Παπαντωνίου: «Υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες φέτος»

Παπαντωνίου: «Υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες φέτος»

Παπαντωνίου: «Υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες φέτος»

bet365

Ο Νώντας Παπαντωνίου στην τρίτη του χρονιά με την φανέλα της ΑΕΚ δηλώνει συνειδητοποιημένος και μέσω του gazzetta.gr τονίζει πως φέτος υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες.

Στην τρίτη χρονιά που θ' αγωνιστεί με την φανέλα της ΑΕΚ ο Νώντας Παπαντωνίου ξέρει πολύ καλά που βρίσκεται. Μέσω του gazzetta.gr μίλησε για τις φετινές προσδοκίες, τις επίσημες υποχρεώσεις που πλησιάζουν, όσο και για την Ευρώπη που είναι πρόκληση για όλη την ομάδα.

Ο γκαρντ της Ένωσης αρχικά ανέφερε πως όλοι οι παίκτες της ομάδας ξέρουν που βρίσκονται: «Υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες φέτος, γιατί η ομάδα ξεκινάει από την αρχή πλήρης. Έχουμε φτιάξει ένα πολύ ανταγωνιστικό ρόστερ. Αν και δυστυχώς τελευταία έχουμε απουσίες. Κάθε μέρα βλέπουμε ότι και κάποιος θα λείπει και το πρόγραμμά μας είναι πολύ δύσκολο. Πίεση δεν νομίζω ότι υπάρχει. Όλοι ξέρουμε που βρισκόμαστε. Εγώ πλέον θα διανύσω την τρίτη μου χρονιά στην ομάδα. Οπότε είμαι συνειδητοποιημένος. Ξέρω που βρίσκομαι. Και ξέρω τι μπορώ να κάνω».

Στο τουρνουά της Κρήτης η ΑΕΚ δεν έδειξε το καλό της πρόσωπο, ωστόσο η αντίδραση ήταν άμεση: «Περάσαμε μία δύσκολη βδομάδα. Μπορεί να ήταν και λόγο κούρασης, μπορεί να ήταν και γιατί υπήρχαν κάποια εσωτερικά προβλήματα. Θεωρώ ότι μεταξύ μας οι προπονητές κι οι παίκτες βρήκαμε τι έφταιγε, αντιδράσαμε σωστά, αν κι η διαφορά μας με την Εφές δεν είναι αυτή. Εμείς επειδή το θέλαμε περισσότερο, θέλαμε να δείξουμε ότι ο ένας παίζει για τον άλλο και πως είμαστε πραγματική ομάδα. Καταφέραμε και κάναμε μία τόσο καλή εμφάνιση με την Εφές. Πάντα οι δύσκολες στιγμές συσπειρώνουν τις σωστές και τις καλές ομάδες. Κι εμείς καταφέραμε να το δείξουμε αυτό. Δυστυχώς όμως οι απουσίες είναι αρκετές και ξεκινάμε με πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Και για το Κύπελλο και για το Πρωτάθλημα και στην Ευρώπη».

Ο Όρτον υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ... off βγήκαν οι Κάρτερ, Σάκοτα και Κατσίβελης: «Το στενάχωρο είναι ότι οι παίκτες δεν τραυματίζονται μέσω της προπόνησης. Ο Όρτον έφυγε επειδή υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Ο Κάρτερ χτύπησε σε μία ανύποπτη φάση που έπεσε πάνω στην μπασκέτα μετά από ένα σκληρό φάουλ, ο Κατσίβελης έπαθε σκωληκοειδίτιδα. Είναι πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε και δεν φταίει η προετοιμασία, η κούραση ή η προπόνηση».

«Γνωρίζουμε τι μας περιμένει απέναντι στον Άρη»

Η πρώτη επίσημη υποχρέωση της ΑΕΚ θα είναι στο «Nick Galis Hall» για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου (7/10, 19:30): «Το παιχνίδι με τον Άρη θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, γνωρίζουμε τι μας περιμένει. Η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ καυτή. Εμείς προετοιμαζόμαστε πολύ καλά, οι προπονητές μας θα κάνουν τα πάντα για να μας έχουν όσο πιο έτοιμους γίνεται κι όσοι είμαστε θα πάμε στην Θεσσαλονίκη για να πάρουμε τη νίκη».

Μετά τον Άρη, έρχεται ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος: «Πλέον η ομάδα θα μπει σε ρυθμό δύο παιχνιδιών τη βδομάδα. Θα πρέπει να συνηθίσουμε και ν' ανταπεξέλθουμε. Νομίζω ότι έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία κι από φυσική κατάσταση και νομίζω ότι θα είμαστε σε πολύ καλό σημείο σε όλες τις διοργανώσεις».

«Πρόκληση για όλους η Ευρώπη»

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην Ευρώπη και το EuroCup είναι κίνητρο για όλους τους παίκτες της ομάδας, όπως ανέφερε ο Νώντας Παπαντωνίου: «Σίγουρα, τα παιχνίδια σου δίνουν καλύτερο ρυθμό. Οι προπονήσεις καμιά φορά τον αθλητή τον κουράζουν και χάνει την όρεξή του. όσο περισσότερα παιχνίδια τόσο πιο εύκολο είναι να ξεπερνάς κάποιες κακές εμφανίσεις. Κάποια κακή ήττα κι αυτό είναι ακόμα καλύτερο για να μην μένεις στάσιμος και να συνεχίζεις και είναι πρόκληση για όλους η Ευρώπη, γιατί θεωρώ είναι κίνητρο για όλους το ΕuroCup και την ομάδα να τεστάρει τις δυνάμεις της μετά από τόσα χρόνια που επιστρέφει στην Ευρώπη».

Ο κόσμος βρίσκεται πάντα δίπλα στην ομάδα και φέτος ο 25χρονος γκαρντ περιμένει να τον δει ξανά στο γήπεδο: «Τον κόσμο θα τον φέρουμε εμείς στο γήπεδο. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και από την ομάδα του ποδοσφαίρου και από την ομάδα του μπάσκετ. Ευτυχώς πλέον τα προβλήματα για τις δύο ομάδες έχουν τελειώσει. Είναι ξανά κι οι δύο στην Α' Εθνική. Το μπάσκετ από πέρσι, το ποδόσφαιρο από φέτος. Στο φιλικό με την Εφές θα θέλαμε περισσότερο κόσμο γιατί βραβεύσαμε δύο μορφές του μπάσκετ της ΑΕΚ που έχουν χαρίσει επιτυχίες και θα έπρεπε πιο πολύ γι' αυτά τα δύο άτομα να παρευρεθεί, αλλά περιμένουμε την αρχή του Πρωταθλήματος να είναι δίπλα μας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα