«Κάναμε τον Διαμαντίδη να ξανανιώσει!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Κάναμε τον Διαμαντίδη να ξανανιώσει!»
Ο Στράτος Περπέρογλου επισημαίνει την εντελώς λανθασμένη αμυντική προσέγγιση της Μπαρτσελόνα, ο επικός Μίρο Ραντούλιτσα κάνει λόγο για "αντρική" αντίδραση του "τριφυλλιού και Νικ Καλάθης "χαίρεται" που ο Διαμαντίδης παίζει καλά! Το gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ.

Όταν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έδωσαν το "ok" για να περάσουν οι περισσότεροι από 20 εκπρόσωποι του Τύπου στα άδυτα των αποδυτηρίων, οι παίκτες που δεν ήταν στα ντους και ήταν διαθέσιμοι για δηλώσεις ήταν λιγότερους από τους μισούς της 12άδας του "τριφυλλιού". Μοιραία, οι πρώτοι προβολείς έπεσαν πάνω στον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, που έκανε το παιχνίδι της ζωής του (25π. & 4ρ. με 9/9 βολ. & 8/9 διπ.) και με την απόδοσή του συνετέλεσε τα μέγιστα στην πιο σημαντική εφετινή ευρωπαϊκή νίκη (93-86) της ομάδας του κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Μέχρι την επόμενη, γιατί το ματς της ερχόμενης Παρασκευής (11/12, 21.45) με την Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ, ισοδυναμεί με τελικό!

«Παίξαμε σαν άντρες!»

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μία μεγάλη νίκη για μας, κυρίως γιατί δείξαμε ένα μέρος των δυνατοτήτων μας απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο, που μας είχε κερδίσει εύκολα πριν από 5 εβδομάδες! Είναι εκπληκτική ομάδα και το γεγονός ότι ξεφύγαμε τουλάχιστον 2-3 φορές με διαφορά 16 πόντων και στο τέλος, όχι μόνο μας έφτασε αλλά παρ' ολίγο και να μας απειλήσει, πρέπει να μας προβληματίσει! Απόψε (σ.σ.: χθες), παίξαμε κάναμε μία "αντρίκεια" εμφάνιση και αυτή θα μας βοηθήσει να πιστέψουμε περισσότερο στις δυνατότητές μας. Ήταν ένα απολαυστικό παιχνίδι από πλευράς θεάματος ανάμεσα σε δύο ομάδες που παίζουν καλή άμυνα, αλλά σήμερα μάλλον έκαναν ένα διάλειμμα σ' αυτόν τον τομέα (σ.σ.: σκάει ένα χαμόγελο!)... Πιστεύω να το απόλαυσε ο κόσμος! Εγώ τουλάχιστον σίγουρα...», μας είπε ο MVP της αναμέτρησης και παρ' ολίγο και της αγωνιστικής, 27χρονος Σέρβος σέντερ, που πήρε το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στην εφετινή διοργάνωση κι έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα.

Ο Καλάθης, ο Διαμαντίδης και η Μπαρτσελόνα!

Την ίδια ώρα κι ενώ ο άλλος μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Δημήτρης Διαμαντίδης, είχε προλάβει να καταφύγει στα ντους. Ο "Μήτσος" δεν αντέχει την πολυκοσμία κι επειδή ήξερε ότι μετά από τόσο μεγαλοπρεπή εμφάνιση (20π., 4ρ., 4ασ., 2κλ. σε 19'), δύσκολα θα απέφευγε το δημοσιογραφικό "ντου", λειτούργησε εκ του ασφαλούς! Μοιραία, λοιπόν, τα περισσότερα μικρόφωνα "στόχευσαν" το Νικ Καλάθη, που είχε μία ακόμη πληθωρική παρουσία (9π., 7ρ. 10ασ. & 2κλ.), "ευθύνεται" σε μεγάλο βαθμό για την "φρεσκάδα" του αρχηγού του "τριφυλλιού" και συν τοις άλλοις, με την απόδοσή του, θύμισε στους "φιλάθλους" των "πρασίνων" την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα... Πριν από 4,5 χρόνια και πάλι στο ΟΑΚΑ, με τον Ελληνοαμερικανό point-guard να είναι από τους βασικούς "υπαίτιους" του αποκλεισμού των Καταλανών από το φάϊναλ-φορ της Βαρκελώνης.

«Χαίρομαι αν βοηθάω τον "Μήτσο" να παίζει καλά!»

