Η επιστροφή του Νικ και η... παγωμένη σχέση με τη Ρωσία

Η επιστροφή του Νικ και η... παγωμένη σχέση με τη Ρωσία

Άρης Λαούδης
Η επιστροφή του Νικ και η... παγωμένη σχέση με τη Ρωσία
Ο Νικ Καλάθης ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Κρασνοντάρ για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και το gazzetta.gr γράφει για την... παγωμένη σχέση του διεθνούς πλέι μέικερ με τη Ρωσία.

Η ώρα της επιστροφής του Καλάθη στο Κρασνοντάρ πλησιάζει και ποιος να του το 'λεγε πριν από μερικά χρόνια, όταν άφηνε τον Παναθηναϊκό για τη Λομομοτίβ Κουμπάν πως θα ερχόταν η στιγμή που σε πρεμιέρα της Ευρωλίγκας θα συμμετείχε σε παιχνίδι με τις δύο και μοναδικές ευρωπαϊκές ομάδες που έχει αγωνιστεί... Ο Καλάθης γυρίζει λοιπόν στη Ρωσία, θα συναντήσει γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα, θα θυμηθεί καλές στιγμές από τη μία και μοναδική χρονιά του, αλλά εδώ που τα λέμε... δεν πετάει και τη σκούφια του κάθε φορά που ακούει «Ρωσία».

Ο Καλάθης λοιπόν ανήκει στην κατηγορία των παικτών που επιλέγουν την λίγο καλύτερη ποιότητα ζωής από τις μερικές χιλιάδες ευρώ παραπάνω και το παράδειγμα από το καλοκαίρι του 2014 είναι ενδεικτικό.

Ο Νικ μπορεί να μην επέστρεψε στην Ευρώπη, αλλά ήταν σαφές πως είχε ιεραρχήσει τους στόχους του και είχε πάρει τις αποφάσεις του σε περίπτωση που κατάφερνε να αποδεσμευτεί από το ΝΒΑ. Προφανώς η εμπειρία του στη Ρωσία δεν ήταν απ' αυτές που τον ξετρέλαναν, όχι βεβαίως σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά σε σχέση με τον τρόπο ζωής και τις καιρικές συνθήκες. Ηταν σαφές πως θα ήταν δύσκολο για τον Νικ να φύγει από το Μέμφις και να επιστρέψει στη Ρωσία και θα το έκανε μόνο αν τα χρήματα ήταν τόσα πολλά που δεν θα μπορούσε να πει «όχι».

Η αγορά, το καλοκαίρι του 2014, είχε «βουίξει» μάλιστα πως ο Καλάθης δεχόταν ασφυκτικό πρέσινγκ και από την ΤΣΣΚΑ, πλην του Παναθηναϊκού και της Φενέρ και μπορεί ο ίδιος να μην είπε ποτέ ξεκάθαρο «όχι», αλλά είχε προεϊδεάσει για την αρνητική του διάθεση. Πώς; Ζητώντας πολλά περισσότερα χρήματα από την ΤΣΣΚΑ συγκριτικά με όσα ζήτησε στην πρώτη επαφή με τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν γι αυτόν. Λέγεται μάλιστα πως ο Νικ αξίωσε το ποσό των τριών εκατομμυρίων ετησίως, την στιγμή που τα ποσά με τις υπόλοιπες ομάδες ήταν σαφώς χαμηλότερα και μάλιστα κατά 35%...

Οσο σαφές ήταν από την πλευρά του Καλάθη η προτίμηση να επιλέξει κάτι πιο κοντά σ' αυτό που άρεσε στον ίδιο και την οικογένειά του, άλλο τόσο σαφές ήταν πως η ΤΣΣΚΑ θα του... γυρνούσε την πλάτη.

Η «πιάτσα» βοά πως οι Μοσχοβίτες έμαθαν για την διαφορά στις οικονομικές απαιτήσεις του Νικ και αποφάσισαν να μην ξανασχοληθούν με το θέμα, αντιλαμβανόμενοι βεβαίως κι αυτοί τις προθέσεις και τις διαθέσεις του Καλάθη. Ετσι άλλωστε εξηγείται και το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ δεν ενεπλάκη από τότε και μετά σε σενάρια που αφορούσαν τον Νικ, καθώς ήταν απόλυτα ξεκάθαρο πως ο μεν παίκτης και η οικογένειά του είχε ως πρώτη επιλογή την επιστροφή στην Αθήνα και η δε ΤΣΣΚΑ δεν ήθελε καν να προτείνει διπλάσια χρήματα για έναν παίκτη που είχε άλλες προτεραιότητες.