Αντετοκούνμπο: «Είμαστε καλή παρέα και θα βρούμε την άκρη!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντετοκούνμπο: «Είμαστε καλή παρέα και θα βρούμε την άκρη!»

bet365

Λίγα λεπτά μετά το ατομικό ρεκόρ πόντων (22π.) με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μοιράστηκε με το gazzetta.gr τις σκέψεις του για τον ρόλο του και την διάκριση που λείπει από την Εθνική ομάδα!

Μετά από κάποιες δοκιμές με σχήματα στα οποία κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνταν ως “τεσσάρι” με αρκετά περιφερειακή συμπεριφορά,όμως (στην επίθεση τουλάχιστον), ο Φώτης Κατσικάρης, φαίνεται να καταλήγει ότι ο 20χρονος διεθνής φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς, θα παίξει κατά κύριο λόγο στη θέση “3”, κάτι που φάνηκε και στον χθεσινό πρώτο αγώνα της Ελλάδα στο τουρνουά “Ακρόπολις”. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ό,τι πιο λαμπερό είχε να επιδείξει η Εθνική ομάδα, σε άμυνα κι επίθεση, στη νίκη με 92-80 επί της Ολλανδίας και πέρα από τις γνωστές φάσεις του κοντά στο καλάθι, για δεύτερο σερί παιχνίδι έδειξε αξιοσημείωτη βελτίωση και αυτοπεποίθηση στο μακρινό σουτ (3/5 τριπ.).

Στο 2.60 προσφέρεται στη Novibet το ενδεχόμενο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κατακτήσει μετάλλιο στο Eurobasket 2015.

Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και με σύσσωμη την πολυπληθή του οικογένεια να τον περιμένει, ο πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού, έδειχνε χαλαρός και δεν είχε ιδέα ότι οι 22 πόντοι που πέτυχε (με 6ρ., 2ασ., 2κοψ. & 1κλ. και 8/11 σουτ), συνιστούν νέο ατομικό ρεκόρ με τη “γαλανόλευκη” φανέλα. Το gazzetta.gr του ζήτησε να σχολιάσει την αγωνιστική πρόοδο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, οκτώ ημέρες πριν από το πρώτο τζάμπολ (05/09) του Ευρωμπάσκετ κι εκείνος δεν αρνήθηκε να σχολιάσει τον βαθμό ετοιμότητας των διεθνών, τις δυσκολίες του εφετινού εγχειρήματος αλλά και την σφοδρή επιθυμία όλων των παικτών να επιστρέψουν από την Γαλλία με μία διάκριση, που σε εθνικό επίπεδο, λείπει εδώ και 6 χρόνια (2009) από το ελληνικό μπάσκετ.

Απόψε (σ.σ.: χθες), αντιμετωπίσατε έναν αντίπαλο με τον οποίο θα παίξετε και στην 1η φάση του Ευρωμπάσκετ. Τι συμπεράσματα μπορούν να βγουν από την εμφάνισή σας;

«Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να μένουμε συγκεντρωμένοι, είτε κερδίζουμε εύκολα παίζοντας μέτρια είτε κερδίζοντας δύσκολα παίζοντας καλά! Δε γίνεται να τρώμε 80 πόντους από τέτοιες ομάδες και να είμαστε ευχαριστημένοι από τους εαυτούς μας. Πρέπει να μάθουμε απ’ αυτό το ματς, να κοιτάξουμε τι κάναμε λάθος στην άμυνα και να βελτιωθούμε, γιατί πιστεύω ότι η άμυνα είναι το δυνατό μας σημείο και μέσω της αμυντικής προσπάθειας, θα μπορέσουμε να φτάσουμε ψηλά στο Ευρωμπάσκετ.»

Είδαμε όμως και πολλές περισσότερες συνεργασίες...

«Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να βρισκόμαστε ολοένα και περισσότερο στην επίθεση και να αποκτήσουμε “χημεία”, γιατί όλα τα παιδιά έχουμε μεγάλη διάθεση και το κλίμα στην ομάδα είναι καταπληκτικό.»

