Έτσι θα πάρουμε το ματς με την ΠΓΔΜ

Φάνης Παναγιώτου
Έτσι θα πάρουμε το ματς με την ΠΓΔΜ

bet365

Ο συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη, Δημήτρης Πρίφτης, ανέλυσε την ΠΓΔΜ κι υπογράμμισε τα “κλειδιά” της νίκης στην πρεμιέρα (05/09, 19:00) του Eurobasket 2015 (05-20/09).

Αναλυτικά:

Ώρα για πράξεις... Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα με την πρωινή προπόνηση και η Εθνικής Ελλάδας μετράει αντίστροφα για το πρώτο επίσημο τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ 2015απόψε στις 7μ.μ. Πρώτος αντίπαλος η ΠΓΔΜ και ο συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη στο τεχνικό επιτελείο, Δημήτρης Πρίφτης, μιλά για τον τρόπο παιχνιδιού του αυριανού αντιπάλου μας και τα «πρέπει» της ελληνικής ομάδας.

Η Sportingbet προσφέρει το ειδικό στοίχημα να σκοράρουν οι Σκοπιανοί κάτω από 62 πόντους, σε απόδοση 1.85.

«Όπως κάθε πρεμιέρα, έτσι και στο αυριανό παιχνίδι υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Πρέπει να μπαίνει κάποιος στο παρκέ πολύ συγκεντρωμένος. Υπάρχει η πίεση του πρώτου αγώνα. Η ΠΓΔΜ είναι ομάδα που έχει κάποιους έμπειρους παίκτες που έχουν διαδρομή σε αυτές τις διοργανώσεις όπως είναι τα αδέλφια Στογιανόφσκι, ο έμπειρος πόιντ γκαρτ ο Ιλιέφσκι αλλά και ο σέντερ ο Σαμαρντζίσκι. Αυτός ο κορμός, αυτός ο πυρήνας έχει πλαισιωθεί από κάποια πιο νέα παιδιά. Εμείς θα πρέπει πρώτα να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα, να βάλουμε τις αμυντικές προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Αρχικά θα πρέπει να ανακόψουμε τον αιφνιδιασμό τους, καθώς αυτό είναι που αναζητούν και ταυτόχρονα να ελέγξουμε το μακρινό τους σουτ. Είναι ομάδα η οποία παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των πόντων από τον πρωτεύοντα αιφνδιασμό, διαθέτει πολύ καλό μακρινό σουτ, το οποίο πολλές φορές έρχεται από τη φάση του αιφνιδιασμού. Είναι γενικά μια ομάδα που παίζει με εμπειρία, παίζει ένα μπάσκετ που στηρίζεται σε απλές συνεργασίες, έχουν αρκετά καλό διάβασμα στο πέντε εναντίον πέντε και ταυτόχρονα αρκετές αδυναμίες στην άμυνα, τις οποίες εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Στην επίθεση, εξασφαλίζοντας το αμυντικό ριμπάουντ, θα πρέπει να αναζητήσουμε κι εμείς το εύκολο καλάθι και ταυτόχρονα να παίξουμε ομαδικά, ώστε να πάρουμε τη νίκη σε αυτή την πρεμιέρα».

Η Ελλάδα ολοκληρώνει την προετοιμασία της αύριο το πρωί και έχει θέσει ως στόχο τη νίκη και μόνο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στην 15.000 θέσεων Αρένα Ζάγκρεμπ, που ετοιμάζεται και αυτή σιγά σιγά για το τζάμπολ.

 

Τελευταία Νέα