Παπαγιάννης: «Ενέργεια από την άμυνα»

Παπαγιάννης: «Ενέργεια από την άμυνα»

Gazzetta team
Παπαγιάννης: «Ενέργεια από την άμυνα»

bet365

Ο Γιώργος Παπαγιάννης υπογράμμισε τις αλλαγές που έγιναν στον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε στη frontline του "Τριφυλλιού" και παράλληλα μίλησε για τους στόχους που υπάρχουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο διεθνής σέντερ στον ΣΠΟΡ FM 94.6:

-Το αν έχει ανέβει ένα επίπεδο ο Παναθηναϊκός συγκριτικά με της περασμένης σεζόν: «Η περυσινή χρονιά ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με φέτος. Άλλοι παίκτες, καινούργιοι ρόλοι. Έχουμε παίκτες που ήρθανε από το NBA. Αλλάζει συνεπώς η εμπειρία της ομάδας. Η φετινή ομάδα δίνει πάρα πολύ ενέργεια στο παρκέ και βασικά ξεκινάει πάντα από την άμυνα».

-το αν έχουν διαφορές οι ψηλοί του Παναθηναϊκού: «Εγώ έχω διαφορά στο θέμα της εμπειρίας. Οι άλλοι δύο (σ.σ. Ραντούλιτσα, Κούζμιτς) είναι παίκτες που έχουν αγωνισθεί στο NBA. Άλλες εμπειρίες έχουν αυτοί, άλλες εγώ. Γενικότερα, έχουμε κάποιες ομοιότητες, έχουμε πάνω-κάτω το ίδιο ύψος και οι τρεις δίνουμε πάντα το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μας. Αυτή είναι η δουλειά μας».



-τις σκέψεις του ενόψει της νέας σεζόν και το αν έχει στο μυαλό του το Βερολίνο:«Βασικά είναι από τους βασικούς σκοπούς μας. Ο στόχος ο… αυριανός είναι το ματς της Πέμπτης. Μόνο αυτό το παιχνίδι κυνηγάμε αυτήν τη στιγμή».

-τις βοήθειες που θα δώσει ο Γκιστ στους ψηλούς, βάζοντας… πλάτη: «Σίγουρα. Ο Τζέιμς το περίμενε αυτό το παιχνίδι τόσο καιρό. Βασικά σε κάθε αποστολή είμαι στο ίδιο δωμάτιο, μαζί του. Μετράγαμε τις ημέρες και του λέω την τελευταία ημέρα ότι έφθασε η στιγμή του και μου λέει περιμένω αυτήν τη στιγμή πολύ καιρό».

-το προνόμιο που έχει να του δίνουν πάσες Διαμαντίδης, Καλάθης και Φελντέιν: «Είναι κάτι εξαιρετικό. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους. Είναι κάτι φοβερό το να έχεις κάποιον να πασάρει καλά και εσύ ξέρεις να παίρνεις την μπάλα. Δεν είναι μόνο το ότι θα πάρεις πόντους στην επίθεση, αλλά σου δίνει και κίνητρο να παίξεις καλά στην άμυνα. Να παίξεις και γι’ αυτούς».


-το αν ο Παναθηναϊκός πάει για όλα: «Ναι, ο Παναθηναϊκός πάει για όλα. Είναι κανόνας».

Το "τριφύλλι" παρουσιάζεται εξαιρετικά ενισχυμένο τη φετινή σεζόν και έχει πολύ υψηλούς στόχους. Το να κατακτήσει το πρωτάθλημα η ομάδα του Τζόρτζεβιτς, βρίσκεται στο 2.70 στην Sportingbet.

-το αν νιώθει πιο δυνατός σε σχέση με πέρυσι: «Νιώθω πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση σε σχέση με πέρυσι. Πέρασα ένα Παγκόσμιο και ένα Πανευρωπαϊκό (σ.σ. με την Εθνική) και το δεύτερο το πήραμε. Κάθε χρόνο μεγαλώνεις, παίρνεις εμπειρίες. Η περυσινή σεζόν ήταν ένα μεγάλο μάθημα για εμένα. Και φέτος είναι μάθημα, αλλά είμαι πιο έτοιμος».

-τον έχει στο μυαλό του το NBA και αν έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες του μετά την περυσινή σεζόν: «Όχι, δεν αλλάζουν ποτέ. Αν έχεις ένα όνειρο από μικρός είναι λογικό να παραμένει το όνειρο στο μυαλό σου μέχρι να το πραγματοποιήσεις. Αυτή τη στιγμή όμως το μόνο που με νοιάζει είναι να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες στο γήπεδο και θέλω να δίνω το εκατό τοις εκατό στο γήπεδο για να βοηθήσω την ομάδα και είναι αυτό που χρειάζομαι».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα