Οι Ομπράντοβιτς, Αλβέρτης & Διαμαντίδης θυμούνται το 2007! (vid & pics)

Οι Ομπράντοβιτς, Αλβέρτης & Διαμαντίδης θυμούνται το 2007! (vid & pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Οι Ομπράντοβιτς, Αλβέρτης & Διαμαντίδης θυμούνται το 2007! (vid & pics)
Oι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης θυμούνται το τέταρτο αστέρι του Παναθηναϊκού και πρώτο του αρχηγού των «πρασίνων».

Το τέταρτο αστέρι στην φανέλα του Παναθηναϊκού ράφτηκε το 2007 στο Final Four της Αθήνας κι οι τρεις... θρύλοι της ομάδας θυμούνται τι έγινε τότε στο ΟΑΚΑ.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέφερε στο «The Euroleague Basketball Magazine»: «Όπως κι αν προσπαθήσεις να το διαχειριστής, υπάρχει πίεση. Και προσπάθησα να εξηγήσω στους παίκτες μου πως παρότι θα διεξαχθεί στην έδρα μας, θα πρέπει να προετοιμαστούμε σαν να διεξάγεται κάπου αλλού, οπουδήποτε στην Ευρώπη. Έπρεπε να παίξουμε καλά όλη την χρονιά για να φτάσουμε μέχρι εκεί. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Λένε ότι είναι δύσκολο να παίζεις στην έδρα σου, αλλά η ομάδα μου ήταν έτοιμη. Ο τελικός με την ΤΣΣΚΑ ήταν ίσως από τους καλύτερους τελικούς.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θυμήθηκε την πρώτη του Ευρωλίγκα: «Ήταν μία σημαντική στιγμή της καριέρας μου γιατί ήταν ο πρώτος τίτλος μου στην Ευρωλίγκα κι ήταν και στην Αθήνα μπροστά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Είχαμε σπουδαία χρονιά»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε πόσο πίστευαν στον τίτλο και πως βοήθησε την ομάδα στους επόμενους τίτλους: «Διαβάζαμε τι έγραφε ο Τύπος, αλλά προσπαθήσαμε να μην μας επηρεάσει. Κάθε παίκτης ξέρει καλύτερα από τον καθένα. τι έχει να κάνει. Είτε έιναι εύκολο, είτε όχι. Ούτε πίεση πρέπει να υπάρχει, ούτε τίποτα. Απλά ο στόχος μπροστά. Και συγκέντρωση. Όλοι πιστεύαμε ότι δεν γίνεται να χάσουμε αυτόν τον τίτλο. Παίζαμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας. Η ΤΣΣΚΑ φυσικά ήταν καλή ομάδα, αλλά εμείς είχαμε τόση αυτοπεποίθηση. Το πιστεύαμε. Κάποιες φορές ξέρεις, πως ό,τι κι αν συμβεί θα νικήσεις. Ήταν μεγάλη εμπειρία για όλα τα παιδιά. Κι ήταν κάτι που το κουβαλήσαμε και τα επόμενα χρόνια στην καριέρα μας. Μετά την πρώτη φορά, έχεις την εμπειρία και ξέρεις τι να κάνεις στα επόμενα. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να γίνει μία ομάδα, ομάδα με όλο το νόημα της λέξης και να πετύχει».

Δείτε το απόσπασμα από το 5:25 μέχρι το 10:17

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.