Οι νίκες είναι το καλύτερο ιατρικό

Οι νίκες είναι το καλύτερο ιατρικό

Οι νίκες είναι το καλύτερο ιατρικό
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τα όσα έδειξε ο Ολυμπιακός απέναντι στον αδύναμο Κολοσσό και βγάζει το... καπέλο στον Μιχάλη Τσαϊρέλη.

Οι δύο μέρες που πέρασαν από τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, δεν ήταν εύκολες για τους «ερυθρόλευκους». Ο έντονος προβληματισμός για την απόδοση στο ντέρμπι επηρέασε άπαντες και κυρίως τα καινούρια μέλη του ρόστερ.

Ο Κολοσσός δεν είναι κανά «θηρίο» για να μπορεί κανείς να μιλά για αλλαγή κλίματος, αλλά σίγουρα στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν την κατάσταση. Στο ματς με τους Ροδίτες υπήρχαν κάποια στοιχεία τα οποία δίνουν λόγους αισιοδοξίας.

Η πιεστική άμυνα είναι εκ των ουκ άνευ αφού θα την βλέπουμε στο παρκέ σε κάθε παιχνίδι των Πρωταθλητών Ελλάδας. Ο Κολοσσός δε φάνηκε ανταγωνιστικός, αλλά δε μπορείτε να φανταστείτε τι άκουσαν από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο οι παίκτες του, όταν οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 0-8 και μείωσαν σε 73-51 (36’). Δείγμα πως δε σηκώνει «μύγα στο σπαθί του» ακόμη και σε ματς που έχει κριθεί.

Μου άρεσε πάρα πολύ ο Μιχάλης Τσαϊρέλης. Πρώτος ανέφερα το καλοκαίρι πως δεν είναι επιπέδου Ευρωλίγκας, αλλά στον βοηθητικό ρόλο που του έχει δώσει ο coach, μια χαρά ανταποκρίνεται. Ειδικά στην Α1 θα βοηθά πολύ.

Να ξεκαθαρίσω πως δε με ενδιαφέρουν τόσο πολύ οι 10 πόντοι που πέτυχε (5/5δ.), όσο η σοβαρότητα που έδειξε στο παρκέ, η συγκέντρωση και η αφοσίωση στην άμυνα (πλην της πρώτης φάσης που δέχτηκε προσωπικό καλάθι).

Οι 30 ασίστ μπορεί να ήρθαν με αντίπαλο τον Κολοσσό, αλλά γενικότερα δεν είναι κι εύκολο νούμερο για κάποια ομάδα. Απέναντι στην άμυνα ζώνης, γύρισαν με υπομονή τη μπάλα και κυρίως με γρήγορες πάσες, κάτι που βοήθησε αρκετά.

ΥΓ: 11/20 βολές…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.