Σλαφτσάκης: «Εκμεταλλευτήκαμε την κούραση του Άρη»

Φάνης Παναγιώτου
Σλαφτσάκης: «Εκμεταλλευτήκαμε την κούραση του Άρη»

bet365

Ο Κόροιβος εντυπωσιάζει και κόντρα στον Άρη πανηγύρισε ακόμα μία ιστορική νίκη. Ο Διαμαντίδης Σλαφτσάκης μίλησε στο gazzetta.gr για το πολύ καλό ξεκίνημα της ομάδας του, ωστόσο τόνισε πως στόχος παραμένει η σωτηρία κι η… σκληρή δουλειά συνεχίζεται!

Πέρυσι ήταν η ομάδα έκπληξη, αφού ως νεοφώτιστος κατάφερε να φτάσει μέχρι τα playoffs της Basket League. Φέτος έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ κι ο Κόροιβος μπήκε στη σεζόν με αποκλειστικό στόχο την παραμονή. Ωστόσο, μετά από 6 αγωνιστικές, η ομάδα της Ηλείας “φιγουράρει” μόνη τρίτη στη βαθμολογία, με ρεκόρ 4-2!

Πιο πρόσφατο… θύμα της ομάδας του Χάρη Μαρκόπουλου ο Άρης! Ο Κόροιβος δεν είχε νίκη εντός έδρας (σ.σ. 3-0 μακριά από το… σπίτι του), πήρε, όμως, το πρώτο του ροζ φύλλο στο ματς με τους “κίτρινους”. Σ’ ένα ματς που έδειξε να… στραβώνει στην τρίτη περίοδο, όταν οι γηπεδούχοι σκόραραν μόλις 6 πόντους. Ωστόσο, η ανατροπή έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Κόροιβο να τρέχει ένα επιμέρους 23-9 και να φτάνει στη νίκη!

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Διαμαντή Σλαφτσάκη, ο οποίος έμεινε στο παρκέ για 16:25 και βοήθησε την ομάδα του (4 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ) να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Ο 21χρονος φόργουορντ (ύψος 2.01μ.) αναφέρθηκε στο ματς με τον Άρη, στον μεγάλο στόχο της παραμονής, αλλά και στο… παράδοξο που συμβαίνει με το εκτός έδρας ρεκόρ του Κόροιβου!

Διαμαντή, πού κρίθηκε το ματς με τον Άρη και φτάσατε στη μεγάλη νίκη;
Το σημαντικό ήταν πως εκμεταλλευτήκαμε την κούραση που έβγαλε ο Άρης από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επίσης, κομβικής σημασίας ήταν η αλλαγή της τακτικής μας στην άμυνα. Πιέσαμε περισσότερο, κάτι που μας έδωσε την ευκαιρία να βρούμε μερικά εύκολα καλάθια. Βάλαμε και κάποια μεγάλα σουτ κι έτσι πήραμε το ματς. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως δεν ξεκινήσαμε καλά. Δεν είχαμε συγκέντρωση, ωστόσο στην ανάπαυλα είπαμε πως πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα και το κάναμε! Κουράσαμε ακόμα περισσότερο τον Άρη, κάναμε την επιστροφή μας και φτάσαμε στη νίκη.

Η ομάδα μετά από 6 αγωνιστικές βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Σίγουρα δεν το περιμένατε…
Δεν το περιμέναμε, αλλά αν σκεφτούμε πως έχουμε κάνει ήδη ένα στραβοπάτημα (σ.σ. εντός έδρας ήττα από τα Τρίκαλα στην πρεμιέρα) καταλαβαίνει κανείς πως θα μπορούμε να είμαστε ακόμα καλύτερα! Είμαστε ευχαριστημένοι, είμαστε ικανοποιημένοι αλλά συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά γιατί ακόμα δεν έχουμε εκπληρώσει τον αρχικό μας στόχο. Δεν μπορούμε, όμως, παρά να είμαστε ικανοποιημένοι όταν η δουλειά που κάνουμε βγαίνει στο παρκέ.

Πού στοχεύει ο Κόροιβος στη φετινή σεζόν;
Τους στόχους τους έβαλε ο προπονητής κι ήταν ξεκάθαροι: Παραμονή όσο πιο σύντομα γίνεται. Από εκεί και πέρα αν δούμε πως μπορούμε να κοιτάξουμε πιο ψηλά, τότε θα προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο. Αυτό, όμως, δεν μας ενδιαφέρει ακόμα. Πρώτος στόχος είναι η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Πέρυσι η έδρα ήταν το δυνατό σας “όπλο”. Φέτος έχετε ήδη δύο ήττες εντός, ωστόσο εκτός είστε αήττητοι! Πώς το εξηγείς αυτό;
Το παιχνίδι της πρεμιέρας ήταν ιδιαίτερο λόγω ορισμένων προβλημάτων που υπήρχαν, ενώ μας επηρέασε και το άγχος. Είχαμε παραπάνω άγχος απ’ ότι θα έπρεπε, μπήκε στο μυαλό μας το… πρέπει κι έτσι χάσαμε ένα ματς που δεν έπρεπε να το χάσουμε. Δεν ξεκινήσαμε καλά και στη συνέχεια ήρθε κι η δεύτερη ήττα από την ΑΕΚ, η οποία είναι τεράστια ομάδα αλλά παλέψαμε για κάτι καλό. Είπαμε, λοιπόν, δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτό. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα κι έτσι έγινε. Τα καταφέραμε και πανηγύρισε την πρώτη μας εντός έδρας νίκη, αποτέλεσμα που ήταν ξεκάθαρα δίκαιο!

Τέλος, οι προσωπικοί σου στόχοι ποιοι είναι;
Αυτό που θέλω είναι μέσα από την ομαδική δουλειά και την ομάδα επιτυχία να βελτιώσω τις αδυναμίες μου. Να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο κι αν το αξίζω να κάνω το βήμα παραπάνω.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα