Τζόρτζεβιτς: «Όποιοι θέλουν να φύγουν, η πόρτα είναι ανοιχτή!»

Γιάννης Ράμμας
Τζόρτζεβιτς: «Όποιοι θέλουν να φύγουν, η πόρτα είναι ανοιχτή!»

bet365

Αφού πρώτα εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε τη νίκη με τον ΠΑΟΚ (70-69) στο ΟΑΚΑ, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ξέσπασε κατά όλων όσοι σκέφτονται το προσωπικό συμφέρον τους.

Όλα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου της εξ αναβολής αναμέτρησης της 7ης αγωνιστικής της Α1 ο 48χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού:

«Ευχαριστώ τον αντίπαλο προπονητή (Μαρκόπουλος) για τα "συγχαρητήρια", αλλά θεωρώ ότι δεν αξίζαμε αυτή τη νίκη! Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερα από εμάς, την άξιζε κι όταν ξέφυγε με 10 πόντους δε μας βγήκαν οι αλλαγές γιατί κάποιοι χάσανε την αυτοπεποίθησή τους. Το παιχνίδι λέγεται "καλαθοσφαίριση" για να βάζεις την μπάλα στο καλάθι. Χάσαμε πολλές βολές, όπως και σ' άλλα παιχνίδια, όπως με την Ζιελόνα Γκόρα. Κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να ανεβάσουμε ρυθμούς στην προπόνηση».

«Είναι ένα περίεργο παιχνίδι για εμάς, δώσαμε μόνο 12 ασίστ, άφησαν τα ελεύθερα σουτ μας, αλλά ήμασταν άστοχοι. Είναι μάλλον η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στο Πρωτάθλημα, οι περισσότερες ομάδες δυσκολεύονται απέναντί τους. Και δεν επιτρέπουν αιφνιδιασμούς. Είχαμε 1/7 layups κάτι που είναι ανεπίτρεπτο ειδικά στην έδρα μας. Μου άρεσε ότι παλέψαμε το παιχνίδι μέχρι τέλους και κατορθώσαμε να το κερδίσουμε, έχοντας πίστη στη νίκη. Ο ΠΑΟΚ έχασε κρίσιμες βολές και πιστεύω ότι δεν αξίζαμε τη νίκη».

«Ένα μήνυμα προς τους παίκτες άσχετο προς το παιχνίδι. Όποιοι θέλουν να φύγουν απ' την ομάδα, ας φύγουν! Η πόρτα είναι ανοικτή! Δε θέλω παίκτες που δεν προσπαθούν! Δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι ατζέντηδες που παίρνουν τηλέφωνα πριν και μετά από κρίσιμα παιχνίδια για να μάθουν για τους παίκτες τους γιατί δεν παίζουν πολύ! Γιατί δεν παίρνουν για να μάθουν γιατί οι παίκτες τους δεν παίζουν καλά; Υπάρχει ατομική ευθύνη να παίζεις 10 φορές πιο δυνατά όταν παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Όσον αφορά εμένα, το παιχνίδι είναι ομαδικό κι όχι ατομικό. Γι' αυτό μην σας προκαλέσει έκπληξη ό,τι κι αν συμβεί!».

«Προφανώς η δουλειά του προπονητή είναι να βοηθάει τους παίκτες και φυσικά ν' ανταποκρίνονται. Το γήπεδο μπάσκετ δεν λέει ποτέ ψέμματα! Παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα κι όχι για να σκέφτεσαι το προσωπικό συμφέρον σου. Τεράστιο παράδειγμα ο Διαμαντίδης για τον τρόπο που παίζει τα τελευταία χρόνια».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα