Κουφός: «Η καλύτερη ομάδα και το καλύτερο κλίμα!»

Κουφός: «Η καλύτερη ομάδα και το καλύτερο κλίμα!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Κουφός: «Η καλύτερη ομάδα και το καλύτερο κλίμα!»

bet365

Λίγες μέρες πριν μπει στο αεροπλάνο με προορισμό το Ζάγκρεμπ, ο Κώστας Κουφός, εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί απολαμβάνει το εφετινό ταξίδι περισσότερο από τις προηγούμενες συμμετοχές του στην Εθνική ομάδα και αισιοδοξεί για διάκριση στο Ευρωμπάσκετ.

Η πρώτη του μεγάλη διοργάνωση με τη “γαλανόλευκη” συνέπεσε με το τελευταίο μετάλλιο (χάλκινο) της Εθνικής ανδρών! Στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας (2009), η Ελλάδα με τον Γιόνας Καζλάουσκας στον πάγκο, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και ο 20χρονος τότε Κώστας Κουφός, που είχε μόλις ολοκληρώσει τη “rookie” σεζόν του στο ΝΒΑ με τη Γιούτα Τζαζ (μ.ο. 4,7π. & 2,9ρ.), ήταν 10ος παίκτης στο rotation του Λιθουανού τεχνικού (μ.ο. 5,6π. & 3,0ρ. σε 12'), δίνοντας ανάσες στον Γιάννη Μπουρούση.

Η επόμενη εμφάνισή του, δύο χρόνια αργότερα (2011) στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα – με σημαντικές απουσίες – κατετάγη στην 6η θέση, ήταν σαφώς πιο βελτιωμένη, με τον σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς πλέον, να παίρνει περισσότερο χρόνο (μ.ο. 16,4') και να έχει σημαντικότερη προσφορά (μ.ο. 8,7π., 3,7ρ. & 1,1κοψ. με 57,4% στα σουτ). Όλα έδειχναν, ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε βρει έναν αξιόπιστο ψηλό για τα επόμενα χρόνια, αλλά για διαφόρους λόγους, η σχέση της Εθνικής ομάδας με τον γεννημένο (από Έλληνες γονείς) στο Κάντον του Οχάϊο, διεκόπη και μάλιστα άκομψα για τρία συνεχόμενα καλοκαίρια.

Η πρωτοβουλία της ελληνικής ομοσπονδίας να μην εγκαταλείψει την υπόθεση και το ταξίδι του Φώτη Κατσικάρη στην Αμερική για να “χτίσει” μία προσωπική σχέση, “γεφύρωσε” το χάσμα που είχε δημιουργηθεί κι έτσι ο 26χρονος Ελληνοαμερικανός αποφάσισε να θέσει και πάλι εαυτόν στην διάθεση της “επίσημης αγαπημένης”, σε ένα χρονικό σημείο που το ελληνικό μπάσκετ κυνηγάει μία διεθνή διάκριση και έχει ως στόχο, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέϊρο.

Το θετικό για την ελληνική ομάδα είναι ότι η επιστροφή του βετεράνου σέντερ, που στην πλάτη του, έχει ήδη συμπληρώσει 7 χρόνια στο ΝΒΑ, συμπίπτει με την καλύτερη περίοδο στην καριέρα του. Η αγωνιστική του παρουσία τα τρία τελευταία χρόνια σε ομάδες που μπήκαν στα πλέϊ-οφ της Δύσης (Ντένβερ Νάγκετς και Μέμφις Γκρίζλις), επιβραβεύτηκε με ένα πολυετές συμβόλαιο συνολικής αξίας 33 εκατομμυρίων δολαρίων από τους Σακραμέντο Κινγκς, προπονητής των οποίων είναι ο Τζορτζ Καρλ, που του είχε δώσει θέση βασικού στο Ντένβερ. Αυτό αποδεικνύει ότι η απόφασή του να ενισχύσει την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ είναι συνειδητή και όπως είπε ο ίδιος στο gazzetta.gr, απολαμβάνει περισσότερο ποτέ την συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα...

«Θα παίξουμε καλύτερα στα επίσημα!»

«Έχουμε πολύ περισσότερο ταλέντο, γεγονός που σε συνδυασμό με την ποιότητα και την εμπειρία που προσθέτουν στην ομάδα οι πιο παλιοί, καθιστά το ρόστερ μας πολύ πιο ανταγωνιστικό! Ειδικότερα, η προσθήκη του Αντετοκούνμπο από το Μιλγουόκι, που είναι ένας πολύ ξεχωριστός παίκτης, υπό την έννοια ότι προσφέρει σε πολλούς τομείς, μας δίνει κάτι που δεν έχουν πολλές ομάδες. Νομίζω ότι τώρα που τελείωσαν τα φιλικά παιχνίδια και ολοκληρώνεται η προετοιμασία, ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ μας και πιστεύω ότι στο Ευρωμπάσκετ, από παιχνίδι σε παιχνίδι, θα είμαστε καλύτεροι.», σχολίασε αρχικά ο Κώστας Κουφός πριν αναφερθεί στη συνεργασία του με τους συμπαίκτες και στο δίδυμο ψηλών με τον Γιάννη Μπουρούση.

«Πλεονέκτημα η κοινή επιθυμία για διάκριση!»

«Προσπαθώ να παίξω όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τον ρόλο μου... Να δώσω καλά screens στην περιφέρεια και να κόψω προς το καλάθι, να παίξω με πλάτη και στην άμυνα να κυνηγήσω το κόψιμο και να πάω σε όλα τα ριμπάουντ. Γενικά να κάνω ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσω. Νομίζω ότι με τον Γιάννη (σ.σ.: Μπουρούση) έχουμε κάνει ένα καλό δίδυμο ψηλών και πραγματικά απολαμβάνω την σχέση και τη συνεργασία μας, όπως φυσικά και το να παίζω με όλα τα παιδιά. Το εφετινό κλίμα είναι ίσως το καλύτερο που έχω βιώσει στην Εθνική ομάδα και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματά μας. Όλοι χαίρονται να παίζουν για την πατρίδα και θέλουν να πετύχουμε κάτι καλό, για να γυρίσουμε στις ομάδες μας και πέρα από τους Έλληνες να έχουμε κάνει περήφανους και τους εαυτούς μας, για την προσπάθεια που θα έχουμε κάνει.», κατέληξε ο συνήθως λιγομίλητος και λακωνικός Κώστας.

 

Τελευταία Νέα