«Ο Διαμαντίδης είναι πάντα Διαμαντίδης, δηλαδή ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη! Με βοήθησε πολύ να ωριμάσω στα τρία πρώτα χρόνια που παίξαμε μαζί και χαίρομαι πολύ αν τώρα που επέστρεψα, παίρνω βάρος από τους ώμους του και παίζοντας και πάλι στο πλευρό του, του επιτρέπω να είναι πιο αποτελεσματικός!», σχολίασε αρχικά ο 26χρονος διεθνής πλέϊ-μέϊκερ πριν τον πληροφορήσουμε ότι η χθεσινή νίκη των Κυπελλούχων Ελλάδας επί της Μπάρτσα ήταν η πρώτη μετά από 9 σερί ήττες! «Δεν το ήξερα αυτό! Αλλά ξέρεις κάτι; Το αποψινό (σ.σ.: χθεσινό) ματς, μου θύμισε εν πολλοίς την βραδιά που τους αποκλείσαμε με 3-1 στα πλέϊ-οφ της Ευρωλίγκα, πήραμε την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ και μετά κατακτήσαμε το τρόπαιο στην Βαρκελώνη. Είναι μία σειρά αγώνων που δεν πρόκειται να ξεχάσω γιατί ουσιαστικά με έκαναν γνωστό σε όλη την Ευρώπη! Ο coach Ομπράντοβιτς με εμπιστεύθηκε στο μαρκάρισμα του Ναβάρο κι εγώ εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες και απέκτησα αυτοπεποίθηση! Ο κόσμος απόψε (σ.σ.: χθες) ήταν εκπληκτικός και μας βοήθησε πολύ! Νομίζω ότι μετά το κακό ξεκίνημα στην διοργάνωση, έχουμε αρχίσει να βρισκόμαστε πολύ καλύτερα μεταξύ μας, κάνουμε καλύτερη προπόνηση και πλέον ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας!»

«Καμία τύχη με τέτοια άμυνα!»

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, θα λέγαμε ότι το κλίμα που επικρατούσε δεν παρέπεμπε δα και σε... κηδεία! Η εντός έδρας ήττα της Λοκομοτίβ Κούμπαν από την Ζιέλονα Γκόρα, δεν άλλαξε τα δεδομένα για την πρωτιά του ομίλου και οι "μπλαουγκράνα" πρέπει να κερδίσουν στο Κράσνονταρ την άλλη εβδομάδα για να τερματίσουν πρώτοι. Όταν ο υπεύθυνος Τύπου της ισπανικής ομάδας, "άνοιξε" τα αποδυτήρια για τους εκπροσώπους του Τύπου, οι περισσότεροι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν είχαν κάνει μπάνιο και μελετούσαν το φύλλο της στατιστικής. Κατευθυνθήκαμε πρώτα σε ένα "δικό μας παιδί", τον Στράτο Περπέρογλου (13π., 2ρ. με 3/5 τριπ. σε 22'), που ήταν από τους "πρωτεργάτες" του "come back" των Καταλανών. «Με τέτοια άμυνα που παίξαμε σήμερα (σ.σ.: χθες), δεν είχαμε καμία τύχη! Επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του επιθετικά, δεν κλείσαμε σωστά τον Ραντούλιτσα και δώσαμε στον Δημήτρη (σ.σ.: Διαμαντίδη) την ευκαιρία να πετύχει κάποια μεγάλα σουτ που μας στοίχισαν. Το γυρίσαμε βέβαια στο 4ο δεκάλεπτο, με ένα σχήμα απελπισίας, αλλά επαναλαμβάνω ότι η άμυνά μας ήταν πολύ κακή! Παρ' ότι στο τέλος, είχαμε σαν στόχο να διώξουμε την μπάλα από τα χέρια του Διαμαντίδη, γιατί ο Δημήτρης ξέρει να παίρνει τα φάουλ και να βρίσκει τις σωστές πάσες, το μόνο που καταφέραμε τελικά, ήταν να τον κάνουμε να ξανανιώσει!»

«Μας διέλυσε ο Ραντούλιτσα!»

Προχωρώντας στα ενδότερα των αποδυτηρίων, είδαμε τον Γιάννη Ράμμα να τα "καταφέρνει" περίφημα με έναν ακόμη "θρύλο" του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Με την βοήθεια ενός συναδέλφου που γνωρίζει την ισπανικήν, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, έχοντας και τα δύο του πόδια μέσα σε έναν κουβά με πάγο, μίλησε στην κάμερα του gTV (προσεχώς) για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τις "κόντρες" που είχαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Στο εναπομείναντα χρόνο, χαιρετήσαμε τον περυσινό MVP του ελληνικού πρωταθλήματος και "rookie" στην Μπάρτσα και την ACB, Αλέξανδρο (Σάσα) Βεζένκοφ. Ο 20χρονος Βουλγαροκύπριος φόργουορντ (3π., 2ρ. με 1/3 τριπ. σε 9'), χαιρέτησε εγκάρδια και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον παλιοφιλο και συμπαίκτη, Λευτέρη Μποχωρίδη και εν συνεχεία παραδέχθηκε ότι το αμυντικό πλάνο της ομάδας του, απέτυχε παταγωδώς: «Για ποιο πλάνο να μιλήσουμε όταν έχουμε δεχθεί 93 πόντους! Είχαμε προετοιμαστεί να παίξουμε μία συγκεκριμένη άμυνα στον Ραντούλιτσα κι εκείνος έβαλε 25 πόντους σε 26 λεπτά! Τι παραπάνω χρειάζεται να σχολιάσουμε;», υπερθεμάτισε ο πρώην παίκτης του Άρη, που ως παλιός φίλαθλος του "τριφυλλιού", είχε μόνο καλά λόγια να πει για τις εφετινές δυνατότητες του "εξάστερου": «Έχει πολύ καλύτερη ομάδα από πέρυσι και για μένα το κλειδί είναι η παρουσία του Καλάθη, που αποφορτίζει σε μεγάλο βαθμό τον Διαμαντίδη, που όλοι είδαν για μία ακόμη φορά, πόσο μεγάλη κλάση παίκτη είναι!»