Champions League υπό την απειλή αποβολής για τις ομάδες της Ευρωλίγκας

Γιάννης Ράμμας
Champions League υπό την απειλή αποβολής για τις ομάδες της Ευρωλίγκας
Η FIBA είχε συνάντηση με την ΕΟΚ κι ακόμη 6 ομοσπονδίες στη Ρώμη και συμφώνησαν στη διεξαγωγή του νεοσύστατου Champions League (2016-17) πάντα υπό την απειλή αποβολής για τις ομάδες της Ευρωλίγκας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία συναντήθηκε με αυτές της Ελλάδος, της Ισπανίας, της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας και πλέον είναι θέμα χρόνου η... επιστροφή στο 2001, όταν η μπασκετική Ευρώπη ήταν χωρισμένη στα δύο. Απλώς αντί της ΣουπροΛίγκας, αυτή τη φορά απέναντι στην Ευρωλίγκα θα βρίσκεται το νεοσύστατο Champions League.

Συν ότι ως... αντίποινα σε όλες όσες ομάδες αποφάσισαν να μη στηρίξουν το εγχείρημά της (Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο & Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει υπογράψει ακόμα, συν τις ομάδες του EuroCup) έχει αφήσει να πλανάται η απειλή αποβολής τους απ' τις διοργανώσεις της συμπεριλαμβανομένων και των εγχώριων λιγκών. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, με πρόσφατες δηλώσεις του είχε ενημερώσει επ' αυτού.

Πόσο απέχει η θεωρία απ' την πράξη είναι άλλο θέμα. Όχι μόνο βάσει... δεδικασμένου, αφού η νικήτρια της Ευρωλίγκας του 2001, Κίντερ Μπολόνια, είχε κατακτήσει και την τότε Serie A.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.