Στρασμπούρ - Χίμκι 69-78 (vid)

Στρασμπούρ - Χίμκι 69-78 (vid)
Η Χίμκι άργησε, αλλά στο τέλος ξύπνησε και πήρε «διπλό» πρόκρισης, επικρατώντας της Στρασμπούρ με 78-69 στην έδρα της.

Η ομάδα της Μόσχας δε κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ σε κανένα σημείο του αγώνα, ωστόσο με ένα φοβερό τρίλεπτο στο τελευταίο δεκάλεπτο έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα, πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει τη θέση από την οποία θα προκριθεί η Χίμκι, με τους Ρώσους να φιλοξενούν στην έδρα τους την... αδιάφορη Φενέρμπαχτσε και με νίκη να προκρίνονται ως 2οι. Αν δε νικήσουν την Φενέρμπαχτσε και ο Ερυθρός Αστέρας επικρατήσει της Μπάγερν τότε πάλι προκρίνονται ως 2οι. Αν η Χίμκι χάσει και η Μπάγερν νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα τότε η ρωσική ομάδα βγαίνει 4η. Κάτι που σημαίνει πως όπως και να χει θα βρεθεί στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά τη Στρασμπούρ, ελπίζει σε νίκη μέσα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ και συνδυασμό αποτελεσμάτων προκειμένου να προκριθεί αυτή στο Top-16.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ και περισσότερες επιλογές, κάτι που φάνηκε πολύ έντονα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά της αναμέτρησης.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Κορυφαίος του γηπέδου ήταν Τάιλερ Χάνεϊκατ που τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 19 ριμπάουντ (9 επιθετικά) σε 28 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πολύ μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάρντι Κόλινς που είχε 5 πόντους με 2/6 προσπάθειες και 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 λάθη και 2 φάουλ σε 22 λεπτά.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Χίμκι στο τελευταίο δεκάλεπτο ξέσπασε και με ένα 13-0 σερί έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες της Στρασμπούρ για νίκη στο ματς. Έκανε το 66-65, 66-78.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Χίμκι κρατάει το ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο και τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ η Στρασμπούρ την εμφάνιση του Κάιλ Γουίμς που είχε 14 πόντους.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η πρωταθλήτρια Γαλλίας αφήνει πίσω της την ήττα και ταξιδεύει την επόμενη αγωνιστική στη Μαδρίτη για ένα ματς «τελικό» με τις πιθανότητες να είναι εναντίον της. Η Χίμκι ξεχνά τα άσχημα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων (7/30, 23%)