ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Αρβανίτης: «Οικονομικά ο Άρης είναι έτοιμος για Ευρωλίγκα»

Ο πρόεδρος του Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε για την πρόκριση στους «32» του EuroCup και την προοπτική της Ευρωλίγκας.

Αρβανίτης: «Οικονομικά ο Άρης είναι έτοιμος για Ευρωλίγκα»

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Λευτέρης Αρβανίτης στον Sport fm:

Για τις αλλαγές σε σχέση με την περσινή ομάδα: 

«Όταν έγιναν οι όμιλοι είχαμε στόχο να περάσουμε χωρίς να μας ενδιαφέρει η θέση. Έχει αλλάξει η δομή στο αγωνιστικό τμήμα, υπήρξε ενίσχυση με τους παίκτες που ήρθαν που ήταν ποιοτικοί και βόλευαν το αθλητικό σύνολο που ήθελε να φτιάξει ο Πρίφτης. Έχουμε δρόμο, αλλά τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά. Υπάρχει οικονομική ηρεμία και διοικητική σταθερότητα, ενώ η ομάδα στηρίζεται και από τον κόσμο και είναι κάτι που το νιώθεις. Αυτό το οικογενειακό κλίμα βοηθά, ενώ και όλο το τιμ δουλεύει καλά στο παρκέ και αυτό βγαίνει στους αγώνες. Είμαστε μια οικογένεια και στηρίζει ο ένας τον άλλον ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Εάν δεν υπήρχε δέσιμο και ομόνοια δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Συνεχίσουνε έτσι γιατί και η οικογένεια Λάσκαρη θέλει να το διατηρήσει αυτό».

Τον Απόλλωνα Πατρών φιλοξενεί ο Αρης το Σάββατο το απόγευμα για την Basket League. Σε απόδοση 1.91 στη Novibet, η νίκη του «Αυτοκράτορα» με τουλάχιστον δέκα πόντους διαφορά. 

Για τα σχέδια της οικογένειας Λάσκαρη: 

«Όσο περνά ο καιρός γίνεται ακόμη πιο ενθουσιώδης ο κ. Λάσκαρης. Αγαπά το μπάσκετ και την ομάδα και είναι δίπλα σε όλους. Μετά από ήττα μείναμε ψύχραιμοι και ήρεμοι και έτσι ξεπεράσαμε ένα δύσκολο αποτέλεσμα. Εμείς τους στηρίξαμε και στη συνέχεια αυτοί με την αγωνιστικότητα και το φιλότιμό τους μας αποζημίωσαν με την εκτός έδρας νίκη μέσα στην ΑΕΚ». 

Για το αν θα κάνει μεταγραφές: 

«Σε αυτήν τη φάση δεν θέλουμε να χαλάσουμε τη χημεία της ομάδας. Αυτή είναι η δύναμή μας. Κοιτάμε από μακριά κάποια πράγματα, αλλά δεν είναι στο μυαλό μας κάποια αλλαγή. Θέλει επιμονή, επιμονή και στήριξη. Σίγουρα θα υπάρχουν και κάποια βήματα προς τα πίσω κάποιες στιγμές. Πρέπει να επιμείνουμε στο ότι βήμα-βήμα η ομάδα θα φτάσει εκεί που πρέπει. Θέλαμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη και το καταφέραμε, ενώ στο πρωτάθλημα θέλουμε τετράδα 

Για το αν η ομάδα είναι έτοιμη για Ευρωλίγκα: 

«Η οικογένεια Λάσκαρη οικονομικά είναι έτοιμη. Περιμένουμε να δούμε αν θα έρθει πρόταση. Αλλά δεν νομίζω να γίνει αυτό». 

Για το αν μπορεί η ομάδα να κατακτήσει το EuroCup: 

«Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί υπάρχουν μερικές πάρα πολύ καλές ομάδες. Περνούν οι καλύτερες ομάδες από κάθε όμιλο. Θα βλέπουμε την κατάστασή μας σε κάθε παιχνίδι. Θα δούμε τους τραυματισμούς, θα τα δούμε όλα. Όσες ομάδες πέρασαν είναι καλές, ενώ κι εκείνες της Ευρωλίγκας είναι καλύτερες από εμάς. Θα παλέψουμε σαν Άρης κάθε παιχνίδι και ό,τι γίνει. Εάν δεν περάσουμε, δεν σημαίνει πως η χρονιά είναι αποτυχημένη».