Euroleague: Παναθηναϊκός - Ζιέλονα Γκόρα στις 21:45

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Παναθηναϊκός - Ζιέλονα Γκόρα στις 21:45
Ο Παναθηναϊκός έχει μπλέξει, ωστόσο με νίκη επί της Ζιέλονα Γκόρα (21:45/ΕΡΤ) καθαρίζει τη… μπουγάδα και σφραγίζει το εισιτήριο για το TOP 16 της Euroleague.

Οι 4 ήττες είναι πολλές κι έβαλαν σε… μπελάδες τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Πλέον, όμως, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς βρίσκει τα πατήματα της κι έρχεται από δύο σπουδαίες νίκες επί της Καρσίγιακα (εκτός) και της Μπαρτσελόνα (εντός).

Μόνο που ακόμα ο Παναθηναϊκός δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση του στην επόμενη φάση της Euroleague. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έρθει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Ζιέλονα Γκόρα (21:45/ΕΡΤ) κι εννοείται πως οι “πράσινοι” μπορούν να τα καταφέρουν.

Δεν είναι μόνο η ποιοτική διαφορά. Ο Παναθηναϊκός ποντάρει πολλά και στον κόσμο του!

Όσο για τους Πολωνούς. Δεν έχουν κάτι να χάσουν και θα έρθουν να τα παίξουν όλα για όλα στο ΟΑΚΑ. Η νίκη τους στον πρώτο γύρο αποτελεί οδηγό, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα απουσιών, καθώς δεν μπήκαν στο αεροπλάνο για την Αθήνα οι τραυματίες Μολντοβάνου και Ντζούρισιτς.

Από την άλλη, στο… πράσινο στρατόπεδο δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα, εκτός -φυσικά- από το μακροχρόνιο του Λευτέρη Μποχωρίδη.

«Είμαστε καλύτερα από ποτέ φέτος. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες εκμεταλλευτήκαμε ότι μένουμε στο ΟΑΚΑ. Βάζουμε πιο πολλούς στην προπόνηση, όλοι προσπαθούν περισσότερο κι αυτό μας δίνει αποτελέσματα. Έχουμε ακόμη περισσότερη βενζίνη στο σώμα μας τώρα, έχουμε έναν επιπλέον παίκτη (Παππάς) κι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο καλύτερο σημείο του, κάτι που είναι φυσιολογικό, αλλά μας δίνει ενέργεια, έξτρα λεπτά συμμετοχής που το χρειαζόμαστε και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Εκμεταλλευόμαστε ότι είμαστε στην Αθήνα πιο πολύ αυτό το διάστημα», δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ...
*Ο Πονίτκα είναι εκ των κορυφαίων της Ζιέλονα Γκόρα και στο ματς του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό μέτρησε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. Αυτό ήταν το πρώτο double-double του Πονίτκα στη Euroleague.
*Ο Τζέιμς Γκιστ έχει κάνει τουλάχιστον 1 κλέψιμο στα 10 από τα τελευταία 11 ματς.
*Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει κάνει τουλάχιστον 1 κλέψιμο στα τελευταία 6 ματς.
* Ο Τζέιμς Φελντέιν έχει βάλει τουλάχιστον 1 τρίποντο στις τελευταίες 6 συμμετοχές του.
*Ο Νικ Καλάθης μετράει τουλάχιστον 1 εύστοχο τρίποντο στα 5 πιο πρόσφατα ματς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.