Σάκοτα: «Επιπλέον κίνητρο και για τους δύο τα... περσινά»

Σάκοτα: «Επιπλέον κίνητρο και για τους δύο τα... περσινά»

bet365

Ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ (19:30) κι ο Ντούσαν Σάκοτα τονίζει στο gazzetta.gr πως τα... περσινά είναι περασμένα, όχι όμως ξεχασμένα και θέλει να δώσουν τα πάντα για τη νίκη-πρόκριση σε μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα.

Η ΑΕΚ δίνει την πρώτη της φετινή επίσημη αναμέτρηση, εκεί που ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν. Η Ένωση θα φιλοξενηθεί στο «Nick Galis Hall» από τον Άρη για τον προημιτελικό του Κυπέλλου κι ο Ντούσαν Σάκοτα τονίζει στο gazzetta.gr πως μετά την περσινή προημιτελική σειρά των playoffs της Α1 υπάρχει επιπλέον κίνητρο κι από τις δύο πλευρές.

Ο φόργουορντ της Ένωσης που θέλει να τα δώσουν όλα στην Θεσσαλονίκη για τη νίκη, μίλησε τόσο για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος που τους βρίσκει απέναντι στον ΠΑΟΚ (10/10, 18:00), όσο για την επιστροφή στην Ευρώπη και τον... κακό εαυτό της ομάδας.

Ο Ντούσαν Σάκοτα, που δεν έχει επιστρέψει ακόμα από τον τραυματισμό του, μίλησε για το παιχνίδι με τον Άρη: «Είναι ένα παιχνίδι που κρύβει πάρα πολλές παγίδες. Το «Nick Galis Hall» είναι από τις πιο δυνατές έδρες. Μια έδρα με παράδοση, μια έδρα που ακόμα κι όταν ο Άρης δεν ήταν στα καλά του χρόνια, πάντα ο κάθε αντίπαλος δυσκολευόταν να πάρει τον ρυθμό μέσα εκεί. Σίγουρα λόγω κι όλων των περσινών που είχαν γίνει, σίγουρα θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο με εμάς, αλλά κι εμείς έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο με αυτούς. Το ότι έχουμε τόσους τραυματίες δεν θα το χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία, αν κάτι δεν πάει καλά για εμάς. Εμείς θα πάμε εκεί και θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να συνεχίσουμε στο Κύπελλο Ελλάδος».

Στη δεύτερη χρονιά της μετά την επιστροφή της στην Α1 η ΑΕΚ έχει πιο ψηλές απαιτήσεις και σύμφωνα με τον 29χρονο άσο θα δώσουν τα πάντα για να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν την ομάδα: «Όταν είσαι μέλος μίας ομάδας όπως είναι η ΑΕΚ, μιας ιστορικής η ομάδας, η πίεση θα υπάρχει πάντα κι αυτό πρέπει να το καταλαβαίνει όποιος παίκτης παίζει για την ομάδα. Πρέπει να το έχει υπόψη του. Και πέρσι είχαμε πίεση, γιατί θέλαμε να δείξουμε ότι έχουμε ανέβει επίπεδο. Θέλαμε να δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στην Α1. Φέτος η χρονιά θα είναι διαφορετική. Οι απαιτήσεις είναι πιο υψηλές. Θα παίζουμε ουσιαστικά σε δύο οργανώσεις, οπότε είναι εντελώς διαφορετική η σεζόν. θα πρέπει να παίζουμε δύο φορές την εβδομάδα, αλλά έτσι έχουμε συνηθίσει κι έτσι πρέπει. Θα δώσουμε ό,τι μπορούμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

«Να μην αφήσουμε κανέναν να περάσει από το ΟΑΚΑ»

Στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ κι ο Ντούσαν Σάκοτα περιμένει ένα παιχνίδι γεμάτο παγίδες: «Αυτό κι αν είναι παιχνίδι με παγίδες. Ουσιαστικά είναι η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος και σε κάθε πρεμιέρα υπάρχει άγχος. Θα παίξουμε πρώτο ματς στην έδρα μας και σίγουρα η νίκη είναι μονόδρομος, αλλά ο ΠΑΟΚ είδατε και πέρσι ότι έχει μια βάση παικτών η οποία κρατάει χρόνια. Έχει έναν προπονητή ο οποίος έχει περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα και τέτοιες ομάδες είναι πάντα πολύ δύσκολες, συν ότι έχει προσθέσει παίκτες όπως ο Τέπιτς κι ο Βασιλειάδης. Τέτοιες ομάδες είναι πάρα πολύ δύσκολες να τις αντιμετωπίζεις ειδικά στην αρχή. Αλλά εμείς είχαμε πει ότι είναι η έδρα μας εδώ και θα κάνουμε ότι μπορούμε να μην αφήνουμε κανέναν να περάσει από εδώ».

« Φοβάμαι τον... κακό μας εαυτό»

Ο Σάκοτα δεν σκέφτεται ότι υπάρχει δύσκολος αντίπαλος, αλλά φοβάται τον... κακό εαυτό της ομάδας: «Περισσότερο φοβάμαι τον κακό μας εαυτό. Έχουμε δείξει μία τάση στο να - κατά την άποψη μου - χαλαρώνουμε λίγο περισσότερο όταν παίζουμε με... υποτίθεται ομάδες χαμηλότερης ποιότητας από εμάς. Είναι ένα κάκιστο χαρακτηριστικό το οποίο πρέπει να το αλλάξουμε αμέσως. Έχουμε δείξει ότι όποτε παίζουμε με ομάδες μεγαλύτερης ποιότητας... υποτίθεται δείχνουμε πάντα μεγαλύτερο κίνητρο. Εγώ από τη μεριά μου κι όλα τα παιδιά θα κάνουμε μία προσπάθεια να περάσουμε αυτή τη νοοτροπία σε κάθε παιχνίδι, γιατί ουσιαστικά μετά τον ΠΑΟΚ έχουμε επτά αγώνες σερί στο Πρωτάθλημα με ομάδες οι οποίες... υποτίθεται πάλι είναι χαμηλότερης ποιότητας κι εμείς εκεί πρέπει να κερδίζουμε. Εκεί δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Από κει και πέρα είναι σε εισαγωγικά εύκολο να παίζεις με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, γιατί δεν περιμένει κανένας κάτι. Εκεί είναι πολύ εύκολο να μπεις και να παίξεις, το δύσκολο για μένα είναι να κερδίσεις το Λαύριο έξω, τα Τρίκαλα μέσα, την Πάτρα έξω, τον Αρκαδικό μέσα. Αυτά τα ματς πρέπει να τα κερδίζουμε. Πέρσι δυστυχώς κάναμε δύο τρία στραβοπατήματα που μας κόστισαν ίσως και την τρίτη θέση και μετά είναι δύσκολο να κερδίσεις τον Άρη δύο φορές στο Αλεξάνδρειο».

Όπως ανέφερε ο Ντούσαν Σάκοτα, το πραγματικό πρόσωπο της ΑΕΚ είναι αυτό που έδειξαν απέναντι στην Αναντολού Εφές: «Στο φιλικό απέναντι στην Εφές θέλω να πιστεύω ότι δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Όχι διαφορετικό, γιατί το πρόσωπο που δείξαμε στην Κρήτη σίγουρα δεν είναι αυτό το πρόσωπο το οποίο έχουμε. Απλά μπάσκετ είναι αυτό μία κακή μέρα τυχαίνει. Είναι νωρίς να μιλάμε για χημεία, ακόμα και για ρόλους. Οπότε είναι σίγουρο ότι σκαμπανεβάσματα υπάρχουνε, αλλά στην τελική θα είναι πιστεύω αυτό που δείξαμε με την Εφές αυτή θα είναι η νοοτροπία μας κι αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού μας».

«Περήφανοι που είμαστε μέλος αυτής της προσπάθειας»

Η ομάδα επιστρέφει στην Ευρώπη κι ο φόργουορντ της Ένωσης δηλώνει περήφανος που είναι μέλος μίας ΑΕΚ που βγάζει υγεία προς τα έξω: «Πραγματικά νιώθουμε υπερήφανοι που είμαστε μέλος της προσπάθειας αυτής που γίνεται, γιατί δείχνει μία υγιέστατη ΑΕΚ, Ύστερα από πολλά χρόνια προβλημάτων τόσο οικονομικών, όσο κι αγωνιστικών, είμαστε μέλος ενός γκρουπ ανθρώπων που επανέφεραν την ΑΕΚ ή που την επαναφέρουν σιγά-σιγά πίσω στο σημείο που της αξίζει να είναι όλες αυτές τις δεκαετίες. Το ότι παίζουμε στην Ευρώπη είναι ακόμα μία απόδειξη ότι τα πράγματα γίνονται έτσι όπως πρέπει. Βήμα-βήμα, σιγά-σιγά και τώρα το δικό μας και θα δείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε εκεί».

Όσο για τον κόσμο: «Ελπίζω να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν όπως έκαναν πέρσι».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα