Σφαιρόπουλος: «Δε φοβόμαστε κανέναν αν είμαστε όπως πρέπει» (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Σφαιρόπουλος: «Δε φοβόμαστε κανέναν αν είμαστε όπως πρέπει» (vid)
O Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν εκνευρισμένος με τους παίκτες του ενώ αναφέρθηκε και στον όμιλο στο Top 16.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έψαξε για δικαιολογίες μετά την ήττα από την Εφές. Ο προπονητής του Oλυμπιακού ανέλυσε το παιχνίδι, μίλησε για την κακή απόδοση των παικτών του, απέκελισε ενδεχόμενο ενίσχυσης και αναφέρθηκε φυσικά στον όμιλο του Top 16.

Για το ματς με την Εφές: «Συγχαρητήρια στην Εφές για τη δίκαιη νίκη της. Επέβαλλε από την αρχή τον ρυθμό της και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα στην πρώτη περίοδο. Εμείς μπήκαμε χωρίς διάθεση και συγκέντρωση και φαίνεται από τα 7 επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Εφές στην πρώτη περίοδο. Ξέραμε ότι η Εφές τρέχει αρκετά και ξέραμε ότι έπρεπε να παλέψουμε για τα αμυντικά ριμπάουντ, αλλά αυτά δεν έγιναν όπως και άλλα πολλά. Πιστεύω ότι δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι να παίξουμε αυτόν τον αγώνα. Κάναμε προσπάθεια να το γυρίσουμε, το φτάσαμε μέχρι και τους 8 πόντους αλλά όταν δεν είσαι καλός είναι δύσκολο να διεκδικήσεις κάτι με αξιώσεις. Ηταν μία κακή εμφάνιση και αυτό που έχω να τονίσω είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παλεύει όλα τα παιχνίδια και θεωρώ ότι αυτή η εμφάνιση δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική πορεία μας. Αλλά από την άλλη θα πρέπει κάποιοι παίκτες να καταλάβουν ότι όταν παίζεις στον Ολυμπιακό πρέπει να τα δίνεις όλα. Αυτό ήταν ένα καμπανάκι για τους παίκτες και δεν μας ταιριάζει αυτή η εικόνα».

Για την απόδοση των παικτών του: «Μπαίνουμε στο ΤΟΡ-16 και πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας γιατί έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, το είπα και μέσα στα αποδυτήρια στους παίκτες. Εκείνο που είναι σημαντικό, είναι πως θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πάντα θα πρέπει η ομάδα να δίνει τα πάντα και να παλεύει, αν ο άλλος είναι καλύτερος ας χάσουμε, αλλά δε δέχομαι να μην παλεύουμε. Είναι καμπανάκι, γιατί έτσι όπως παίξαμε δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο ΤΟΡ-16. Παρόλο την κακή εμφάνιση, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας χειροκρότησε ακόμα και στα κακά μας διαστήματα και μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο ότι θα αλλάξει αυτή η εικόνα και δεν θα επαναληφθεί».

Για την έλλειψη ρυθμού: «Όταν έχεις ένα κενό βγαίνεις εκτός ρυθμού, αλλά δεν ψάχνω για δικαιολογίες και δεν θα πω ούτε για τους τραυματίες ούτε για το αν παίξαμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Αν κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και δεν αντέξουμε τότε ναι να πω μπράβο στα παιδιά, κάναμε ό,τι έπρεπε αλλά χάσαμε. Με αυτή την απουσία μας όμως από το γήπεδο πως θα κερδίσουμε; Ήταν μία ομάδα μέσα στο γήπεδο. Στον επόμενο όμιλο όλα τα παιχνίδια θα είναι έτσι και θα πρέπει να είμαστε πνευματικά έτοιμοι».

Για τον όμιλο στο Top 16: «Είναι τεράστια πρόκληση ο όμιλος του ΤΟΡ-16 και δύσκολος. Για εμάς είναι σημαντικό να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι. Δεν φοβόμαστε τον όμιλο όταν είμαστε εμείς όπως πρέπει να είμαστε. Μπορεί να είναι δύσκολος ο όμιλος, αλλά μέσα απ’ αυτά τα παιχνίδια θεωρώ πως όποια ομάδα προκριθεί στη συνέχεια θα είναι έτοιμη να παίξει δύσκολα παιχνίδια. Θέλει καλή διαχείριση των αγώνων και όλοι να προετοιμαστούμε».

Για μεταγραφική ενίσχυση: «Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να ενισχυθούμε περαιτέρω».