Το μυστικό των Γουόριορς λέγεται Ντρέιμοντ Γκριν (vid)

Το μυστικό των Γουόριορς λέγεται Ντρέιμοντ Γκριν (vid)

Το μυστικό των Γουόριορς λέγεται Ντρέιμοντ Γκριν (vid)

bet365

Με το που ακούει κάποιος Γκόλντεν Στέιτ, το μυαλό του πάει αυτομάτως στον Στεφ Κάρι, ωστόσο το μυστικό της επιτυχίας ίσως είναι ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Ένας παίκτης που αποδεικνύεται μία από τις μεγαλύτερες «κλοπές» στην ιστορία του ντραφτ, καθότι, παρά το γεγονός πως επιλέχθηκε στο νούμερο 5 του δεύτερου γύρου, συμπεριλαμβάνεται σίγουρα ανάμεσα στους καλύτερους και πιο πλήρεις παίκτες του ΝΒΑ τα τελευταία δύο χρόνια.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στους αριθμούς του, για να διαπιστώσει το μέγεθος της επιρροής που έχει ο Γκριν στο παιχνίδι των Γουόριορς.

Φέτος, στα πρώτα 18 παιχνίδια της σεζόν, μετρά 12,8 πόντους, 8,1 ριμπάουντ και 7,1 ασίστ ανά παιχνίδι ενώ σουτάρει με 48,2 % στα εντός πεδιάς και 42,6% στα σουτ τριών πόντων.

Το ξέσπασμα του έγινε πέρσι, όταν καθιερώθηκε στη βασική πεντάδα από τον Στιβ Κερ. Ο Γκριν εκτίναξε τους μέσους όρους του και όλοι άρχισαν να καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό εργαλείο είναι στη μηχανή του rookie προπονητή.

Πηγή: (basketball-reference.com)

Γουέστ: «Μέσα στους 10 καλύτερους του ΝΒΑ»

Το μέγεθος του Γκριν μπορεί να αποτυπωθεί στα όσα δήλωσε γι' αυτόν ο θρυλικός Τζέρι Γουέστ.

«Έχουμε δύο από τους 10 καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ στην ομάδα μας. Ο Ντρέιμοντ είναι ίσως ο πιο υποτιμημένος παίκτης του πρωταθλήματος. Υπάρχουν πολύ λίγοι παίκτες που θα σκεφτόμασταν να πάρουμε στη θέση του. Είναι ένας αξιοθαύμαστος παίκτης», είπε χαρακτηριστικά το «σήμα» του ΝΒΑ.

Στον αγώνα με τους Σακραμέντο Κινγκς σημείωσε το δεύτερο συνεχόμενο τριπλ νταμπλ με 13 πόντους, 12 ασίστ και 11 ριμπάουντ και έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία και πρώτος μετά τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Το ΝΒΑ δημοσίευσε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του από το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στους Κινγκς.

Απολαύστε τον...

 

NBA Τελευταία Νέα