Το πρόγραμμα είναι πιο δύσκολο από τις ομάδες του ομίλου

Το πρόγραμμα είναι πιο δύσκολο από τις ομάδες του ομίλου

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Το πρόγραμμα είναι πιο δύσκολο από τις ομάδες του ομίλου
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την ήττα από την Εφές, τον όμιλο στο Top 16 και τα όσα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη.

Το παιχνίδι που θα λύγιζαν τον Ολυμπιακό οι πολλές απουσίες έφτασε και έτσι η ήττα από την Αναντολού Εφές τον έφερε με ρεκόρ 8-2, αλλά πρώτο.

Το πρόβλημα με τους συνεχόμενους τραυματισμούς είναι το μικρό rotation. Λιγότεροι παίκτες στην προπόνηση σημαίνει περισσότερη κούραση για αυτούς.

Προσθέστε και την έλλειψη ίχνους συγκέντρωσης και ενέργειας και έτσι καταλαβαίνετε γιατί έχασε ο Ολυμπιακός.

Ίσως ακουστούν πολλά για εσκεμμένη ήττα των «ερυθρόλευκων» ώστε να διαλέξουν τη Λαμποράλ στο Top 16 αντί των Τούρκων, αλλά κάτι τέτοια μόνο στην Ελλάδα ακούγονται. Είμαστε βασιλιάδες στη συνομωσιολογία. Λες και υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ Τούρκων και Βάσκων.

Ακόμη κι όμως αν σκέφτηκαν έτσι, προσωπικά βρίσκω ορθή την απόφασή τους. Στον απόλυτο επαγγελματισμό δε χωρούν συναισθηματισμοί κλπ και αφού το γελοίο σύστημα της Ευρωλίγκας να μη διεξάγονται όλα τα ματς την ίδια ώρα το επιτρέπει, οι ομάδες κάνουν άριστα και επιλέγουν αντίπαλο.

Διακυβεύονται πάρα πολλά στο Top 16 για να μη μπεις σε αυτό το «τριπάκι».

Επαναλαμβάνω για να ολοκληρώσω το σκεπτικό και να αποφευχθούν παρερμηνείες. Δε θεωρώ πως έχασε εσκεμμένα ο Ολυμπιακός, ωστόσο αν το έκανε δε θα με ενοχλούσε καθόλου.

Εξάλλου δεν ηττήθηκε από τη Λιμόζ ή την Αρμάνι, αλλά από ομάδα με μπάτζετ 25.000.000 και ατομική ποιότητα στο ρόστερ της που είχε και ισχυρό κίνητρο..

ΓΙΑ ΤΟ TOP 16

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός για να φοβάται οποιαδήποτε ομάδα. Αντιθέτως οι αντίπαλοι θα πρέπει να έχουν το νου τους.

Θα επαναλάβω πως δεν υπάρχει εύκολος και δύσκολος όμιλος. Οι 7 αντίπαλοι του Ολυμπιακού αναλύθηκαν και θα ξαναναλυθούν, ωστόσο θεωρώ σημαντικότερο το πρόγραμμα των αναμετρήσεων παρά τους αντιπάλους.

Έτσι κι αλλιώς σε ένα πρωτάθλημα 14 αγωνιστικών όπως το Top 16, θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, άσχημα βράδια, εντός έδρας ήττες, εκπληκτικό μπάσκετ και εκτός έδρας νίκες.

Από όλα θα ‘χει ο μπαχτσές.

Δε μου αρέσει καθόλου το πρόγραμμα λοιπόν. Θα ήθελα πρεμιέρα εκτός έδρας και με δύσκολο αντίπαλο αφού ο Λοτζέσκι ίσως λείπει και ο Σπανούλης θα έχει 1-2 ματς στα πόδια του.

Θα ήθελα τελευταίες αγωνιστικές Κάουνας και Μπάμπεργκ, αλλά αντιθέτως οι 3 τελευταίες αγωνιστικές είναι οι χειρότερες δυνατές. Ρεάλ στο ΣΕΦ, Χίμκι στη Μόσχα, ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ.

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ-ΜΑΚΑΜΠΙ

Κατ’ εμέ δεν υπήρξε καμία παρωδία στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Προπονητές και παίκτες έπαιξαν άριστα την τακτική που τους βόλευε και από τη στιγμή που οι κανονισμοί τους επέτρεψαν να κάνουν όσα έκαναν, ορθώς τα έκαναν.

Απολύτως λογικά η Μακάμπι σημάδεψε την παράταση και επίσης απολύτως λογικά η Νταρουσάφακα προσπάθησε να την αποφύγει. Σωστά αστοχούσαν στις βολές και το μοναδικό λάθος ήταν το φάουλ που έκαναν οι Ισραηλινοί.

Καλύτερα να δέχονταν το καλάθι διότι όταν κυνηγάς την παράταση μπορείς να την ελέγξεις όταν είσαι 2 ή 3 πόντους διαφορά, αλλά ποτέ όταν είσαι στον έναν.

Θυμάμαι κι ένα ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού όπου συνέβη ακριβώς το ίδιο στο ΣΕΦ (πριν 3 χρόνια νομίζω) και δεν είχε πάρει φωτιά το facebook με κράξιμο. Τώρα τους πείραξε επειδή το έκαναν δύο ξένες ομάδες. Όταν το έκαναν οι δικές μας οι ίδιοι το είχαν βαφτίσει «σωστή τακτική».

ΥΓ: Το Top 16 ξεκινά από το μηδέν. Μικρό καλάθι λοιπόν, κανένας ενθουσιασμός, καμία απογοήτευση και απολαύστε μπάσκετ με δυνατούς αντιπάλους.

ΥΓ 2: Θα γίνουν πολλές ήττες.

ΥΓ 3: Ο άλλος όμιλος είναι λίγο πιο εύκολος, αλλά κι εκεί υπάρχουν ομάδες που έδειξαν στην πρώτη φάση πολύ καλό πρόσωπο (Φενέρ, Λοκομοτίβ, Ουνικάχα). Τα πράγματα δε θα είναι εύκολα.

ΥΓ 4: Με ΠΑΟΚ και Ζαλγκίρις ο Παναθηναϊκός έδωσε δύο ελεύθερα σουτ σε Βασιλειάδης και Μότουμ αντίστοιχα. Αλλαγή στα σκριν ήταν η εντολή του Τζόρτζεβιτς (σωστότατα), αλλά κάποιος ξεχάστηκε. Τον ξύπνησαν οι φωνές του Διαμαντίδη μετά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.