάω προσωπικά κι αυτός έκανε λάθη πνευματικής σκέψης αλλά ήταν ίσως ο μόνος που ήταν στον αγώνα από πολύ νωρίς. Ο κόσμος του Αρη ξέρει μπάσκετ και μπορεί να αναγνωρίσει την ικανότητα κάποιων παικτών».

Για την ευθύνη περί ανετοιμότητας, ο κόουτς των Πατρινών σχολίασε... «Η πνευματική ετοιμότητα είναι συνδυασμός της ατομικής προετοιμασίας του παίκτη και προπονητή. Είχαμε κακή εβδομάδα λόγω των τραυματισμών των Βεργίνη, Αργυρόπουλου. Καταλαβαίνετε ότι χωρίς τους δύο από τους τρεις παίκτες με την μπάλα στα χέρια, η προπόνηση δεν ήταν αυτοί που θα θέλαμε. Αυτές είναι οι δικαιολογίες που μπορούμε να επικαλεστούμε, αλλά καις το φιλικό παιχνίδι με τον Κόροιβο ήμασταν κακοί σε αυτό το κομμάτι. Δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε. Ασφαλώς και φταίω κι εγώ, δεν βγάζω τον εαυτό μου επ’ έξω».

Σε ερώτηση τι κάνει τον Αρη να διαφέρει, ο Μέξας απάντησε, «Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα έχει κάνει μόνο σωστά βήματα. Με την επιλογή των παικτών που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η εικόνα που βγάζει μέσα στο γήπεδο, η συναδελφικότητα και η αγάπη των παικτών φυσικά και είναι δουλειά του προπονητή. Και νομίζω ότι ο συνδυασμός χαρακτήρα, ταλέντου και κινήτρου είναι σημαντικός. Ο Αρης έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στον όμιλό του στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα έχει κάνει ένα κακό πεντάλεπτο στον Κόροιβο και σε όλα τα άλλα ματς είναι πραγματικά κυρίαρχος. Καθαρά μπασκετικά και ουδέτερος, επειδή διαβάζω τα social media, ακούω κάποιες γκρίνιες και δεν τις καταλαβαίνω. Αν ο κόουτς είχε άλλο όνομα και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ θα ζητούσαν όλοι τώρα κλειστό τριετές στον Πρίφτη για μην τον πάρουν άλλες ομάδες. Να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Και με τον κόουτς έχω τυπική σχέση. Σας λέω όπως τα αισθάνομαι μπασκετικά. Ο κόουτς μεγαλώνει μαζί με τον Αρη αυτή τη στιγμή. Τον αφήνετε να δουλέψει, εγώ βλέπω ότι σέβεται την επένδυση που γίνεται και θέλει μόνο στήριξη».

Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος από την πλευρά των παικτών του Απόλλωνα ανέφερε, «Συγχαρητήρια στον Αρη. Εμείς δεν καταφέραμε με τη συγκέντρωση και την ενέργεια που είχαν να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε σε αυτό της Τετάρτης που είναι σημαντικό για μας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα