Τα τρία σενάρια πρόκρισης της Μακάμπι

Τα τρία σενάρια πρόκρισης της Μακάμπι
Το φάσμα του αποκλεισμού της Μακάμπι Τελ Αβίβ από την πρώτη φάση είναι πιο ορατό από ποτέ, αλλά ακόμη έχει ελπίδες.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρίσκεται προ των πυλών της πιο άσχημης αγωνιστικής ιστορίας της των τελευταίων ετών. Η «ομάδα του λαού» παραπαίει και με μόλις μία νίκη σε εφτά ματς στην Ευρωλίγκα μοιάζει απίθανο να προκριθεί στο Top 16.

Η τύχη δεν είναι στα χέρια του Τάμπακ και των παικτών του, ούτε καν σε αυτά του Σιμόνε Μιζράχι ο οποίος έχει χάσει χρόνια από τη ζωή του με όσα βλέπει φέτος. Η τύχη είναι στα χέρια της Νταρουσάφακα η οποία μπήκε από το παράθυρο στη διοργάνωση (wild card).

Οι Τούρκοι όχι μόνο έχουν δύο περισσότερες νίκες (3-4 αντί 1-6), όχι μόνο επικράτησαν στο Τελ Αβίβ (73-84), αλλά πήραν και διαφορά 11 πόντων.

Τα πράγματα για την Μακάμπι (ή για τη Νταρουσάφακα αν προτιμάτε) είναι απλά καθώς υπάρχουν μόνο τρία σενάρια πρόκρισης.

Στο πρώτο σενάριο η Μακάμπι καλείται να κάνει το 3/3 και η Νταρουσάφακα να χάσει τουλάχιστον 2 ματς. Για να προκριθεί η Μακάμπι όμως θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά των 11 πόντων στη μεταξύ τους αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη.

Στο δεύτερο σενάριο η Μακάμπι καλείται να κάνει το 3/3 και η τουρκική ομάδα να κάνουν 0/3. Σε αυτή την περίπτωση οι ισραηλινοί αρκούνται και με νίκη με ένα πόντο διαφορά.

Το τρίτο και τελευταίο σενάριο πρόκρισης της Μακάμπι περιλαμβάνει δύο νίκες στα τρία ματς και 0/3 της Νταρούσαφακα. Πάλι όμως η νίκη με +12 των Ισραηλινών είναι επιτακιτκή ανάγκη.

ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ

ΜΑΚΑΜΠΙ

Σάσαρι (εκτός)

Μπάμπεργκ (εντός)

Νταρουσάφακα (εκτός)

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

Ουνικάχα (εντός)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός)

Μακάμπι (εντός)