Λάσκαρης: «Μεγάλωσα με τον Άρη του Γκάλη & του Γιαννάκη»

Λάσκαρης: «Μεγάλωσα με τον Άρη του Γκάλη & του Γιαννάκη»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Λάσκαρης: «Μεγάλωσα με τον Άρη του Γκάλη & του Γιαννάκη»

bet365

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ομάδας

Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρισε ο Νίκος Λάσκαρης είχε πολλά και ενδιαφέροντα σημεία. Ο μεγαλομέτοχος του Άρη αναφέρθηκε στην επιθυμία του να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα, για το ρόστερ ενώ παραδέχτηκε πως δε θα εμπλακεί με το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε, «Έχουμε έναν διεθνή επιχειρηματικό όμιλο επενδύσεων, κυρίως σε ορυχεία (χρυσό, πολύτιμους λίθους). Στον χρηματοοικονομικό τομέα σε τραπεζικά και πιο πρόσφατα στη ναυτιλία. Η σχέση με την Ελλάδα πιο περίπλοκη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία, ήρθα εδώ και τελείωσα το Λύκειο και έφυγα πάλι. Εμείς που είμαστε στο εξωτερικό έχουμε πιο έντονο το ελληνικό στοιχείο. Όταν βλέπαμε τον Άρη να μεγαλουργεί στο ευρωπαϊκό στερέωμα είναι δύσκολο να ακούς ότι η Αυτοκρατορία αυτή κινδύνευε να αφανίσει. Αυτό έγινε το Μάρτιο, χωρίς να ξέρουμε πολλές λεπτομέρειες, γνωρίσαμε τον Σπύρο Χριστοφορίδη και μας έκανε γνώση σε κάποια θέματα. Δεν πίστευα στα αυτιά μου… Η ομάδα πήγαινε καλά αγωνιστικά, αλλά είχε πρόβλημα να πληρώνει τις δόσεις του άρθρου 99.

Ξοδεύουμε χρήματα στην Ελλάδα, αλλά δεν επενδύουμε. Απλώς δε θέλαμε να φαλιρίσει το μπάσκετ του Άρη του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Σούμποτιτς, του Φιλίππου. Να πω ένα ευχαριστώ για τη διοίκηση που έβαλε την ομάδα στο άρθρο 99 και ξέρουμε πλέον και μετά από βαθιά έρευνα ξέρουμε που είναι ο πάτος.

Δεν είχαμε κάποιο πλάνο ως πλατφόρμα επενδύσεων. Καθαρά για να σώσουμε τον Άρη και να μην γυρίσει στο ερασιτεχνικό η ομάδα.

Το μεγάλο ίνδαλμα ήταν ο Γκάλης, σίγουρα συνδρομή είχε και ο Γιαννάκης και τα υπόλοιπα παιδιά. Αυτή η αγάπη δεν μπορούσε να μεταφραστεί στο να γίνω επαγγελματίας παίκτης και γιατί δεν μπορούσα και γιατί είχα προβλήματα με τα γόνατα. Ήθελα να σπουδάσω αθλητικό μάνατζμεντ. Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο, είδα ότι υπάρχει ένας άλλος κόσμος, μια ζωή εκτός του αθλητισμού… Δεν σταμάτησα να παρακολουθώ αθλητικά, κυρίως μπάσκετ και στίβο.

Δουλεύω σε όλον τον κόσμο και παρακολουθούσα ΝΒΑ και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων και σπάνια το ελληνικό πρωτάθλημα. Είχα μείνει στα μεγαλεία του Άρη… Το μπάσκετ ουσιαστικά μου έχει σπαταλήσει πολλές ώρες από τη ζωή μου. Ευτυχώς πριν μερικά χρόνια γνωρίστηκα με τη σύζυγό μου, την Τζόρτζια που επίσης της αρέσει το μπάσκετ και μαζί συνεχίσαμε να παρακολουθούμε το μπάσκετ.

Είμαστε λίγο τρελοί με το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο δεν είναι στην κουλτούρα μας. Μας είχαν γίνει προτάσεις να μπούμε στην Πρέμιερλιγκ, αλλά δεν είμαστε του ποδοσφαίρου. Παρακολουθούμε μόνο τα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις. Μου αρέσει να βλέπω στίβο, κολύμβηση από το να δω ποδόσφαιρο.

Πληρώσαμε αρκετά από τα χρέη, μέχρι το τέλος του έτους και πήραμε αρκετά καλούς παίκτες. Φτιάξαμε ομάδα που θα είναι γρήγορη, θα παίξει μοντέρνο μπάσκετ και θα δούμε πώς θα σταθεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Περιμένουμε να δούμε τι καταφέραμε φέτος. Ότι και να κάνουμε φέτος, θα είναι ένα βήμα. Δεν περιμένουμε να πάρουμε κύπελλο, αλλά δεν θα ξαφνιαστώ αν πάρουμε το ευρωπαϊκό. Έχουμε καλή ομάδα, με το σωστό coaching θα πάει καλά η ομάδα, κι ας έχουμε μικρότερο μπάτζετ από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Μη ξεχνάμε ότι κύριος σκοπός είναι η εξυγίανση και να είναι καθαρή η ΚΑΕ σε 2-3 χρόνια. Προσδοκούμε τα έσοδά μας να καλύπτουν τα έξοδά μας. Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε ότι γινόταν στο παρελθόν. Δεν θέλουμε να μεγαλώνει χρέος και να το φορτώνουμε στον Ερασιτέχνη και να πούμε αντίο. Οι ομάδες πρέπει να κρίνονται εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Θέλουμε να αλλάξουμε το Nick Galis Hall, τα στάνταρ να είναι ανάλογα των προδιαγραφών της Ευρώπης. Ελπίζω να μας επιτραπεί να βοηθήσουμε στον δικό μας τομέα και να έχουμε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα και έναν χώρο, στο Παλέ, στο οποίο όταν έρχονται οι ομάδες να αισθάνονται ότι έρχονται σε έναν άκρως επαγγελματικό χώρο. Η ομάδα αξίζει να σταθεί ως επαγγελματικό πρότυπο για όλες τις άλλες ομάδες. έχουμε το Laskaris Foundation, το οποίο έχει διάφορους πυλώνες, ασχολούμαστε και με πολιτιστικά θέματα, αλλά και τη στήριξη αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Καταλαβαίνω τα προβλήματα που περνάει η χώρα, υπάρχουν όμως επιχειρήσεις που έχουν χρήματα και θα ζητήσω την βοήθεια κάποιων επιχειρηματιών για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να ζητήσουμε πιο ενεργά τη συμπαράσταση των επιχειρηματιών.

Βοηθάει στις άγονες γραμμές, στις παραμεθόριες περιοχές, σε πιο απομονωμένα νησιά, αλλά στο μέλλον και στα σύνορα. Δεν είναι μόνο το αθλητικό. Έχουμε όραμα που έχει να κάνει με την αναζοπύρωση παλιών επαγγελμάτων. Έχουμε κάποιες συνεργασίες σε αυτό το τομέα, ώστε να τα αναπτύξουμε, δίνοντας κίνητρα σε ανθρώπους για να μάθουν τέχνες.

Για κάποια ερασιτεχνικά τμήματα έχουμε κάνει συζήτηση με τον κ. Δεσύπρη. Θέλουμε να δούμε που υπάρχουν ανάγκες, για να βοηθήσουμε. Θέλω να ξέρω ακριβώς που πηγαίνει κάθε ευρώ. Δεν θα μείνουμε μόνο στον Άρη, αλλά ως Laskaris Foundation θα βοηθήσουμε κι άλλα αθλήματα, όπως η κωπηλασία».

Ερωτηθείς για το ποδόσφαιρο του Άρη, ήταν ξεκάθαρος: «Ελπίζω να περάσει αυτό το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο, θεωρώ ότι είναι άδικο, αλλά δεν θα ήθελα να εμπλακώ στο ποδόσφαιρο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα