Ο Γερμανός που “σβήνει” τον Μαριάνοβιτς! (pics)

Ο Γερμανός που “σβήνει” τον Μαριάνοβιτς! (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Ο Γερμανός που “σβήνει” τον Μαριάνοβιτς! (pics)
Ο Μάικ Ζίρμπες κάνει… θραύση και το gazzetta.gr γράφει για τον Γερμανό σέντερ του Ερυθρού Αστέρα που έχει κάνει τους φίλους της ομάδας να ξεχάσουν τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς!

Πέρυσι ο Ερυθρός Αστέρας είχε στο ρόστερ του έναν εκ των κορυφαίων ψηλών της Euroleague. Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έκανε φοβερά πράγματα κι ήταν ανίκητος. Θέλετε αριθμούς; Ο Σέρβος… γίγαντας έπαιξε σε 24 ματς και σε 27:17 συμμετοχής κατά μέσο όρο είχε 16.6 πόντους με 62.1% στα δίποντα, ενώ παράλληλα κατέβαζε 10.7 ριμπάουντ! Εντυπωσιακός.

Ήταν δύσκολο να μείνει στον Ερυθρό Αστέρα. Θα έφευγε είτε για κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα είτε για το ΝΒΑ, όπως κι εν τέλει έγινε. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς πήρε τον Μπάμπαν Μαριάνοβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς κι η ρακέτα του Ερυθρού Αστέρα έμεινε κενή.

Αποκτήθηκε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ωστόσο δεν έδωσε τις απαραίτητες λύσεις κι έτσι στη θέση του ήρθε ο Στίματς. Βέβαια, μέχρι να γίνουν οι αλλαγές, εκείνος που άρπαξε την ευκαιρία είναι ο Μάικ Ζίρμπες!

Ο Γερμανός σέντερ (γενν. το 1990, ύψος 2.08μ.) ήταν από πέρυσι στον Ερυθρό Αστέρα. Άγνωστος παίκτης δεν είναι, αφού έχει παίξει στη Μπάμπεργκ κι είναι διεθνής με την πατρίδα του. Ωστόσο, πέρυσι βρέθηκε στη… σκιά του Μαριάνοβιτς και δεν έδειξε το ταλέντο του.

Φέτος έχει πάρει πολλές ευκαιρίες και κάνει τη διαφορά για τον Ερυθρό Αστέρα! Σκοράρει κατά μέσο όρο 16.8 πόντους με τα ποσοστά του στα δίποντα να φτάνουν στο 70.8%! Ακόμα, ο Ζίρμπες κατεβάζει 6 ριμπάουντ και με τις εμφανίσεις του έχει κάνει τους φίλους της ομάδας να ξεχάσουν γρήγορα τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς!

Χαρακτηριστικό της αγωνιστικής ανόδου του Ζίρμπες είναι πως πέρυσι σε 24 συμμετοχές μέτρησε 5.2 πόντους και 3.3 ριμπάουντ, ενώ φέτος φιγουράρει πρώτος στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες της Euroleague!

Συγκεκριμένα, είναι τρίτος στο index rating, τρίτος στους πόντους και τρίτος στο ποσοστό στα δίποντα!

Φέτος είναι η χρονιά του!

Μάικ Ζίρμπες 2015-16

Μάικ Ζίρμπες 2014-15