«Δεν με νοιάζει πόσα θα χάσεις! Σούταρε!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Δεν με νοιάζει πόσα θα χάσεις! Σούταρε!»

bet365

Ο πρωταγωνιστής του τελευταίου λεπτού στον αγώνα-"θρίλερ", Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, Τζέϊμς Φέλντιν, αποκαλύπτει στο gazzetta.gr τι του είπε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και πως τον ώθησε να βάλει την υπογραφή του στο τελικό 70-69.

Ήταν τόσο χάλια χθες, ο Παναθηναϊκός, που έχοντας καλύψει αρκετές ανατροπές του στο κλειστό του ΟΑΚΑ, η εικόνα που μας έδινε το παιχνίδι, ήταν ότι ο μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να χάσει αυτό το ματς! Όπερ και εγένετο... Το 58-65 στο 33'28", έγινε 62-68 στο 37'03", με τον "δικέφαλο του Βορρά" να έχει 18/21 βολές και να ελέγχει πλήρως το ματς. Από την άλλη πλευρά, οι "πράσινοι" όχι απλά αδυνατούσαν να βρουν αξιόπιστη επιθετική λύση, αλλά μέχρι εκείνο το σημείο ήταν τραγικοί και στις ελεύθερες βολές (3/12 στην 4η περίοδο), οι οποίες προέκυψαν από τα απερίσκεπτα φάουλ των αντιπάλων, που τους έστελναν στην γραμμή.

Όλα πήγαιναν λοιπόν, κατ' ευχήν, για την πολύ καλοστημένη ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, μέχρι να μπούμε στα τελευταία 2,5 λεπτά. Εκεί οι Θεσσαλονικείς έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να χάσουν. Απώλεια αμυντικών ριμπάουντ, φτηνά φάουλ, πολύ κακές επιλογές στην επίθεση, άστοχες βολές (1/4), γρήγορα σουτ υπό κακές προϋποθέσεις, χωρίς να μπουν καν στην διαδικασία, να πάνε σε αργές κατοχές, για να ροκανίσουν κι άλλο το χρόνο. Με άλλα λόγια, ο ΠΑΟΚ φοβήθηκε να νικήσει. Αυτό διέκρινε και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, που πιστεύοντας πολύ στις επιθετικές ικανότητες του Τζέϊμς Φελντίν, τον παρότρυνε να σουτάρει ακατάπαυστα. Έστω κι αν μέχρι το 37'24' είχε 0/2 βολές και 2/14 σουτ!

Ήταν το χειρότερο εφετινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού;

«Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλά και μας δημιούργησε πολλά προβλήματα! Στην αρχή μας ακολούθησε στην επίθεση και στο 2ο μέρος, μας έβαλε δύσκολα με την άμυνά του, ενώ παράλληλα άρχιζε να ξεφεύγει στο σκορ! Νομίζω ότι δεν μπήκαμε στο ματς με την απαραίτητη ενέργεια, ίσως γιατί πιστεύαμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα βρούμε τον τρόπο να κερδίσουμε, αλλά η ουσία είναι ότι σήμερα (σ.σ.: χθες), δεν κάναμε τη δουλειά για την οποία πληρωνόμαστε. Από τύχη δεν χάσαμε το παιχνίδι... Οπότε, ναι, θα συμφωνήσω ότι ήταν η χειρότερη εμφάνισή μας από το ξεκίνημα της σεζόν!»

Ήταν θέμα συγκέντρωσης; Ποιος είναι ο λόγος που παρουσιάσατε ένα τέτοιο πρόσωπο; Ο ΠΑΟΚ άλλωστε, δεν είναι μία ομάδα που μπορείς να την κερδίσεις εύκολα, αν την υποτιμήσεις...

«Το συνειδητοποιήσαμε όλοι κι ευτυχώς που δεν το πληρώσαμε! Καμιά φορά πάντως, συμβαίνουν τέτοιου είδους καταστάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ψάχνω για δικαιολογίες! Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη χρονιά και βρισκόμαστε μόνο στα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε κάποιες στιγμές επέρχεται μία ανεπαίσθητη χαλάρωση... Ελπίζω να μην ξανασυμβεί σύντομα και σίγουρα όχι την Πέμπτη στη Λιθουανία, όπου παίζουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Η άσχημη εικόνα με τον ΠΑΟΚ πρέπει να μας δώσει κίνητρο για να είμαστε πολύ καλύτεροι κόντρα στην Ζαλγκίρις.»

Παρ' ότι ήσουν αρκετά άστοχος (4/6 βολ. & 3/15 σουτ) κι έχασες σουτ που συνήθως βάζεις, στο τέλος δεν κρύφτηκες. Πήρες κρίσιμες επιθέσεις, ευστόχησες σε καθοριστικές βολές και πέτυχες τους τελευταίους 7 πόντους της ομάδας σου, σφραγίζοντας μία νίκη-"χρυσάφι"... Κάποιος έπρεπε να βγει μπροστά;

«Αυτό το οφείλω στον coach! Μετά από ένα άστοχο ελεύθερο τρίποντο στα τελευταία λεπτά, με έπιασε και μου είπε: "δεν με ενδιαφέρει πόσα θα χάσεις, θέλω από σένα να συνεχίσεις να σουτάρεις!"... Στην επόμενη φάση, το σύστημα ήταν σχεδιασμένο για να βγω να σουτάρω και όπως καταλαβαίνετε είχα την απόλυτη αυτοπεποίθηση! Το έβαλα και στη συνέχεια ένιωσα ότι πρέπει να πάρω και τις επόμενες προσπάθειες...»

Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ήδη στο Top-16, το παιχνίδι του Κάουνας με την Ζαλγκίρις έχει ενδιαφέρον μόνο για την θέση που θα καταλάβετε στον όμιλό σας και η οποία θα καθορίσει και τους αντιπάλους σας στην φάση των "16"...

«Δεν υπάρχει μη σημαντικό παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Ξέρουμε ότι θα είναι παθιασμένοι να μας νικήσουν γιατί στο αγώνα του 1ου γύρου, επικρατήσαμε με +35, οπότε για μας είναι μία καλή ευκαιρία να πιστοποιήσουμε την βελτίωση που έχουμε τον τελευταίο καιρό και όπως και στη Σμύρνη, να δείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και σε μία ακόμη καυτή έδρα. Όλοι ξέρουν ότι η μέχρι τώρα αδυναμία μας, ήταν οι αγώνες μακριά από το ΟΑΚΑ. Το ματς με την Ζαλγκίρις είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπούμε στο Top-16 με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα