Χαραλαμπίδης: «Πιο δύσκολη χρονιά η φετινή»

Χαραλαμπίδης: «Πιο δύσκολη χρονιά η φετινή»

Gazzetta team
Χαραλαμπίδης: «Πιο δύσκολη χρονιά η φετινή»

bet365

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης σχολίασε τους φετινούς στόχους του ΠΑΟΚ και τη δυσκολία του νέου πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ επέστρεψε δυνατός και υγιής και θέλει να βοηθήσει την ομάδα του να πραγματοποιήσει μία ακόμη πολύ καλή πορεία.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τους στόχους της ομάδας, τον άφιξη του Κώστα Βασιλειάδη, τον τραυματισμό του και φυσικά τη δυσκολία του πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας γκαρντ ρωτήθηκε αρχικά για την καινούρια σεζόν και απάντησε: «Θα είναι αρκετά διαφορετική, σε σχέση με την περυσινή, γιατί η ομάδα έχει αλλάξει αρκετούς παίκτες, έφυγαν οι ξένοι. Ίσως με την έλευση των νέων παιδιών θα χρειαστεί να παίξουμε λίγο διαφορετικά, με ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Η χρονιά θα είναι διαφορετική και εξαιτίας των υπολοίπων ομάδων, καθώς κάποιες ενισχύονται. Θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό, από το περσινό, το φετινό πρωτάθλημα».

Στην επισήμανση για το ότι το αγωνιστικό πνεύμα της ομάδας, με την προσθήκη των Βασιλειάδη και Ντούβνιακ, φαίνεται πως θα είναι φέτος πιο επιθετικό, αποκρίθηκε λέγοντας: «Το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας με τον κόουτς, τα τελευταία χρόνια, είναι συγκεκριμένο. Από εκεί και πέρα, έχει και την εμπειρία και τη γνώση ο Σούλης Μαρκόπουλος να προσαρμόζεται και στους παίκτες και στις συνθήκες και σε ό,τι χρειάζεται κάθε στιγμή, στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Νομίζω πως φτιάχνοντας το ρόστερ και επιλέγοντας συγκεκριμένους παίκτες έχει στο μυαλό του πώς θα αξιοποιήσει τον καθένα και το πώς το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας θα έχει αποτέλεσμα».

Το επιθετικότερο αγωνιστικό στιλ που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ φέτος στο παρκέ, σε σχέση με προηγούμενες σεζόν, δε διαφοροποιεί τους στόχους του: «Το ότι τερματίσαμε πέρυσι τρίτοι και ότι μπορεί να παίξουμε κάποιου άλλου «είδους» μπάσκετ φέτος, αυτό δεν λέει κάτι. Ο στόχος είναι ο ίδιος. Ίσως απλά έχουμε έναν άλλον τρόπο για να επιτευχθεί». Παραδέχθηκε, επίσης, ότι θα είναι δύσκολη η διατήρηση της τρίτης θέση, με βάσει τη σημαντική, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, αγωνιστική ενίσχυση της ΑΕΚ και του Άρη, αναφέροντας εμφατικά: «Δεν ξέρω εάν απειλούνται τα κεκτημένα μας, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως η προσπάθειά μας θα είναι πιο δύσκολη. Θέλουμε να κρατήσουμε ό,τι έχουμε κατακτήσει τα τελευταία δύο χρόνια. Οι προκλήσεις είναι για να τις αντιμετωπίζουμε και να τις φέρνουμε εις πέρας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Σε σχόλιο, για το εάν τον ενοχλεί που η τρίτη θέση δεν έκανε ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ να ξεχωρίσει, από τη στιγμή που θέση στο Eurocup εξασφάλισαν και η ΑΕΚ και ο Άρης με wild card, απάντησε: «Είναι μια γενικότερη συζήτηση. Με ενοχλούν διάφορα πράγματα στο πώς είναι δομημένο το μπάσκετ και στο τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Το ότι η Ελλάδα βγάζει μόνο δύο ομάδες στην Ευρωλίγκα και δεν δίνει τη δυνατότητα στους υπολοίπους να φθάσουν σε αυτό το στόχο είναι μια δυσκολία, μια συνθήκη που δεν αρέσει σε κανέναν. Εντάξει, υπάρχουν πολλά κριτήρια για αυτό, κυρίως τα οικονομικά. Εμείς ως επαγγελματίες αθλητές, από εκεί και πέρα, όταν θέτουμε έναν στόχο και τον πετυχαίνουμε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν κερδίσαμε κάτι. Το να κατακτήσεις την τρίτη θέση, το να θέτεις δηλαδή ένα στόχο και να μπορείς να φθάσεις εκεί, είναι σημαντικό. Αν και δεν δίνει αυτό κάτι χειροπιαστό και ουσιαστικό, εντάξει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, απλώς θέτουμε τους στόχους».

