Ισραήλ - Ρωσία 76-73 (vid)

Αντώνης Σαούλης
Ισραήλ - Ρωσία 76-73 (vid)

bet365

Το Ισραήλ γύρισε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα του Eurobasket νικώντας την Ρωσία. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ομρι Κάσπι με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Στο Σακραμέντο και στους Κινγκς είναι απλά ένας ρολίστας. Στο Ισραήλ είναι ο σούπερ σταρ. Ο Ομρι Κάσπι (περί ου ο λόγος) τα έκανε όλα στην πρεμιέρα του Eurobasket για να χαρίσει τη νίκη στην χώρα του. Και τα κατάφερε. Γιατί ήταν με διαφορά ο καλύτερος της ομάδας του. Γι' αυτό κι έπαιξε 38 λεπτά. Οι 21 πόντοι και τα 9 ριμπάουντ ήταν μάλλον αναμενόμενα για τον 26χρονο φόργουορντ.

Ομως δεν ήταν μόνο ο Κάσπι. Το Ισραήλ έδειξε ψυχραιμία στο πρώτο ημίχρονο που η Ρωσία το... βομβάρδιζε από το τρίποντο και συνέχισε το πλάνο του. Με μπροστάρη τον Κασπι και βοηθό τον Ελιγιάχου το Ισραήλ απλά πήρε αυτό που του άξιζε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Ρώσοι δεν γινόταν να βάζουν μόνιμα τρίποντα, το πλάνο του Ισράηλ λειτούργησε και το 29-39 του ημιχρόνου είχε γίνει 50-49 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ενα 7-0 σερί του Κάσπι έκανε το σκορ 57-49 στην αρχή της τέταρτης περιόδου και το Ισραήλ προσπάθησε να διατηρήσει την διαφορά. Οι Ρώσοι έβαλαν κάποια τρίποντα προς το τέλος του αγώνα αλλά ουσιαστικά το Ισραήλ έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Και μπορεί να πήρε τη νίκη με διαφορά τριών πόντων αλλά η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε... ίδρωσε σοβαρά στα τελευταία δευτερόλεπτα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Δεν πανικοβλήθηκε. Είπαμε και πιο πάνω. Το Ισραήλ δεν βγήκε από το πλάνο του. Ο Ομρι Κάσπι έκανε μια μικρή υπέρβαση για την χώρα του αλλά οι Ρώσοι ουδέποτε έπαιξαν ορθολογικό μπάσκετ. Τρίποντο στο τρίποντο. Και όσο έμπαιναν αυτά είχαν το προβάδισμα. Αλλά πρόλαβαν και σούταραν 29 τρίποντα! Ενα λιγότερο από τα δίποντα... Σε αντίθεση με το Ισραήλ που πήγε στα σίγουρα (58% στα δίποντα με 22/38).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Μα φυσικά ο Ομρι Κάσπι. 21 πόντοι με 3/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 9/15 βολές. Σε αυτά προσθέστε και 9 ριμπάουντ κι άλλες τρεις ασίστ. Από τους Ρώσους ο Βοροντσέβιτς έπαιζε μόνος του. 15 πόντους, 13 ριμπάουντ (double double), 5 ασίστ...

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Βιταλι Φριτζόν. Ναι μεν έβαλε 9 πόντους αλλά 3/7 εντός παιδείας, 2 λάθη και η υπόλοιπη στατιστική κολλημένη στο μηδέν.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Αρχικά οι 7 σερί πόντοι του Κάσπι στην αρχή της 4η περιόδου όταν κι έκανε το σκορ μόνος του 57-49. Στη συνέχεια η λάθος επαναφορά του Βοροντσέβιτς στο 72-69, 22 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 29-39, 50-49, 76-73

 

Τελευταία Νέα