Μπερτομέου: «Η τρίτη θέση δεν έχει τελειώσει για την Ελλάδα»

Gazzetta team
Μπερτομέου: «Η τρίτη θέση δεν έχει τελειώσει για την Ελλάδα»
Ο Ζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε ότι μία τρίτη θέση για τις ελληνικές ομάδες στην Euroleague δεν είναι απίθανη, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague μίλησε στην κάμερα της Nova:

Για τις αλλαγές στην Euroleague: «Η IMG προσφέρει όχι μόνο οικονομική δυνατότητα αλλά έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει. Δεν μπορεί αυτό να γίνει μέσα σε μία νύχτα, αλλά γρήγορα οι φίλαθλοι θα δουν τη νέα Euroleague. Περιμένουμε ότι η νέα Euroleague θα προσελκύσει περισσότερους φαν, θα βοηθήσουμε την εξέλιξη και ανάπτυξη της ποιότητας αλλά και των εθνικών ομάδων».

Για τις σχέσεις με τη FIBA: «Ο κόσμος μιλούσε για πόλεμο. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί με τη FIBA, να ταχτοποιήσουμε το ρόλο που έχει ο καθένας. Πρέπει να παίξουμε το ρόλο μας στο επίπεδο. Θέλουμε να βοηθήσουμε τη FIBA για να κάνουμε πιο δημοφιλές το σπορ».

Για την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής: «Το θέμα είναι ότι από το 2011 δουλεύουμε στην ιδέα για να ολοκληρώσουμε την ιδέα της Euroleague. Όλες οι ομάδες πρέπει να παίζουν μεταξύ τους. Το συζητήσαμε για χρόνια, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει γι’ αυτή την αλλαγή, η FIBA το παρουσίασε, οι ομάδες συμφώνησαν με το πρότζεκτ. Χρειάζεται 3-4 σεζόν για να βρεθεί το σωστό σύστημα, σε αυτή την περίπτωση οι αλλαγές που θα γίνουν για τις ομάδες σημαίνει ότι για 30 εβδομάδες οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν αγώνες του υψηλότερου επιπέδου».

Για τις σχέσεις του με τις ελληνικές ομάδες: «Είμαστε περήφανοι που έχουμε μεγάλες ομάδες. Δουλεύουμε μαζί τους γιατί είναι οι ιδιοκτήτες της Euroleague. Ο Ολυμπιακός κατάλαβε από την αρχή το σύστημα, είναι ταυτισμένος μαζί μας, έχει καταλάβει την πολιτική μας.

Κάθε ομάδα έχει την προσωπικότητά της, ο Παναθηναϊκός είναι μια διαφορετική ομάδα, στο παρελθόν είχε κάποιες διαφωνίες, τις λύσαμε, και τρέφω μεγάλο σεβασμό καθώς έχει επενδύσει στο άθλημα η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Είναι υπέρ του προϊόντος.

Η Ελλάδα δεν έχει τρίτη θέση στην Euroleague. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερα. Αυτό εξαρτάται από τις λίγκες. Δεν είναι τελειωμένο. Ο Άρης και η ΑΕΚ είναι μακριά από την κορυφαία χρόνια τώρα αλλά θέλουν να παίξουν στην Euroleague. Εάν υπάρχει αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες στην Ευρώπη, θα πρέπει να στηρίζονται από τους φιλάθλους τους».