Μαρκόπουλος: «Δε μπορούσα να... παρατήσω τον ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό»

Gazzetta team
Μαρκόπουλος: «Δε μπορούσα να... παρατήσω τον ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό»
Για τους λόγους που δεν άφησε τον ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό, μίλησε ο Μαρκόπουλος, που ανέλυσε την πορεία του ΠΑΟΚ, ενώ... αποθέωσε τον Σχορτσιανίτη!

Την πορεία του ΠΑΟΚ και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup, σχολίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην NOVA ο Σούλης Μαρκόπουλος, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό, τους οποίου ήταν στόχος για την αντικατάσταση του Γιώργου Μπαρτζώκα, πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Δε μπορούσα να φύγω έτσι όπως ήταν η κατάσταση… Ήταν στα μέσα της περιόδου. Όταν κάνω συμφωνία με κάποιον, εγώ έχω μάθει να την τηρώ», ήταν η απάντηση του Μαρκόπουλου στην ερώτηση για τον Ολυμπιακό.

Για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους 32 του Eurocup: «Το ήθελαν πολύ τα παιδιά. Όταν ήρθε στην ομάδα μας ο Σχορτσανίτης άλλαξε τελείως το πρόσωπο μας. Είχαμε δυναμώσει πολύ στην περιφέρεια, με το που ήρθε ο Σοφοκλής, αλλάξαμε το παιχνίδι. Τώρα έχουμε αρκετά καλό παιχνίδι και μέσα από τη ρακέτα και έξω. Παίζουμε καλά κοντά στο καλάθι, δε δεχόμαστε εύκολα καλάθια στη ρακέτα και αυτό δε μπορούν να το διαχειριστούν οι άλλες ομάδες».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε... ακριβότερους αντιπάλους: «Όλοι οι προπονητές δουλεύουμε σε ορισμένα σχέδια που αποφασίζουμε ανάλογα με τους παίκτες που έχουμε. Βλέπουμε κάποιες αδυναμίες, γιατί δε σας το κρύβω ότι οι ομάδες που δεν έχουν ανθηρά μπάτζετ, δε μπορούν να κάνουν πάντα τις καλύτερες επιλογές. Εμείς είμαστε και λίγο τυχεροί σε αυτό το κομμάτι τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε τους παίκτες που παίρνουμε στην αρχή της σεζόν, να τους κρατάμε ως το τέλος, αν είναι στο χέρι μας και με μια-δυο προσαρμογές κατά τη διάρκεια της σεζόν, να κάνουμε κάτι καλύτερο. Παλιότερα ήταν ο Λάζαρος, τώρα είναι ο Σοφοκλής που μακάρι να μείνει ως το τέλος να μας βοηθήσει».

Για την συνέχεια στο Eurocup: «Οι περισσότεροι παίκτες ήρθαν στην ομάδα γιατί είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε αυτό το θεσμό και φυσικά, ήθελαν να δείξουν ότι αξίζουν. Η προσθήκη του Σοφοκλή βοήθησε πολύ . Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες σε μια ομάδα, δουλεύουμε όλοι. Οι συνεργάτες μου δουλεύουν νυχθημερόν για να κατανοήσουν οι παίκτες μου όσο το δυνατόν καλύτερα για το τι θα βρουν μπροστά τους σε κάθε παιχνίδι».

Για την παρουσία του Σχορτσανίτη: «Ήθελε κι ο Σοφοκλής. Άμα δε θέλει ο ίδιος δε γίνεται τίποτα. Ξέρει πολύ καλά το μπάσκετ. Είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ξέρει που να στραφεί μέσα στο γήπεδο και αυτό τον βοηθάει πιο πολύ».

Για την απουσία του κόσμου από το γήπεδο: «Οι επιτυχίες που έχει η ομάδα τα τελευταία χρόνια, αν θεωρούνται επιτυχίες, έχουν έρθει από μια ομάδα. Όχι από έναν προπονητή, από κάποιους παίκτες. Προβλήματα εξωαγωνιστικά, δε μπορώ να λύσω εγώ. Είναι ο κ. Σταυρόπουλος, ο κ. Ζουρνατσίδης, είναι όλο το επιτελείο που δουλεύουν για να μην υπάρχουν προβλήματα. Είναι οι συνεργάτες μου που δουλεύουν πάρα πολύ έξω από το γήπεδο. Οι παίκτες που έρχονται, θέλουν να έρθουν. Ίσως τους δίνεται η ευκαιρία μέσα από τον ΠΑΟΚ να κάνουν κάτι παραπάνω. Όλοι, αυτή την περίοδο, είμαστε λίγο χάλια σαν πολίτες, δε μπορείς να τους πεις του άλλου, "γιατί δεν έρχεσαι στο μπάσκετ;", όταν έχει τόσα προβλήματα. Δε μπορείς να το απαιτήσεις. Είμαστε χαρούμενοι με αυτούς που έρχονται. Και ένας παραπάνω να έρχεται κάθε φορά, θα είμαστε ευχαριστημένοι».

Για το αν θα έρθει κάποιος χρηματοδότης: «Μακάρι να έρθει. Ποιος δε θα το ήθελε; Και εμείς το θέλουμε, μακάρι να μπορούσε να ερχόταν… χθες».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο ματς με την Λιέτουβος: «Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε. Μετά τις εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια, ελπίζαμε ότι θα βρούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου μέσα στο παιχνίδι. Μας προβλημάτιζε, ότι ήταν πολύ νωρίς το παιχνίδι και με το ταξίδι, για τις αντοχές των παικτών. Μας βοήθησε πολύ ο Σοφοκλής που τράβηξε πολύ βάρος σε άμυνα και επίθεση. Μας βοήθησε πολύ και ο Βασιλειάδης και ο Χάτσερ και ο Ντούβνιακ, που τον περιμέναμε καιρό. Να πω συγχαρητήρια στον Μάρκοβιτς, γιατί την προηγούμενη μέρα δε μπορούσε να περπατήσει, αλλά έκανε δύο ενέσεις και έπαιξε πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε».

Για τα κέρδη του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη: «Η ομάδα παίζει σε αυτό το θεσμό και κερδίζει, γιατί μπορεί να φέρει έναν παίκτη από μια άλλη ομάδα που δεν παίζει. Είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες που έχεις, να προσπαθούν και στην προπόνηση περισσότερο. Σε βοηθάει να φτιάξεις καλύτερα την ομάδα σου. Βέβαια, με ομάδα με μικρό ρόστερ, με μετακινήσεις, οι παίκτες δεν είναι αρκετά έτοιμοι σε πρώτο στάδιο, να διαβάσουν και να είναι έτοιμοι μέσα στα παιχνίδια».

Για τον Βασιλειάδη: «Μέσα στο παιχνίδι πρέπει να κάνει όλα αυτά τα πράγματα, γιατί αυτό ζητάει η ομάδα. Είναι πολύ βελτιωμένος τον τελευταίο καιρό και στη συνέχεια θα μας βοηθήσει περισσότερο. Στην αρχή της σεζόν, υπήρχε το άγχος που δεν είχαμε δύναμη στη ρακέτα, παρασυρόμασταν στο ρυθμό του, κάναμε επιθέσεις χωρίς καλή ισορροπία και με την έλευση του Σοφοκλή, το βελτιώσαμε. Με έναν καλό ψηλό, η άμυνα τραβιέται μέσα. Αλλιώς πιέζεται πολύ η περιφέρεια, είναι μικρές οι αποστάσεις και παίζουν καλύτερη άμυνα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα