Ερώτηση για Γαλάτσι και ΑΕΚ στη Βουλή

Ερώτηση για Γαλάτσι και ΑΕΚ στη Βουλή

Ερώτηση για Γαλάτσι και ΑΕΚ στη Βουλή

Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε η Ελένη Αυλωνίτου, για τους αρμόδιους φορείς του κλειστού του Γαλατσίου και αν υπάρχει γραπτή πρόταση της ΚΑΕ ΑΕΚ για την παραχώρησή του.

Αναλυτικά, η ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα, «Νομικό καθεστώς Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου και πρόταση ΑΕΚ για την παραχώρησή του», αναφέρει:

«Είναι γνωστό ότι το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (Παλαί) έχει από χρόνια περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την οικονομική αξιοποίησή του. Είναι ακόμα γνωστό ότι τον Ιούνιο 2014 το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε διαγωνισμό για την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου, ο οποίος υπήρξε άγονος.

Κατόπιν τούτων προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση πρόσφατες δηλώσεις του κ. Υφυπουργού Αθλητισμού για την παραχώρησή του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου στην ΚΑΕ ΑΕΚ, λόγω της διαφαινόμενης σύγχυσης αρμοδιοτήτων μεταξύ φορέων και υπηρεσιών του Ελληνικού δημοσίου.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Ποιος φορέας του Ελληνικού δημοσίου είναι αυτή τη στιγμή αρμόδιος για τη διαχείριση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου (Παλαί);

2. Υπάρχει κάποια γραπτή πρόταση προς τις υπηρεσίες σας ή προς το ΤΑΙΠΕΔ της ΚΑΕ ΑΕΚ ή του ερασιτεχνικού σωματείου της ΑΕΚ που να αφορά πρόταση παραχώρησης της χρήσης ή εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου στην ΑΕΚ;

Αιτούμαι την κατάθεση των σχετικών εγγράφων:

Οποιασδήποτε γραπτής πρότασης που τυχόν κατέθεσε η ΚΑΕ ΑΕΚ ή το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο ΑΕΚ προς τις υπηρεσίες σας ή προς το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την κήρυξη του διαγωνισμού του 2014 του ΤΑΙΠΕΔ ως άγονου, με την οποία ζητείται ή προτείνεται οποιαδήποτε παραχώρηση χρήσης ή εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου (Παλαί) στην ΑΕΚ.

Η ερωτούσα και αιτούμενη βουλευτής
Αυλωνίτου Ελένη».

Best of internet