«Ο coach μου λέει να μην φοβάμαι να κάνω λάθη!»

«Ο coach μου λέει να μην φοβάμαι να κάνω λάθη!»
Αφού πρωταγωνίστησε στο εντυπωσιακό σερί 29-7 με το οποίο οι "ερυθρόλευκοι" τελείωσαν το ματς με τη Λιμόζ, ο D.J. Στρόουμπερι, μίλησε στο gazzetta.gr για τον βαθμό προσαρμογής του και το ζητούμενο του εφετινού Ολυμπιακού.

Στο πρώτο ημίχρονο πέρασε απαρατήρητος, όπως άλλωστε και η ομάδα που πήγε στα αποδυτήρια σουτάροντας με 12/38 στα σουτ (31,5%) και έχοντας 2/6 βολές (33,3%). Μοιραία, η πρωταθλήτρια Γαλλίας - που παρεμπιπτόντως είναι μία από τις χειρότερες εφετινές ομάδες της Ευρωλίγκα - προηγούνταν με 28-29 κι έτρεφε ελπίδες για ένα ανέλπιστο "διπλό". Η συνέχεια, όμως, ήταν τελείως διαφορετική για τους δευτεραθλητές Ευρώπης, που παίζοντας το έως τώρα καλύτερο 20λεπτο της εφετινής σεζόν, από πλευράς αμυντικής απόδοσης, έτρεξαν ένα σερί 26-4, επέτρεψαν στη Λιμόζ να πετύχει μόλις δύο καλάθια στην τελευταία περίοδο και πέτυχαν την πιο πειστική τους νίκη στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με υποδιπλάσιο παθητικό (75-49) από το παιχνίδι της Πυλαίας με τον ΠΑΟΚ (104-99).

Δίχως αμφιβολία, ένα βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά την αφομοίωση της αγωνιστικής φιλοσοφίας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με βάση την οποία, ο Ολυμπιακός έφτασε πέρυσι έως τον τελικό της Ευρωλίγκα και κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα. Σ' αυτό φαίνεται να συμφωνεί και ένας νεοφερμένος, που πέρυσι ήταν εξίσου επιτυχημένος (κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας με την Καρσίγιακα) και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Θεσσαλονικού coach των Πειραιωτών.

«Ηρεμήσαμε και παίξαμε άμυνα!»

«Κάναμε ίσως το καλύτερο μας αμυντικό παιχνίδι και δεν το λέω από πλευράς παθητικού, όλοι μπορούν να το διαπιστώσουν αυτό! Το λέω από πλευράς αμυντικής προσήλωσης... Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και ήρεμοι στα αμυντικά μας καθήκοντα, κυνηγούσαμε συνεχώς το κλέψιμο και ειδικότερα στο 2ο μέρος, που βγάλαμε πολλούς αιφνιδιασμούς και πετύχαμε πολλά εύκολα καλάθια, καταφέραμε να ανοίξουμε το ματς! Στο πρώτο ημίχρονο, χάσαμε κάποια λέϊ-απ και κάποια εύκολα σουτ και επιτρέψαμε στην Λιμόζ, να είναι κοντά στο σκορ, αλλά όταν αρχίσαμε να παίζουμε ηρεμία και χωρίς άγχος, παρουσιάσαμε μερικά δείγματα της εικόνας την οποία στοχεύουμε να αποκτήσουμε!», μας είπε αρχικά ο D.J. Στρόουμπερι (12π., 2ρ., 2ασ. με 5/7 διπ.), που μαζί με τον Βαγγέλη Μάντζαρη (10π., 8ρ., 5ασ.), πρωταγωνίστησαν στο ξέσπασμα των "ερυθρολεύκων" στα τελευταία 11 λεπτά, σκοράροντας του 20 από τους τελευταίους 29 πόντους της ομάδας τους.

«Δεν έχω ξαναπαίξει σε σύλλογο με τέτοια δυναμική»

Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ, πέρα από την σταθερή ενέργεια που βγάζει στην άμυνα, ήταν για δεύτερο σερί παιχνίδι παραγωγικός και από παιχνίδι σε παιχνίδι, δείχνει ότι κάνει μικρά βήματα προόδου στην προσπάθειά του να μπει στα "παπούτσια" του νέου του ρόλου. «Όταν αλλάζεις περιβάλλον και ομάδα, πάντα χρειάζεσαι χρόνο για να δείξεις την αξία σου και να προσαρμοστείς σε νέα δεδομένα και ειδικότερα στον Ολυμπιακό, που είναι μία ομάδα που ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και η πίεση για το άμεσο αποτέλεσμα είναι μεγάλη. Δεν έξω ξαναπαίξει ποτέ σε σύλλογο με τέτοια δυναμική και σίγουρα η ενσωμάτωση σε ένα νέο σύνολο δε γίνεται με μηχανικό τρόπο! Κάθε μέρα που περνάει νιώθω καλύτερα και σ' αυτό με βοηθάει πολύ ο coach, που με συμβουλεύει να μην αγχώνομαι να παίρνω προσπάθειες, να μην φοβάμαι τα λάθη - γιατί όλοι κάνουν... Κάθε παιχνίδι αποτελεί και μία καινούρια μάχη και καθώς η ομάδα θα βελτιώνεται και θα βρίσκει τα πατήματά, έτσι κι εγώ θα προσαρμόζομαι ολοένα και περισσότερο στον δικό μου ρόλο!», σχολίασε ο πρώην παίκτης της Φορτιτούντο Μπολόνια, της Λιέτουβος Ρίτας, της Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, Ορτέζ, της Χάποελ Ιερσουαλήμ και της Καρσίγιακα, που την ερχόμενη Πέμπτη (12/11, 20.00) θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για το ματς με την Εφές, ως πρωταθλητής Τουρκίας.

«Η άμυνα θα κρίνει την μάχη με την Εφές!»

«Νομίζω ότι ο επόμενος αγώνας πρωταθλήματος (σ.σ.: με το Λαύριο στο ΣΕΦ), θα αποτελέσει ένα καλό τεστ για να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε στο 2ο ημίχρονο του αποψινού (σ.σ.: χθεσινοβραδινού) αγώνα! Με δεδομένο ότι έχουμε τους παίκτες και την ομάδα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε αντίπαλο, αν σταθεροποιήσουμε αυτή την απόδοση στην άμυνα, τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε στην Τουρκία. Η Εφές είναι ενισχυμένη, έχει πολύ καλό κι έμπειρο προπονητή, αλλά αν η διάθεση και η προσπάθειά μας στην άμυνα, κυμανθεί στα αποψινά (σ.σ.: χθεσινοβραδινά) επίπεδα, τότε θα έχουμε τον πρώτο λόγο, ανεξαρτήτως του τι θα κάνουμε στην επίθεση, που αρκετές φορές είναι και θέμα ημέρας!», κατέληξε ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Μέριλαντ.