Σ. Μαρκόπουλος: «Μακάρι να κάνουν κι άλλοι αυτό που έκανε ο Άρης»

Σ. Μαρκόπουλος: «Μακάρι να κάνουν κι άλλοι αυτό που έκανε ο Άρης»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για την ήττα από τον Παναθηναϊκό, για την πορεία του ΠΑΟΚ αλλά εξέφρασε και το παράπονο του για τον κόσμο της ομάδας.

Σ. Μαρκόπουλος: «Μακάρι να κάνουν κι άλλοι αυτό που έκανε ο Άρης»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, τόνισε ότι τα λάθη στο τέλος έφεραν την ήττα από τον Παναθηναϊκό, για την ψυχολογία της ομάδας του αλλά και την πορεία μέχρι σήμερα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Μαρκόπουλος μιλώντας στον Σπορ ΦΜ 94,6 δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός ότι ο κόσμος δεν στηρίζει την ομάδα του μπάσκετ και τόνισε ότι θα τους ήθελε πιο κοντά στην ομάδα. Τέλος, μίλησε και για την πορεία του Άρη.

Αναλυτικά:

Το πώς χάθηκε ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό: «Κάναμε ορισμένα λάθη στο τέλος του αγώνα. Η ομάδα είχε αδυνατίσει, δεν είχαμε επιλογές παρά μόνο περιφερειακό παιχνίδι γιατί είχαν βγει οι ψηλοί μας και χάσαμε πολλά ριμπάουντ. Αυτά είναι στοιχεία που επηρέασαν την εξέλιξη του παιχνιδιού, ενώ δεν είχαμε την ψυχραιμία ή το καθαρό μυαλό για να βάλουμε κάποιες βολές. Είχε συμβεί το ίδιο πράγμα και με τον Ολυμπιακό. Μπάσκετ είναι…». 

Το αν μια τέτοια ήττα κάνει κακό στην ψυχολογία: «Πάντα μια νίκη σού δίνει ψυχολογία και μπορείς να δουλέψεις καλύτερα στην προπόνηση. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και μετά από ήττες, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και δεν ξέρεις τι συνθήκες υπάρχουν και πώς πρέπει να παίξεις για να πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα»

Το πώς είδε τον Παναθηναϊκό: «Τον Παναθηναϊκό δεν μπορείς να τον παίξεις εύκολα στα ίσα. Κάτι πρέπει να του δώσεις στο ματς. Είναι μια ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Ευρωλίγκα. Είναι ικανή να προχωρήσει και επειδή έχει δυνατό ρόστερ, ειδικά στη front line, μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις άλλες ομάδες στο Top 16». 

Το πώς κρίνει τον απολογισμό του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα: «Είμαστε μια καινούρια ομάδα, χρειάζεται λίγος χρόνος για να καταλάβουν όλα τα παιδιά τι θέλουμε να κάνουμε. Είχαμε πολύ δύσκολα παιχνίδια, θα θέλαμε πιο εύκολους αντιπάλους για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να είμαστε καλύτεροι, πιο συγκεντρωμένοι και να αποκτήσουμε την ψυχική ευρωστία για να πάρουμε νίκες». 

Το ροζ φύλλο αγώνα είναι απαραίτητο αύριο στον ΠΑΟΚ στην έδρα της Λιέτουβος ώστε να συνεχίσει την πορεία του στο Eurocup. Σε απόδοση 2.00 προσφέρεται στην Interwetten η νίκη της ομάδας του Μαρκόπουλου.

Το αν πίστευε πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διεκδικήσει την πρόκριση στους «32» του Eurocup:«Πάντα πιστεύεις ότι η δική σου ομάδα μπορεί να κάνει κάτι καλό. Ξέραμε ότι οι άλλες ομάδες είναι καλές και δύσκολες, αλλά πάντα σου δίνονται ευκαιρίες και πρέπει να τις εκμεταλλευθείς». 

Το τι τον ωθεί να είναι στο κορυφαίο επίπεδο τόσα χρόνια: «Το μπάσκετ είναι δημιουργία και δημιουργία είναι όλη η ζωή. Προσπαθείς να δημιουργείς κάτι καινούριο κάθε χρονιά και αυτό σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις σε αυτή την κατάσταση». 

Το αν τον έχει κουράσει που δεν έχει τόσο μεγάλο μπάτζετ: «Είναι ένα στοιχείο που σε φρενάρει σε ορισμένους στόχους που μπορείς να βάλεις. Όμως πρέπει με όσα έχεις να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να φτάσεις στο καλύτερο δυνατό σύνολο. Χωρίς ιδέες το μπάσκετ δεν προχωρά». 

Τη στάση του κόσμου: «Το ποδόσφαιρο είναι το κυρίαρχο στις προτιμήσεις του ΠΑΟΚ. Επειδή ο ΠΑΟΚ έχει πολύ κόσμο, θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός στην ομάδα μπάσκετ. Ξέρουμε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα καλά, αλλά θα έπρεπε οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να είναι πιο κοντά στην ομάδα». 

Την άνοδο του Άρη: «Αυτό που κάνει ο Άρης είναι πάρα πολύ καλό, όχι για τη Θεσσαλονίκη μόνο, αλλά για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Μακάρι κι άλλες ομάδες να κάνουν το ίδιο».

Best of internet