Σάκοτα: «Συνεχίζουμε με περισσότερες φιλοδοξίες»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Σάκοτα: «Συνεχίζουμε με περισσότερες φιλοδοξίες»
Ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε για τη νίκη της ΑΕΚ, το ρίσκο του Μίλαν Μιλόσεβιτς και διέψευσε τις φήμες περί Σχορτσανίτη.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ ανέφερε αρχικά για το παιχνίδι: «Συγχαρητήρια στα παιδιά γι' αυτή τη μεγάλη νίκη. Από τη μία ξέραμε ότι η Νίζνι προερχόταν από μία σπουδαία εμφάνιση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από την άλλη μας έδωσαν έξτρα κίνητρο. Είχαμε ανάγκη να κάνουμε μία τέτοια εμφάνιση και να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα. Την εμφάνιση που κάναμε την... είδαμε πολλές φορές στην προπόνηση. Είναι αρχή και θέλαμε μια καλή νίκη για να πάρουμε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Χτύπησε και ο Ζήσης στο πρώτο ημίχρονο, θα δούμε αύριο τι θα γίνει. Όλα αυτά είναι προβλήματα που δεν είναι καθημερινά και συνηθισμένα για ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα.

Στο παιχνίδι κάναμε πράγματα, ακόμα και και στο πρώτο μέρος που δεχτήκαμε 46 πόντους είχαμε καλές άμυνες. Όταν προέρχεσαι όμως από παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν συγκρίνεται με το EuroCup και παίζει με άλλη ταχύτητα θέλει ένα δεκάλεπτο με ημίχρονο για να προσαρμοστούμε. Έβαλαν μερικά... ΝΒΑ τρίποντα. Όταν δέχεσαι τέτοια τρίποντα απογοητεύεσαι. Εμείς δεν ήμασταν σε αυτή τη φάση. Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και τα δεκάλεπτα ήταν καλά. Άρα είχαμε βελτίωση στην άμυνα συνέχεια. Μας βγήκε και το ροτέισιον. Συνεχίζουμε με περισσότερες φιλοδοξίες. Θέλουμε κάθε παιχνίδι να παίζουμε καλύτερα και να δούμε που θα φτάσουμε».

Σε ερώτηση για την άμυνα της ΑΕΚ κι αν ήταν στόχος τους να περιορίσουν τη ρακέτα της Νίζνι: «Στόχος ήταν να παίξουμε παντού άμυνα. Ο ρυθμός στην αρχή δεν μας βοήθησε γιατί βρήκαν τα σουτ. Η Νίζνι δεν είναι τόσο καλή όσο στην περιφέρεια. Μοναδικός ψηλός ο Μαχάλμπασιτς που παίζαμε παγίδες πάνω του. Στόχος ήταν να σταματήσουμε τα τρίποντα αλλά με τον ρυθμό που είχαν δεν ήταν εύκολο. Τρέχαμε πολύ και βοηθήσαμε σε αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο τρέξαμε και τα καταφέραμε».

Για την τοποθέτηση του Μιλόσεβιτς στην θέση “5”: «Ήταν λύση ανάγκης. Έχει δείξει πως μπορεί να παίζει με τους ψηλούς το ίδιο άμυνα. Σήμερα βοήθησε και επιθετικά. Έχει βελτιώσει το παιχνίδι του και έχει παίξει εθνική. Του δίνω συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Είναι ήρωας. Του βγήκε το παιχνίδι αν και ήταν ρίσκο. Αποφάσισε να παίξει. Εγώ πάντα ακούω τους γιατρούς, όμως ο παίκτης παίρνει το ρίσκο κάποιες φορές. Δεν καταλαβαίνει τίποτα αυτός!».

Για το αν βοήθησε ο Κατσίβελης: «Και ο Μαρκ δεν ξεκίνησε καλά αλλά ήταν πολύ καλός μετά. Δεν φάνηκε να μας λείπει κάποιος όταν έχεις τόσους παίκτες στην περιφέρεια. Δυστυχώς δεν έχουμε ψηλούς να αλλάξουμε. Έρχονται τα παιχνίδια και δεν σταματάνε και αυτό είναι ένα θέμα».

Όσο για τον Κρις Γουόρεν: «Είναι καλός παίκτης. Έπεσε βάρος όταν έλειπαν παιδιά. Πλέον αναπνέει πιο εύκολα. Πιο πολύ είναι σκόρερ, Προσπάθησε να προσαρμοστεί στον ρόλο του πλέι μέικερ και να βοηθήσει».

Τέλος, για τις φήμες που ακούστηκαν για τον Σχορτσανίτη: «Κανένας δεν μας πρότεινε τον Σχορτσανίτη, ούτε άλλον Έλληνα παίκτη. Είχαμε προτάσεις μόνο για ξένους παίκτες».