Στα χνάρια του Ρόντμαν ο Ντράμοντ (vids & pics)

Στα χνάρια του Ρόντμαν ο Ντράμοντ (vids & pics)

Στα χνάρια του Ρόντμαν ο Ντράμοντ (vids & pics)

bet365

Ο Άντρε Ντράμοντ έχει αρχίσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν, καθώς μετρά εκπληκτικούς αριθμούς σε πόντους και πολύ περισσότερο σε ριμπάουντ, φτάνοντας τα επίπεδα του θρυλικού Ντένις Ρόντμαν!

Ο σέντερ των Ντιτρόιτ Πίστονς μέχρι στιγμής μετρά 18,2 πόντους και 16,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, αριθμοί που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, κραταιών σέντερ. Όχι τόσο στους πόντους, όσο στα ριμπάουντ, καθώς αν ο Ντράμοντ συνεχίσει έτσι, τότε θα γίνει ο πρώτος παίκτης μετά τον Ντένις Ρόντμαν που φτάνει σε τέτοια επίπεδα.

Τα ξημερώματα (19/12) ο Ντράμοντ έγινε ο πρώτος παίκτης των Πίστονς μετά τον Ντένις Ρόντμαν, που αριθμεί τουλάχιστον 30 πόντους και 20 ριμπάουντ σε μία αναμέτρηση, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1990-91.

Εκτός αυτού έγινε και ο πρώτος μετά τον Λάρι Μπερντ που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στην έδρα των Σικάγο Μπουλς, στην εκπληκτική νίκη των Πίστονς επί των «ταύρων» στην 4η παράταση. Τελείωσε την αναμέτρηση με 33 πόντους και 21 ριμπάουντ.

Τελευταίος παίκτης που μέτρησε πάνω από 15 ριμπάουντ ανά αγώνα σε μια ολόκληρη όμως σεζόν ήταν ο Κέβιν Λοβ με 15,2 ως παίκτης των Μινεσότα Τίμπεργουλβς τη σεζόν 2010-11, ενώ ο αμέσως προηγούμενος ήταν και πάλι παίκτης των Πίστονς, ο Μπεν Γουόλας με 15,4 τη σεζόν 2002-03.

Πέρσι, πολύ κοντά στα 15 ριμπάουντ ανά παιχνίδι βρέθηκε ο Ντι Άντρε Τζόρνταν, που τελείωσε τη σεζόν με 14,9.

Η ικανότητα του Ντράμοντ στο ριμπάουντ οφείλεται κυρίως στο σωματότυπο του με τα μακριά και πολύ δυνατά χέρια, αλλά και στο ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε δούλεψε πολύ στο σώμα του, καθώς έχασε κάποια περιττά κιλά, χωρίς όμως να στερηθεί σε μυϊκή μάζα, γεγονός που τον βοηθάει στο block out.

Παρακάτω θα δείτε τους αριθμούς του Ντράμοντ κατά μέσο όρο στα ριμπάουντ σε όλες τις σεζόν μέχρι τώρα στη καριέρα του.

(Πηγή: basketball-reference)

Παρότι ο Ρόντμαν ήταν αρκετά κοντύτερος από τον Ντράμοντ, μάζευε περισσότερα ριμπάουντ κατά μέσο όρο και αυτό γιατί κατάφερνε να προβλέπει που θα πάει η μπάλα μετά από κάθε χαμένο σουτ, ανάλογα με το ποιος το εκτελούσε. Παρακάτω βλέπετε τα στατιστικά του στα ριμπάουντ, στα καλύτερα χρόνια της καριέρας του.

(Πηγή: basketball-reference)

«Κάθομαι και παρατηρώ τις στροφές που παίρνει η μπάλα όσο είναι στον αέρα και έτσι ξέρω που θα πάει όταν αυτή χτυπήσει τη στεφάνη», απάντησε ο Ρόντμαν σε ερώτηση δημοσιογράφου πριν από αγώνα, όταν καθόταν και παρατηρούσε τη προθέρμανση της αντίπαλης ομάδας.

Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς με σιγουριά ότι ο Ντράμοντ θα ολοκληρώσει τη σεζόν με στατιστικά σαν κι αυτά, ωστόσο ήδη στην καριέρα του έχει δείξει ότι έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ριμπάουντερ στη σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα