Ευρωλίγκα: «Θα προτείνουμε το σκορ της παράτασης να μη προσμετράται στην κατάταξη»

Γιάννης Ράμμας
Ευρωλίγκα: «Θα προτείνουμε το σκορ της παράτασης να μη προσμετράται στην κατάταξη»
Με αφορμή όλα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση Νταρουσάφα-Μακάμπι Τελ Αβίβ (66-70) στην Κωνσταντινούπολη η Ευρωλίγκα ενημέρωσε πως θα προτείνει στη FIBA αλλαγές στους κανονισμούς για την πρόληψη επανάληψης.

Η ανακοίνωση:

- Όλες οι αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας διεξάγονται με τους κανονισμούς της FIBA.

- Η εν λόγω αναμέτρηση ήταν εντός επισήμων κανονισμών του αθλήματος, όταν προς το τέλος της τέταρτης περιόδου η φιλοξενούμενη ομάδα προσπάθησε να τη στείλει σε παράταση προκειμένου να νικήσει με τουλάχιστον 11 πόντους. Η διαφορά ήταν απαραίτητη προκειμένου η Μακάμπι να προκριθεί στο ΤΟΡ 16.

- Απ' το έτος ίδρυσής της το 2000, η Ευρωλίγκα έχει σ' ετήσια βάση μελετήσει, προτείνει κι επομένως συνεισφέρει σε βελτιώσεις στους επισήμους κανονισμούς της FIBA. Αυτό έχει καταστεί δυνατό χάριν στη συνεισφορά των προπονητών στην ετήσια συνάντηση, στη διάσκεψη του 2012, στη δουλειά της Επιτροπής Διαιτησίας, του προσωπικού της λίκγας κι άλλων μετόχων. Αυτές οι προτάσεις έχουν μεταφερθεί στην Τεχνική Επιτροπή της FIBA με την πλειοψηφία τους να υιοθετούνται.

- Η Ευρωλίγκα θα συμβουλευτεί τους σχετικούς μετόχους τους προκειμένου να βρει μία πιθανή λύση σε γεγονότα όπως όλα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση Νταρουσάφακα-Μακάμπι. Αυτή η πρόταση μπορεί να περιλαμβάνει το σκεπτικό πως όλοι όσοι πόντοι σκοράρονται στην/στις επιπλέον περίοδο/περιόδους δε θα προσμετρούνται στην κατάταξη. Αυτή κι άλλες προτεινόμενες βελτιώσεις θα αποσταλούν στην Τεχνική Επιτροπή της FIBA για εξέταση και συζήτηση. Οι επόμενες αλλαγές στους Επίσημους Κανονισμούς της FIBA είναι εγκαίρως προγραμματισμένες εν όψει αγωνιστικής περιόδου 2016-17.