Νίζνι Νόβγκοροντ - ΑΕΚ 86-79 (vid & pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Νίζνι Νόβγκοροντ - ΑΕΚ 86-79 (vid & pics)
Με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να μένει εκτός την τελευταία στιγμή η ΑΕΚ πάλεψε μέχρι τέλους απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ (86-79), αλλά δεν κατάφερε να... καθαρίσει την πρόκρισή της.

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Ρωσία χωρίς τους DJ Κούπερ και Μάλκολμ Άρμστεντ που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή την φάση του EuroCup, τον Άτιτς που ταλαιπωρείται από ίωση, την ώρα που οι Ανοσίκε και Γουόρεν έχουν αποδεσμευτεί.

Σε όλα αυτά προστέθηκε και το μεγάλο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής! Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην μέση στην προθέρμανση και παρακολούθησε με πολιτικά την αναμέτρηση.

Παρόλα αυτά, με τον Δημήτρη Μαυροειδή να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα της ΑΕΚ, η Ένωση έκανε απίστευτο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στη συνέχεια δεν είχε την ίδια ενέργεια και κρίσιμα λάθη δεν της επέτρεψαν να φύγει με το μεγάλο «διπλό».

Πλέον, η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να... κάνει καθοριστικό βήμα για την είσοδό της στο Last 32 κι από το 4-4 θα δώσει μεγάλη «μάχη» τις τελευταίες αγωνιστικές απέναντι στις Χάποελ Ιερουσαλήμ (9/12 εκτός) και Νεπτούνας (16/12, εντός).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ την φετινή χρονιά μας έχει συνηθίσει να μπαίνει πολύ νωθρά στο παιχνίδι. Απόψε, όμως έκανε αυτό που έπρεπε. Η ελληνική ομάδα έπαιξε πολύ καλή άμυνα στην αρχή της αναμέτρησης και με τον Δημήτρη Μαυροειδή να κάνει καλή δουλειά επέβαλε τον ρυθμό της.

Ο Μαυροειδής έφτασε γρήγορα στους 13 πόντους, με τον Κάρτερ να κάνει από νωρίς το +12 (19-31), αλλά τα 7/12 τρίποντα των Ρώσων δεν επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να... χτίσει διαφορά (49-41 στο 20').

Η ενέργεια της ΑΕΚ... έπεσε στη συνέχεια κι η Νίζνι μείωσε μετά την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Ντράγκαν Σάκοτα με επιμέρους σκορ 9-1 (53-57 στο 25'), ενώ η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες.

Τέσσερα διαδοχικά λάθη της ΑΕΚ και άστοχα σουτ, επέτρεψαν στη Νίζνι να πάρει μικρή διαφορά (74-67 στο 35'), ενώ όταν οι Καλαμπόκης και Μαυροειδής ισοφάρισαν (74-74 στο 37') ήρθε το τρίποντο του Στρέμπκοφ και το καλάθι του Μπέρζινς για να... καθαρίσουν το ματς (79-74 στο 37').

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Η εμφάνιση του Δημήτρη Μαυροειδή (36 ranking 26π., 10ριμπ.) δεν ήταν αρκετή για την Ένωση, σε αντίθεση με τις εμφανίσεις των Ρουντ (21π., 5ριμπ., 4ασ.) και Μπέρζινς (12π., 13ριμπ.) που έκαναν το κάτι παραπάνω για τους Ρώσους.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ζήσης Σαρικόπουλος (ενοχλήσεις) κατάφερε να μείνει στο παρκέ για 4:18 και πέτυχε 1/2 δίποντα, 1/2 βολές, είχε 1 ριμπάουντ κι 1 λάθος.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ έμεινε από ενέργεια κι η καλή δουλειά του πρώτου μέρους... σβήστηκε. Ο Δημήτρης Μαυροειδής μείωσε με 1/2 βολές στο 38', αλλά ακολούθησε το καλάθι του Ρουντ (83-76). Ο Χέρστον αστόχησε στη συνέχεια, ο Καλαμπόκης έκανε το τρίτο του φάουλ κι έτσι ο Ρουντ έσβησε κάθε ελπίδα νίκης για την Ένωση (83-76 στο 39').

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Νίζνι Νόβγκοροντ τη νίκη που μπορεί να της χαρίσει από σήμερα την πρόκριση, ενώ η ΑΕΚ το πρόσωπο που έδειξε χωρίς τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ τα κρίσιμα λάθη που έκανε στο τέλος και την ευκαιρία να... καθαρίσει την πρόκρισή της.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 49-41, 63-63, 86-79