Οριοθετώντας τις επιδιώξεις του «Δικεφάλου του Βορρά», εν όψει της καινούριας περιόδου, συμπλήρωσε: «Κατ’ αρχάς, η διοίκηση και το προπονητικό τιμ θέτουν τους γενικότερους στόχους της ομάδας. Θα είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα εάν καταφέρει, έτσι όπως ξεκινάμε, με την ίδια διάθεση, με την ίδια ζέση, να πραγματοποιήσουμε αυτά που έχουμε στο μυαλό μας, έτσι και να τελειώσουμε. Να παίξουμε μπάσκετ που θα το απολαμβάνουμε εμείς πρώτα από όλα, που θα το απολαμβάνει ο κόσμος και που θα έχουμε αποτέλεσμα. Τώρα, τι μπορεί να σημαίνει αυτό, δεν ξέρω. Ελπίζω να σημαίνει αρκετά. Εάν λειτουργήσουμε έτσι, νομίζω θα έχουμε και αποτέλεσμα. Υπάρχει και το Κύπελλο Ελλάδας, ένας θεσμός που με δύο παιχνίδια μπορείς ίσως να βρεθείς σε έναν τελικό. Την ευκαιρία που είχαμε πέρυσι και τη χάσαμε για ένα σουτ, την έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Θέλουμε, κατά κάποιον τρόπο, το… αίμα πίσω φέτος».

Σε προσωπικό επίπεδο ο Κώστας Χαραλαμπίδης αποσαφήνισε πως είναι δύσκολο να προσδιορίσει με βεβαιότητα πότε χρονικά θα επανακάμψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, αλλά: «Είμαι στο δρόμο να επιστρέψω και θέλω να επιστρέψω τουλάχιστον όσο υγιής ήμουν, όταν χτύπησα. Τίποτα λιγότερο! Αυτό που κάνω είναι να βρίσκομαι σε ένα στάδιο αποθεραπείας, λίγο πιο λειτουργικό για εμένα, να κάνω διάφορα πράγματα. Το πώς ερμηνεύεται αυτό δεν μπορώ να το πω χρονικά. Πηγαίνω σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού, με του φυσικοθεραπευτή». Διευκρίνισε, επίσης, για τον πρόσφατο καθαρισμό που έκανε στο εγχειρισμένο γόνατό του: «Το πρώτο χειρουργείο που έκανα με τη ρήξη του επιγονατιδικού τένοντα ήταν από μόνο του, κάτι που αποδείχθηκε στη συνέχεια, ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός που είχε επιπτώσεις γενικότερα στην άρθρωση και στο πόδι μου. Χωρίς να θέλω να μπω σε ιατρικές λεπτομέρειες, θα πω ότι το δεύτερο χειρουργείο έπρεπε να γίνει για να λειτουργήσει καλύτερα η άρθρωση. Για αυτό έγινε, με αυτόν το στόχο και ήδη νιώθω καλύτερα. Δεν είχε να κάνει με υποτροπή, δεν πήγε πίσω η κατάστασή μου, ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει για να μην έχω αργότερα κάποιο πρόβλημα».

Όσο για την επικείμενη… κόντρα του με τον Κώστα Βασιλειάδη, για την αρχηγία στην ομάδα, είπε: «Δεν υπάρχει φυσικά κανένα μάλωμα, τίποτα! Ο ρόλος του καθένα, σε οποιαδήποτε ομάδα, είναι ίσως κάποιες φορές συγκεκριμένος και δεν έχει να κάνει ούτε με θεσμικά όργανα ούτε με θέσεις ούτε με τίποτα! Το να έχεις ένα τίτλο, να είσαι αρχηγός και να μην ξέρεις πώς να τον «αξιοποιήσεις», δεν λέει και κάτι. Ο καθένας προσφέρει από εκεί που είναι με το ρόλο, τη θέση του. Είτε είσαι αρχηγός είτε δεν είσαι, μπορείς να είσαι αποδοτικός και χρήσιμος για την ομάδα σου. Ο Κώστας είναι ένα παιδί που έχει παίξει εδώ χρόνια, δεν υπάρχει μεταξύ μας κανένα θέμα, είμαστε και οι δύο για να προσφέρουμε στον ΠΑΟΚ κι αυτό θα κάνουμε. Μακάρι να είχαμε δώδεκα αρχηγούς στην ομάδα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα