Σπανούλης: «Θα περάσουν χρόνια για να ξαναβγεί Διαμαντίδης» (vid)

Σπανούλης: «Θα περάσουν χρόνια για να ξαναβγεί Διαμαντίδης» (vid)

Gazzetta team
Σπανούλης: «Θα περάσουν χρόνια για να ξαναβγεί Διαμαντίδης» (vid)

bet365

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Βασίλης Σπανούλης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφαση του Διαμαντίδη να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Συνέντευξη για όλους και για όλα παραχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης στην κρατική τηλεόραση.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεκίνησε την συνέντευξή του πρώτα με την αποχώρηση του Κόμπι Μπράιαντ κι εν συνεχεία ρωτήθηκε την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

«Ο Διαμαντίδης είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, έχει γράψει ιστορία σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι λυπηρό να σταματούν τέτοιοι παίκτες και πιστεύω ότι θα μας λείψει αυτός ο ανταγωνισμός μέσα στο παρκέ και μόνο. Παρά τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί οι σχέσεις μας πάντα ήταν άριστες και όλα αυτά ήταν παιχνίδι των Media και μόνο.

Ο Δημήτρης για να πάρει μια τέτοια απόφαση σημαίνει πως είναι απόλυτα σίγουρος, όπως έκανε κι όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική. Ισως θέλει να αφιερωθεί στη γυναίκα και τα παιδιά του. Είναι ένας παίκτης μεγαθήριο που δύσκολα θα ξαναβγεί. Θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναβγεί Διαμαντίδης».

Ο Σπανούλης ρωτήθηκε για το αν μετάνιωσε που έφυγε από το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Χάλασε όλη η ψυχολογία και η επιθυμία μου.... Δεν μ' αρέσουν να με κοροιδεύουν. Αλλα είχαμε πει με τον GM, άλλα έγιναν κι αυτό με πείραξε. Δεν ήθελα να ζήσω άλλη μία χρονιά με τον ίδιο τρόπο. Παρότι με πήρε 2-3 φορές τηλέφωνο ο επόμενος προπονητής, είχα πάρει την οριστική μου απόφαση και δεν την άλλαζα. Ισως αν πήγαινα με άλλο σκεπτικό στο ΝΒΑ, τύπου "πρέπει να κερδίσεις τη θέση σου", ίσως να έμενα.

Πήγα με άλλο σκεπτικό, με άλλη συμφωνία. Ετσι, ήταν απογοήτευση για μένα. Οταν άκουσα τον προπονητή να μου λέει "δεν θα παίξεις φέτος", μόλις κατέβηκα από το αεροπλάνο, χωρίς να με έχει δει, πραγματικά απογοητεύτηκα. Το δικό μου λάθος ήταν πως είχα τόσο μεγάλη η επιθυμία να πάω στο ΝΒΑ που δεν ρώτησα καν για τον προπονητή. Επρεπε να ρωτήσω τον GM με τον οποίο είχα μιλήσει και είχα συμφωνήσει».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το ένα και μοναδικό χαμένο σουτ που θα ήθελε να επαναλάβει στην καριέρα του και απάντησε πως «100% το σουτ με την Αργεντινή στα προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο», τονίζοντας πως ήταν μία από τις χειρότερες στιγμές στην καριέρα του.

Ο Σπανούλης ρωτήθηκε για τις αποτυχίες της Εθνικής από το 2009 και για πρώτη φορά παραδέχτηκε πως η κόντρα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού έχει παίξει ρόλο. «Είναι ατυχία, είναι τραυματισμοί, είναι πολλά... Είναι και οι σχέσεις Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού που επηρεάζουν. Κι όλο αυτό ξεκίνησε, όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό για να πάω στον Ολυμπιακό. Σαφέστατα και το ζήτημα είναι και αγωνιστικό.

Η Εθνική πάντα κέρδιζε με την άμυνα, έπαιζε με μυαλό, τακτική, αυτό ήταν πάντα το ελληνικό μπάσκετ. Κάποιες λεπτομέρειες πολλές φορές κάνουν τη διαφορά. Στην Ελλάδα έχουμε 10 εκατομμύρια προπονητές και όλοι ξέρουν. Στο μπάσκετ υπάρχει η νίκη, υπάρχει και η ήττα και όπως αυτή την περίοδο έχουμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα, στο μέλλον θα έρθουν πάλι τα θετικά γιατί υπάρχει άφθονο ταλέντο».

Ο «Kill Bill» αναφέρθηκε και στην απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα. «Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απόφαση. Υπάρχει πώς αισθάνεσαι. Να πω την αλήθεια δεν ήμουν σίγουρος για το αν θα έπαιζα και στο Ευρωμπάσκετ που μας πέρασε. Πλέον οι υποχρεώσεις των παικτών έχουν αυξηθεί πολύ και μοιραία τα χρόνια περνάνε και υπάρχει πολύ μεγάλη κούραση από τα συνεχή παιχνίδια». Μάλιστα τόνισε ότι από την προετοιμασία και τα φιλικά είχε αρχίσει να σκέφτεται την αποχώρηση, μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Ο Σπανούλης ρωτήθηκε για την παραμονή του Φώτη Κατσικάρη και υποστήριξε πως είναι καλό που θα παραμείνει στον πάγκο ο προπονητής, σε αντίθεση μ' ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Για την απόφασή του να αφήσει τον Παναθηναϊκό και να πάει στον Ολυμπιακό, είπε: «Το πεπρωμένο μου ήταν να αγωνιστώ κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό. Πριν πάω στον Παναθηναϊκό, είχαμε πάλι επαφές, ακόμη κι όταν γύρισα από την Αμερική. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός ήταν εκεί για μένα κι εγώ για τον Ολυμπιακό.

Αυτή η συνεργασία «έδεσε» αρμονικά και ήρθαμε εκεί που φτάσαμε σήμερα. Ταίριαξα με τη ψυχοσύνθεση της ομάδας και όλοι με αγάπησαν. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που είμαι αρχηγός μιας ομάδας που έχουμε καταφέρει παρα πολλά πράγματα την τελευταία 4ετία».

Ο Σπανούλης ρωτήθηκε για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης και χαρακτήρισε «πάσα της ζωής μου» αυτή που έδωσε στον Πρίντεζη για το νικητήριο καλάθι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. «Ηταν μια ασύλληπτη επιτυχία, δεδομένων των συνθηκών. Ηταν θαύμα εκείνη τη χρονιά να πάρει ο Ολυμπιακός το Κύπελλο. Δείξαμε χαρακτήρα, μεγάλη καρδιά και ήμασταν μια οικογένεια από την αρχή μέχρι το τέλος».

«Ο Ολυμπιακός είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία 6ετία - 7ετία. Θα θέλαμε ένα ακόμη ευρωπαϊκό, από πέρυσι που παίξαμε τελικό, αλλά δεν έρχονται όλα ιδανικά πάντα. Με τη βοήθεια των προέδρων μας που έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε ένα ακόμη τρόπαιο φέτος» ήταν η απάντηση του Σπανούλη για την προσφορά των Αγγελόπουλων και την πορεία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.

Ερωτηθείς για τη μεταγραφή του Σον Τζέιμς, είπε: «Εχω ακούσει τα καλύτερα γι αυτόν, τον γνωρίσαμε στην προπόνηση και νομίζω πως θα ταιριάξει στην ομάδα. Είναι πολύ καλό παιδί, το λένε όλοι αυτο και νομίζω πως θα μας βοηθήσει».

Μιλώντας για τον τελικό με τη Ρεάλ, ο Σπανούλης παραδέχτηκε πως οι Ισπανοί δικαίως κατέκτησαν το τρόπαιο και τόνισε πως ο Ολυμπιακός «άδειασε» πνευματικά και σωματικά μετά τη νίκη στον ημιτελικό. «Αν δείτε πως πανηγυθρίσαμε, θα καταλάβετε πως το πανηγυρίσαμε περισσότερο απ' ό,τι στους προηγούμενους ημιτελικούς. Είχαμε κάνει πολλές υπερβάσεις, είχαμε ξεπεράσει τα όρια μας και με την Μπαρτσελόνα και με την ΤΣΣΚΑ και ήταν φυσιολογικό το μυαλό να αδειάσει».

Μιλώντας για την αποχώρηση του Σλούκα, τόνισε: «Στεναχωρηθήκαμε όλοι που έφυγε. Ηταν ένας παίκτης που έπαιξε μαζί μας πολλά χρόνια και βοήθησε πάρα πολύ. Εχει τη στόφα να ηγηθεί της ομάδας. Είναι μια προσκετική επιλογή, μίλουσα μαζί του προτού φύγει, του είπα κάποια πράγματα που είχα στο μυαλό μου. Από κει και πέρα αυτές είναι προσωπικές αποφάσεις που τις συζητάς με τους δικούς σου ανθρώπους. Εγώ τον πήρα τηλέφωνο και τον ευχαρίστησα για ό,τι κάναμε. Του εύχομαι τα καλύτερα. Ο Κώστας είχε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα, βελτίωσε πολύ το παιχνίδι του και η τελευταία χρονιά ήταν μακράν η καλύτερή του. Είναι ένας παίκτης που θα απασχολήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, η εξέλιξή του θα είναι ραγδαία. Ολοι θέλαμε να τον έχουμε εδώ, αλλά οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφασή του».

Για τον Ντόρσεϊ: Ναι, μίλησα με τον Ντόρσεϊ, αλλά όχι για την επιστροφή του. Πιστεύω πως θα ήθελε να γυρίσει, αλλά και αυτός έχει συμβόλαιο. Αυτά είναι θέματα της διοίκησης, όμως, δεν ξέρω τι είπαν και αν τελικά είπαν κάτι.

Όσο για τις πολλές αλλαγές που έγιναν στα τελευταία χρόνια στο ρόστερ: Είναι δύσκολο να αλλάζεις παίκτες, το ιδανικό να είναι πάντα ίδια η ομάδα. Πολλές φορές δε γίνεται αυτό, είμαι σίγουρος ότι και οι πρόεδροι κάνουν τα πάντα γιατί θέλουν να έχουμε κορμό. Αυτή είναι η επιθυμία όλως, το κατά πόσο αυτό γίνεται, εγώ δε μπορώ να το ξέρω.

Για το αν θα κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό: Αυτή είναι η επιθυμία μου, αυτό θέλω να γίνει. Δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου με άλλη φανέλα, αλλά ποτέ δε ξέρεις. Ελπίζω να μιλήσουμε με τους προέδρους και όλα να πάνε καλά.

Για τις ασίστ του και την βελτίωση των στατιστικών του σε αυτόν τον τομέα: Για μένα δε μετράνε τα στατιστικά, αυτό που μετράει είναι η νίκη, στο τέλος να έχει κερδίσει η ομάδα. Αν εμένα με κλείνουν τρεις παίκτες, το σωστό είναι να βρω τον αμαρκάριστο παίκτη και να γίνει η δουλειά.

Για το πότε θα δούμε τον Ολυμπιακό στο 100%: Δε ξέρω πότε θα είμαστε σε ιδανικό ρυθμό. Έχουμε, όμως χτίσει χαρακτήρα, παιδιά βγήκαν μπροστά λόγω των τραυματισμών και κατάλαβαν σε ποια ομάδα παίζουν. Γίνεται εκπληκτική δουλειά και παρά τα πολλά προβλήματα, βγαίνουν τα παιδιά μπροστά. Έχουμε χτίσει πολύ βαριά φανέλα, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό στο μπάσκετ και το καταλαβαίνουν όλοι στο γήπεδο, εμείς και οι αντίπαλοι.

Για την επιστροφή του: Με την Εφες πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος, ελπίζω σε αυτό το παιχνίδι να ξεκινήσουμε να αλλάζουμε την εικόνα, να έχουμε επιστροφές και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη φάση.

Για τον Παναθηναϊκό: Είναι καλό να έχουμε Ελληνικές ομάδες, όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι καλό να πηγαίνουμε και στο Top 8, τόσο εμείς, όσο και ο Παναθηναϊκός. Όλες οι μεγάλες ομάδες θα βελτιωθούν στην πορεία, οπότε ακόμα δε χωράνε προβλέψεις.

Για τον κόουτς Μπαρτζώκα: Καταρχάς εύχομαι συλλυπητήρια για τον πατέρα του. Έχει κάνει τρομερή δουλειά, κυρίως στην Euroleague, αν και είχαμε στην Ελλάδα πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό και έτσι χώρισαν οι δρόμοι μας. Και οι δύο πάμε εξαιρετικά, αυτός στην Κουμπάν, εμείς σαν Ολυμπιακός. Ξέρει να κάνει τρομερές επιλογές παικτών, κάτι που φαίνεται και τώρα.

Για τους προέδρους του Ολυμπιακού: Είμαστε ευλογημένοι που τους έχουμε,σε τέτοιες δύσκολες εποχές για την χώρα μας. Ελπίζω να είναι πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό.

Για το τι προτιμά ανάμεσα σε πρωτάθλημα και final 4: Πολλοί προτιμούν το πρωτάθλημα από τους οπαδούς, όμως το συναίσθημα να είσαι στην κορυφή της Ευρώπης είναι κάτι που δε συγκρίνεται. Όμως παίζουμε στον Ολυμπιακό, οπότε δε μπορούμε να αφήνουμε τίποτα και έτσι θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το πρωτάθλημα

 

Τελευταία Νέα