Μπουρούσης: «Είμαι 32, αλλά αισθάνομαι τόσο νέος»

Μπουρούσης: «Είμαι 32, αλλά αισθάνομαι τόσο νέος»

Μπουρούσης: «Είμαι 32, αλλά αισθάνομαι τόσο νέος»
Λίγο πριν το ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Ο Γιάννης Μπουρούσης παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας στην οποία αναφέρθηκε σε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Αναλυτικά:

Γεια σου Γιάννη. Συγχαρητήρια για το ξεκίνημα της σεζόν. Η Λαμποράλ νικάει κι εσύ προηγείσαι στο σύστημα αξιολόγησης. Περίμενες να πάει τόσο καλά;

«Όταν υπέγραψα στην ομάδα ήξερα πολύ καλά που ερχόμουν. Είχα βρεθεί αντίπαλος πολλές φορές στην Ευρωλίγκα και τα τελευταία χρόνια όταν έπαιζα στη Ρεάλ. Πρόκειται για μία καλή ομάδα που έχει συμμετοχές σε προηγούμενα Final 4. Φέτος είμαστε καινούρια ομάδα και δεν πίστευα πως θα έπαιζα τόσο καλά. Ο προπονητής κάνει εξαιρετική δουλειά στις προπονήσεις και όλοι είμαστε χαρούμενοι. Πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε σκληρά και να μην τα παρατάμε ποτέ. Εϊναι νωρίς για οποιαδήποτε άλλη σκέψη, υπάρχουν έξι μήνες μπροστά μας».

Στη Λαμποράλ υπάρχουν εφτά παίκτες με περισσότερους από 7 πόντους σε κάθε ματς και τέσσερις με διψήφιο αριθμό πόντων. Διασκεδάζεις παίζοντας σε αυτή την ομάδα;

«Μου αρέσει να παίζω με τους συμπαίκτες μου, με κάνουν να αισθάνομαι νέος! Είμαι 32, ο μεγαλύτερος παίκτης στην ομάδα και όμως νιώθω τόσο νέος. Οι συμπαίκτες μου με βοηθούν πολύ. Είναι ωραίο να παίζεις ομαδικά».

Σου αρέσει ο ρόλος που έχεις στην ομάδα λόγω της εμπειρίας και της ηγετικότητας που διαθέτεις;

«Οι αριθμοί δεν παίζουν ρόλο. Το ίδιο λέω και στους συμπαίκτες μου. Πρέπει να μας ενδιαφέρει η ομάδα μόνο. Δεν έχει σημασία αν σκοράρω 30 πόντους και χάσουμε. Καλύτερα να νικάμε και να βοηθούν όλοι. Σίγουρα κάποιοι παίκτες πρέπει να... εμφανιστούν τις δύσκολες στιγμές και να σκοράρουν. Είμαι έμπειρος, αλλά υπάρχουν κι άλλοι όπως ο Κοζέρ, ο Τιγί και ο Σενγκέλια. Πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και αν βρίσκουμε τρόπο να νικάμε».

Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά στην καριέρα σου με τη Ρεάλ πέρυσι, σε γεμίζει αυτοπεποίθηση;

«Σίγουρα. Μετά από τόσα χρόνια στην Ευρωλίγκα και μετά από τόσα Final 4 η κατάκτηση του τίτλου ήταν κάτι πραγματικά σπουδαίο στη ζωή μου. Κάθε νέος χρόνος όμως είναι και μία καινούρια πρόκληση. Τι συνέβη πέρυσι είναι κάτι αξιομνημόνευτο, αλλά φέτος σκέφτομαι μόνο πως θα βοηθήσω τη Λαμποράλ».

Τι θυμάσαι περισσότερο από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ; Τι έκανε σπέσιαλ αυτή η ομάδα;

«Μεγάλες στιγμές. Κάθε παίκτης στοχεύει να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Είμαι τυχερός γιατί υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες που δεν το κατάφεραν. Δε με νοιάζει που δεν αγωνίστηκα τόσο πολύ στο Final 4. Πήρα την Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και προσπάθησα να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορούσα. Όταν δείχνω στην κόρη μου το τρόπαιο είναι σπουδαίο για μένα».

Αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό τώρα, ομάδα στην οποία έπαιξες 5 χρόνια και την οποία νίκησες πέρυσι στον τελικό. Ανυπομονείς;

«Για μας είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι ειδικά με τη νίκη μας επί της Αρμάνι. Αν νικήσουμε λογικά θα βρεθούμε στο Top 16, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα η οποία στοχεύει στο Final 4. Μεγάλος σύλλογος και μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη φέτος. Πρέπει να προσπαθήσουμε να τρέξουμε και να παίξουμε σκληρή άμυνα. Θα είναι ωραίο παιχνίδι ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός έχει τραυματίες. Πάντα παίζουν καλά στο γήπεδό τους. Ελπίζω να νικήσουμε».

Πόσο πολύ πιστώνεις στον Βέλιμιρ Περάσοβιτς το ξεκίνημα της Λαμποράλ φέτος;

«Ο προπονητής μας κάνει τρομερή δουλειά μέχρι τώρα, μας έχει βοηθήσει να φτιάξουμε χαρακτήρα και να τον βγάζουμε στο παρκέ. Καλή δουλειά κ΄νουν και οι βοηθοί προπονητές. Μου αρέσει ο coach Περάσοβιτς».