Τέπιτς: «Να πιστέψουμε ότι μπορούμε»

Gazzetta team
Τέπιτς: «Να πιστέψουμε ότι μπορούμε»
Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τη νίκη απέναντι στην Άβτοντορ (09/12) αν θέλει να συνεχίσει να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup.

Ο Μιλένκο Τέπιτς αναφέρθηκε στο ματς του ΠΑΟΚ με τη ρωσική ομάδα και μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στην καθιερωμένη Media Day εξήγησε, «Έχουμε πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι, απέναντι στη Σάρατοφ, αλλά κερδίσαμε στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από άσχημο πρώτο ημίχρονο. Χάσαμε και από τον Απόλλωνα στην Πάτρα λίγο άτυχα, ωστόσο θα πρέπει να διατηρήσουμε το ομαδικό πνεύμα και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε αύριο (09/12), γιατί είναι το κρίσιμο παιχνίδι για να προκριθούμε στην επόμενη φάση του EuroCup».

Για το πώς αγωνίζονται οι Ρώσοι τόνισε ότι, «Είναι εξαιρετική ομάδα η Σάρατοφ, παίζει με ταχύτητα και αυτοπεποίθηση, σκοράρει πολύ με αιφνιδιασμό και ελεύθερα τρίποντα. Δεν έχει την πίεση που έχουμε εμείς, οπότε πιθανότατα θα αγωνιστεί με περισσότερη χαλαρότητα, πιο ελεύθερα, σε σχέση με εμάς. Πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αυτό ως πλεονέκτημά μας, να τους πιέσουμε και να έχουμε το μομέντουμ από τη δική μας πλευρά. Εάν θέλουμε στο παιχνίδι να σκοράρουμε όπως η Σάρατοφ θα πρέπει να τρέξουμε, να πάρουμε πολλά ελεύθερα σουτ και τρίποντα. Θεωρώ, όμως, πως για να κερδίσουμε θα πρέπει να κρατήσουμε το παιχνίδι στο πέντε εναντίον πέντε, να μην τους αφήσουμε να πάρουν επιθετικά ριμπάουντ, να περιορίσουμε τα λάθη μας και να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού στον αγώνα».

Για την ψυχολογία της ομάδας, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στην Πάτρα με την ήττα από τον Απόλλωνα Πατρών... «Θα πρέπει να έχουμε θετική σκέψη, η ήττα από τον Απόλλωνα ήταν επώδυνη, αλλά η σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι μεγάλη, είμαστε στο 1/3 της, έχουμε να δώσουμε πολλά παιχνίδια ακόμα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Διαθέτουμε καλή ομάδα κι έχουμε χρόνο να ανασυνταχτούμε. Υπάρχουν τα τελευταία δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Σάρατοφ και τη Λιέτουβος Ρίτας και φυσικά ο ημιτελικός αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας. Πιστεύω πως στο τέλος του δρόμου θα είμαστε καλά, πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας».