Ο Κρις Γουόρεν στο gazzetta.gr!

Ο Κρις Γουόρεν στο gazzetta.gr!
Αφού έβαλε την υπογραφή του σε μία ακόμη ευρωπαϊκή νίκη της ΑΕΚ, ο Κρις Γουόρεν (16π., 9ασ.), εξήγησε στο gazzetta.gr ότι δεν ασχολείται με όσα δεν μπορεί να ελέγξει, ενώ αγνοούσε ότι είναι 2ος πασέρ (μ.ο. 6,0ασ.) στο πρωτάθλημα.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, στις συζητήσεις των διοικούντων την "Ένωση" με τους απανταχού ατζέντηδες, η κουβέντα δεν αφορούσε μόνο τον προβληματισμό τους για τον Ανοσίκε και την εύρεση ενός αξιόπιστου σέντερ... Στην ημερήσια διάταξη βρισκόταν και το θέμα του αντικαταστάτη του 27χρονου Αμερικανού, που ναι μεν είχε αφήσει καλές εντυπώσεις στα φιλικά προετοιμασίας, αλλά δεδομένης και της απουσίας του Κατσίβελη, στα πρώτα επίσημα, η απόδοσή του είχε κυμανθεί σε επίπεδα κάτω του μετρίου. Τουλάχιστον, σύμφωνα με τον Ντράγκαν Σάκοτα και τις απαιτήσεις που είχε ο ίδιος και οι συνεργάτες του για τον νεοαποκτηθέντα πλέϊ-μέϊκερ.

Το συνεχόμενο "limit-up" του Γουόρεν!

Η συνέχεια, όμως, ήταν τελείως διαφορετική για τον "μίστερ 69" των "κιτρινόμαυρων"! Αρχής γενομένης από την ελαφρώς βελτιωμένη εικόνα (9π., 8ρ., 6ασ.) που παρουσίασε στην εκτός έδρας νίκη (70-65) επί του Λαυρίου, ο γεννημένος στο Ορλάντο, βραχύσωμος (1,78) point-guard, άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς... Εκ των κορυφαίων (10π. & 14ασ.) της ομάδας του στην εύκολη νίκη επί των Τρικάλων, στυλοβάτης (14π., 3ρ. & 3ασ.) του πρώτου ευρωπαϊκού "ροζ φύλλου" (87-70) επί της Νίζνι, καθοριστικός (11π. με 3/6 τριπ.) στο "διπλό" (76-67) επί του Κόροιβου και MVP (16π., 5ρ. & 9ασ.) της μεγάλης ανατροπής της "Ένωσης" (75-74) στο ματς με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, που διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στην 2η φάση του Eurocup. Η ολική επαναφορά της ΑΕΚ από το -17, μάλιστα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον λιγομίλητο "κοντορεβυθούλη"! Αυτός ήταν που βρήκε ελεύθερο τον Ντούσαν Σάκοτα για τον 72-71 (με τρίποντο), αυτός έκανε το 74-71 με διείσδυση και λέϊ-απ μπροστά στον ύψους 2,11, Ντ' Ορ Φίσερ κι αυτός έβαλε και τη νικητήρια βολή, γράφοντας το τελικό σκορ...

«Μας έχουν βγει οι ανατροπές, αλλά καλό είναι να σταματήσουν!»

Εύλογα στα αποδυτήρια των νικητών ήταν ο πλέον περιζήτητος για δηλώσεις... Αρχικά τον ρωτήσαμε αν τελικά η ΑΕΚ "βολεύεται" ή έχει συνηθίσει φέτος να ανατρέπει παιχνίδια... «Πιστέψτε με, δεν είναι και το καλύτερο συναίσθημα! Να είσαι πίσω στο σκορ και να σε αποδοκιμάζει ο κόσμος ή να νιώθεις την δυσαρέσκειά του... Προτιμώ να μην το ζω... Προς το παρόν, πάντως, αυτό το σύστημα μας βγαίνει αλλά δεν θα γίνεται για πάντα. Πολλές ομάδες καταρρέουν όταν είναι πίσω στο σκορ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να είμαστε επιθετικοί! Ακόμα προσπαθούμε να το διορθώσουμε! Να βρούμε τη λύση. Ξέρουμε ότι αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος για να παίζουμε μπάσκετ. Το μόνο θετικό, πάντως, σε αυτή την περίπτωση είναι ότι μαθαίνουμε να προσαρμοζόμαστε σε κάθε περίπτωση και να διορθώνουμε τα λάθη μας στην πορεία. Οπωσδήποτε, όμως, πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό το κομμάτι και να βελτιωθούμε...», μας είπε αρχικά ο πρώην παίκτης της τουρκικής Ουσάκ Σπορτίφ.

«Ασχολούμαι μόνο με ό,τι μπορώ να ελέγξω!»

Τι λέει ο ίδιος, όμως, για την σταθερή ανοδική τροχιά στην οποία βρίσκεται η απόδοσή του; «Ο χρόνος και η εξοικείωση παίζουν πάντα το ρόλο τους! Όσο περισσότερες προπονήσεις κάνεις, σε όσα περισσότερα παιχνίδια παίζεις, όσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη εισπράττεις, τόσο πιο άνετα νιώθεις στο σύστημα της ομάδας...» σου. Εξοικειώνεσαι περισσότερο με τον κόουτς και αυτά που ζητάει από εσένα, μαθαίνεις τους συμπαίκτες του και αυτό σε βοηθάει να νιώθεις άνετα...», υπερθεμάτισε ο Κρις Γουόρεν, που δεν έδειξε καμία διάθεση να μιλήσει για... απαντήσεις σχετικά με την πρόσφατη φημολογία που τον ήθελε να είναι υπό αντικατάσταση... «Δεν με ενοχλεί τίποτα! Έρχομαι εδώ κάθε μέρα για να δουλεύω. Ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλεύω και να εκτελώ μέσα στο γήπεδο τις οδηγίες του προπονητή μου. Εννοείται ότι μου αρέσει να σκοράρω. Βασικά, μου αρέσει να κάνω τα πάντα για τη νίκη. Είτε χρειαστεί να σκοράρω είτε να μοιράσω… 30 ασίστ! Ό,τι μου πει ο coach, είμαι εδώ για να το κάνω!», κατέληξε ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Μισισίπι, ο οποίος δήλωσε τελείως απληροφόρητος σχετικά με το ότι βρίσκεται στην 2η θέση της κατάταξης των ασίστ (24) στην Α1 Κατηγορία, πίσω μόνο από τον Βασίλη Σπανούλη (26).