Τζάστιν Ρόμπινσον: Ο “γυρολόγος” που… σκότωσε την πρώην! (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Τζάστιν Ρόμπινσον: Ο “γυρολόγος” που… σκότωσε την πρώην! (pics)

bet365

Ο Τζάστιν Ρόμπινσον βρέθηκε από την Ουκρανία στη Σουηδία αλλά το Σάββατο (28/11) ήταν εκεί για να οδηγήσει τα Τρίκαλα σε μία σπουδαία νίκη κόντρα στην… πρώην του!

Δεν είναι παράξενο. Συμβαίνει με τους περισσότερους παίκτες που δεν γίνονται draft. Αφήνουν τις ΗΠΑ, έρχονται στην Ευρώπη κι η καριέρα τους τούς βρίσκει σε διάφορες χώρες. Έτσι κι ο Τζάστιν Ρόμπινσον. Ο Βρετανός γκαρντ (γενν. το 1987, ύψος 1.88) έφυγε από τη χώρα του, πήγε στο New Jersey κι αφού πρώτα έπαιξε σε High School, αγωνίστηκε στο NCAA με το Rider, όπου την τελευταία του σεζόν μέτρησε 15.3 πόντους, 3.8 ασίστ, 2.8 ριμπάουντ κι 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο.

Πολύ καλοί αριθμοί, αλλά η πόρτα του ΝΒΑ δεν άνοιξε. Κάπως έτσι, ο Ρόμπινσον βρέθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2011. Ήρθε σε συμφωνία με το Μαρούσι, έπαιξε μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο για πρώτη φορά, ωστόσο αποχώρησε μετά από ένα μήνα. Δεν πήγε μακριά. Μετακόμισε στην Κύπρο, όπου ολοκλήρωσε τη σεζόν με τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού.

Το καλοκαίρι του 2012 μετακόμισε στην Ουκρανία. Από τον Αύγουστο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 άνηκε στην Κίεβ, εν συνεχεία, όμως, δοκίμασε την τύχη του στη Σουηδία. Εκεί φόρεσε τη φανέλα της Uppsala. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στην Ουγγαρία, ενώ πέρυσι επέστρεψε στην Κύπρο, προκειμένου να αγωνιστεί εκ νέου για τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Το… ταξίδι του Τζάστιν Ρόμπινσον είχε συνέχεια στην Ελλάδα. Στις 25 Φεβρουαρίου του 2015 επέστρεψε στη χώρα μας κι υπέγραψε στον Κολοσσό Ρόδου. Έδωσε ορισμένες λύσεις, ωστόσο δεν ήταν στα πλάνα της νέας χρονιάς. Κάπως έτσι, συμφώνησε με τα Τρίκαλα. Τον εμπιστεύτηκαν κι εκείνος τους έχει βοηθήσει αρκετά φέτος.

Βέβαια, στο ματς με την πρώην ομάδα του όχι απλά τους βοήθησε. Έκανε τη διαφορά κι οδήγησε τα Τρίκαλα σε μία νίκη από αυτές που δίνουν… κατηγορίες στο φινάλε της σεζόν! Τα Τρίκαλα, λοιπόν, επικράτησαν του Κολοσσού Ρόδου, με τον Ρόμπινσον να έχει 23 πόντους (5/7 τρίποντα, 8/8 βολές) σε 22:07 συμμετοχής!

Ο Βρετανός “σκότωσε” την… πρώην του!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα