Τζόρτζεβιτς: «Εννιά συνεχόμενες ήττες απ' τη Μπαρτσελόνα;» (vid)

Γιάννης Ράμμας
Τζόρτζεβιτς: «Εννιά συνεχόμενες ήττες απ' τη Μπαρτσελόνα;» (vid)
Ο Παναθηναϊκός έχει το κίνητρο της μαθηματικής πρόκρισης στο ΤΟΡ 16, της εκδίκησης για τον πρώτο γύρο κι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έμαθε και γι' ακόμη ένα, ερωτηθείς για την 8η αγωνιστική του γ' ομίλου (4/12, 21:45/ΕΡΤ 2) στο ΟΑΚΑ.

Οι δηλώσεις του 48χρονου Σέρβου προπονητή του Παναθηναϊκού στους εκπροσώπους των Μέσων στο ΟΑΚΑ:

«Δε γνώριζα για την αρνητική παράδοση (9 συνεχόμενες ήττες απ' τη Μπαρτσελόνα). Είναι καλό και μάλιστα αυτό είναι που θα πω στους παίκτες μου μετά την προπόνηση. Είναι καλό κίνητρο για εμάς και ακόμη μία λεπτομέρεια. Όταν μία τέτοια λεπτομέρεια πέφτει στο τραπέζι, σπάει. Ελπίζω να την σπάσουμε αύριο (4/12)».

«Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα που είναι πολλά χρόνια μαζί, με τον ίδιο προπονητή, την ίδια φιλοσοφία. Έχουν αυτό το πλεονέκτημα, όπως και μεγάλο ρόστερ, με εμπειρία, γερά κι αθλητικά κορμιά. Όλοι είναι σε υψηλό επίπεδο, απ' τους πόιντ γκαρντ έως τους σέντερ. Στους σέντερ έχουν τον Άντε Τόμιτς, έναν τυπικό σέντερ, που συμπεριφέρεται σαν πόιντ γκαρντ και το φέρνει αυτό στο παιχνίδι τους. Ο Πασκουάλ το εκμεταλλεύεται άριστα αυτό κι όλο το ταλέντο που διαθέτει».

«Στ' αποδυτήρια στο Λαύριο είχαμε μία συζήτηση με τους παίκτες , καθώς κατά τη γνώμη μου η εικόνα της ομάδος δεν ήταν η καλύτερη κι οι παίκτες μου συμφώνησαν. Βέβαια πρέπει να δεχτούμε κι ότι η εικόνα της αντίπαλης ομάδος ήταν πολύ καλή και πρέπει ν' αποδίδουμε τα εύσημα. Δεν πρόκειται πάντα για την ομάδα σου, για τον εαυτό σου. Είναι δίκαιο παιχνίδι γιατί νικάς στο παρκέ. Είχαμε 2 εβδομάδες καλών προπονήσεων κι η αναβολή της αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ (14/12) μας βοήθησε να μπούμε ακόμη περισσότερο σε κατάσταση προπονήσεων κι ελπίζω ότι το παιχνίδι μας θα κάνει βήματα μπροστά γιατί δε μπορείς να 'χεις τ' αντίστοιχα αποτελέσματα αμέσως μετά από μία τέτοια κατάσταση. Αυτό περιμένουμε να γίνει λίγο αργότερα. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε τ' αποτελέσματα να φανούν στο αυριανό (4/12) παιχνίδι».

«Όπως κάθε ομάδα που θέλει τον τίτλο, κοιτά παίκτες κι αν προκύψει κάτι καλό θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά να συμφωνήσουμε μαζί του. Ο Νίκος Παππάς είναι πίσω με καλό τρόπο, “σιγά-σιγά” (στα ελληνικά) όπως λέτε κι εσείς, αλλά δεν περιμένουμε ούτε εμείς, ούτε κι αυτός πολλά απ' αυτόν τώρα. Τα λεπτά του στο παρκέ κι η αυτοπεποίθησή του θ' ανεβαίνουν προοδευτικά κι είμαι χαρούμενος που ένας παίκτης μετά από τραυματισμό είναι ξανά στο παρκέ. Είναι καλό για εμάς και θα μας βοηθήσει σίγουρα».

«Κάναμε μία καλή νίκη στην Τουρκία, ήταν δύσκολο, ενώ νικήσαμε και στο Λαύριο που για εμένα ήταν μεγάλη νίκη. Έχουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, σε μία μεγάλη βραδιά και θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε».