«Αποτυχημένοι αν δεν ανέβουμε, ακόμα κι αν πάρουμε το Κύπελλο!»

Φάνης Παναγιώτου
«Αποτυχημένοι αν δεν ανέβουμε, ακόμα κι αν πάρουμε το Κύπελλο!»

bet365

Ο Φάρος Κερατσινίου γράφει ιστορία στο Κύπελλο Ελλάδας και λίγο μετά την πρόκριση στα ημιτελικά, ο Νίκος Αγγελόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για τη νίκη επί της Κηφισιάς και τη συνέχεια της σεζόν.

Το να βρίσκεται μία ομάδα από την Α2 στην τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας δεν είναι σύνηθες. Το αντίθετο θα λέγαμε. Ο Φάρος, όμως, γράφει ιστορία στη φετινή διοργάνωση. Η ομάδα του Κερατσινίου έκανε μία μεγάλη επένδυση το καλοκαίρι που μας πέρασε κι ο μεγάλος της στόχος είναι η άνοδος στη Basket League.

Μόνο που… προέκυψε και το Κύπελλο. Ο Φάρος απέκλεισε αρχικά το Παγκράτι κι εν συνεχεία άρχισε να πετάξει έξω ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Κολοσσός Ρόδου, Λαύριο, Τρίκαλα και τώρα η Κηφισιά! Η ομάδα του Κερατσινίου έκλεισε θέση στα ημιτελικά και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της, σ’ ένα ιστορικό ματς κόντρα σε μία ομάδα μεγάλου μεγέθους, όπως ο Παναθηναϊκός, ο Άρης κι ο ΠΑΟΚ που πέρασαν επίσης στην τετράδα.

Λίγο μετά την πρόκριση επί της Κηφισιάς το gazzetta.gr μίλησε με τον Νίκο Αγγελόπουλο. Ο πολύπειρος φόργουορντ (Εθνική Εφήβων, Εθνική Νέων, Ηλυσιακός, Πανιώνιος, Αιγάλεω, Καβάλα, Ρέθυμνο, Κόροιβος) ανέλυσε το ματς κι αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο που είναι άνοδος στην Basket League!

«Η άμυνα ήταν το “κλειδί”. Η σκληράδα κι η μαχητικότητα που δείξαμε στην άμυνα, αλλά κι η τακτική που ακολουθήσαμε. Από εκεί και πέρα, ήμασταν ασυνήθιστα άστοχοι για παιχνίδι εντός έδρας. Δεν βάλαμε σουτ που βάζαμε σε άλλα ματς κι αν είχαν μπει ένα-δύο σουτ θα είχε έρθει εύκολα η νίκη αλλά γι’ αυτό υπάρχει η άμυνα. Η άμυνα κερδίζει τα παιχνίδια όταν κάποια μέρα δεν είσαι εύστοχος στην επίθεση», ανέφερε αρχικά ο φόργουορντ του Φάρου.

Για το αν… πανικοβλήθηκαν όταν η Κηφισιά ανέτρεψε τη διαφορά και πέρασε μπροστά με 54-56, μας είπε: «Όχι. Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι αν δεν τελειώσει το ματς τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ήταν τυχερή η Κηφισιά που έβαλε δύο σουτ -ειδικά το ένα από πολύ μακριά- αλλά όλα παίζουν. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι...»

Πού μπορεί να φτάσει ο Φάρος στο Κύπελλο; «Όσο είμαστε υγιείς κι έχουμε πέντε αντιπάλους απέναντι μας, όλα είναι ρευστά. Πλέον θα είμαστε το αουτσάιντερ με όποια ομάδα κι αν παίξουμε αλλά είναι ένα παιχνίδι 5 εναντίον 5 που δεν θα έχουμε το άγχος, δεν θα είμαστε το φαβορί και θα τα δώσουμε όλα», απάντησε ο Αγγελόπουλος στο gazzetta.gr.

Ο πολύπειρος φόργουορντ κατέληξε λέγοντας ότι: «Ακόμα και το Κύπελλο να μπορούσαμε να κατακτήσουμε και να το είχαμε κατακτήσει, αν στο τέλος της χρονιάς η ομάδα αυτή δεν είχε ανέβει θα ήταν αποτυχημένη! Αποτυχημένη σεζόν και για την ομάδα και για τον κάθε παίκτη προσωπικά. Δεν υποτιμούμε τον θεσμό του Κυπέλλου ούτε πλέον το αντιμετωπίζουμε σαν φιλικά παιχνίδια. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται αλλά πρώτος και κύριος στόχος είναι η άνοδος στην Basket League»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα