Σφαιρόπουλος: «Ξέρω την αξία των παικτών μου» (vid)

Σφαιρόπουλος: «Ξέρω την αξία των παικτών μου» (vid)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, αποθέωσε όλους τους παίκτες τους και παραδέχτηκε πως ο Σον Τζέιμς εξετάζεται σοβαρά.

Ακόμα μία σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό, με τον κόουτς, Γιάννη Σφαιρόπουλο να αναφέρεται στην συνέντευξη Τύπου στην αλλαγή εικόνας των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο μέρος.

«Είναι άλλη μία σημαντική νίκη απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκαμε όπως θέλαμε και υστερούσαμε σε μαχητικότητα, ενέργεια και συγκέντρωση. Ετσι, δεν ήμασταν καλοί ούτε επιθετικά ούτε αμυντικά. Αφήσαμε την Αρμάνι να κάνει το παιχνίδι της.

Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε το μομέντουμ, γίναμε πιο πιεστικοί και τους υποχρεώσαμε σε λάθη και βεβιασμένα σουτ. Βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση, σκοράραμε 47 πόντους και το παιχνίδι πήγε όπως το θέλαμε. Κρατάμε τη νίκη, το καλό μας διάστημα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Σίγουρα έχουμε ως αρνητικό σημείο αναφοράς το πρώτο ημίχρονο. Είχαμε την ατυχία με τον Λοτζέσκι, ενώ κρατήσαμε και τον Τσαϊρέλη εκτός αγώνα λόγω του προβλήματος στον καρπό.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βοήθησε την ομάδα στα σημεία που δεν ήταν καλή. Τον θέλουμε κοντά μας σε όλα τα παιχνίδια και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη».

Όσο για τους Χάκετ, Στρόμπερι σχολίασε: «Εγώ το ήξερα αυτό. Ρωτήστε αυτούς που έλεγαν άλλα. Ξέρω την αξία των παικτών που, καθώς και το τί μπορούν να μας δώσουν. Και οι δύο ήταν πολύ θετικοί και μπορώ να βάλω και τον Μιλουτίνοφ σε αυτούς. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως η ομάδας αφομοιώνει τη φιλοσοφία, παίζει όπως θέλουμε και σιγά σιγά θα αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Για τον ψηλό που θα πάρει ο Ολυμπιακός και την περίπτωση του Τζέιμς, τόνισε: «Ψάχνουμε να βρούμε ψηλό. Ο Τζέιμς μας έχει προταθεί, τον κοιτάμε σοβαρά, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Τις επόμενες μέρες θα δούμε».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον νέο θύμα τραυματισμού, τον Λοτζέσκι: «Έχει μάλλον μία θλάση και αύριο θα ξέρουμε περισσότερα πράγματα γι' αυτό. Οι τραυματισμοί είναι απόρροια της καλοκαιρινής καταπόνησης κάποιων παικτών. Δείτε ποιοι λείπουν και όχι μόνο σε εμάς. Ο Τζεντίλε έλειπε από την Αρμάνι, ενώ και η Ρεάλ έχει προβλήματα με τους παίκτες της. Είναι λογικό να μην αντέχουν τα σώματα των παικτών όταν παίζουν συνέχεια σε τοπ επίπεδο».