Φάνηκε στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, όταν “σφίξατε τα λουριά” στην άμυνα και τρέξατε ένα σερί 16-0...

«Μπήκαμε στο 2ο μέρος πολύ τσαντισμένοι λόγω των συνολικά 40 πόντων που δεχτήκαμε στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, βγάλαμε τρομερή ενέργεια στην άμυνα, κρατήσαμε το μηδέν για σχεδόν έξι λεπτά και ουσιαστικά “καθαρίσαμε” το ματς. Μακάρι να είχαμε συνεχίσει έτσι και στη συνέχεια και να είχαμε περισσότερη διάρκεια...»

Μεγάλη συζήτηση γίνεται σχετικά με το ότι η Εθνική ομάδα διαθέτει φέτος το πληρέστερο ρόστερ της τελευταίας 10ετίας. Πέρα από τα θετικά της υπόθεσης, αυτή η συνύπαρξη πολλών σπουδαίων παικτών έχει και τα αρνητικά της;

«Θα έλεγα ότι αυτή η αποστολή έχει δυσκολίες, γιατί στην ομάδα υπάρχουν πολλές μεγάλες προσωπικότητες, που είναι λογικό να έχουν και τις απόψεις τους. Εγώ το κατάλαβα καλύτερα στο ματς με τη Ρωσία, που είχα μείνει εκτός δωδεκάδας και παρατηρούσα διαφορετικά το παιχνίδι από τον πάγκο... Έβγαινε ο Σπανούλης, έμπαινε ο Σλούκας... Έβγαινε ο Κουφός, έμπαινε ο Μπουρούσης. Πάρα πολλοί μεγάλοι και καταξιωμένοι παίκτες που είναι λογικό να θέλουν την μπάλα... Επειδή, όμως, είμαστε όλοι καλά παιδιά και υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, θεωρώ ότι θα βρούμε τον τρόπο, γιατί η Εθνική ομάδα είναι η ομάδα του κόσμου και όλοι οι Έλληνες θέλουν να πετύχουμε. Γι‘ αυτό και όλοι μας πρέπει να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας, να πάμε λίγο πιο πίσω το εγώ μας και να ακούσουμε τον coach. Μόνο έτσι θα πάμε καλά!»

Κόντρα στην Ολλανδία έπαιξες στο μεγαλύτερο διάστημα σε σαν “τριάρι”. Αισθάνεσαι καλύτερα στην θέση αυτή;

«Δεν με απασχολεί σε ποια θέση θα παίξω! Εγώ απλά θέλω να είμαι μέσα στο γήπεδο γιατί ξέρω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα με διάφορους τρόπους. Δεν έχω κάποια προτίμηση και θα κάνω τα πράγματα που ξέρω, είτε παίζω στο “3” είτε στο “4”.»

Φαίνεται πάντως, ότι ψάχνεις εναγωνίως να βρεις χώρους για να κάνεις τις φάσεις που έχεις συνηθίσει, αλλά δεν τους βρίσκεις συχνά...

«Το γήπεδο μου φαίνεται λίγο μικρότερο... Δεν ξέρω ίσως φταίει το ότι στην Ευρώπη οι ομάδες δεν αφήνουν πολλές αποστάσεις, ίσως η μεγάλη έμφαση που δίνεται στην αμυντική τακτική, πάντως, υπάρχει μεγάλη διαφορά από το ΝΒΑ, που αν περάσεις τον παίκτη σου από την περιφέρεια, τις περισσότερες φορές είναι ανοιχτό lay-up... Εδώ σχεδόν πάντα σε περιμένουν ένας και δύο ψηλοί κάτω από το καλάθι για βοήθεια και αντί για κάρφωμα, πρέπει να ψάξεις την πάσα για τον ελεύθερο παίκτη. Πρέπει να συνηθίσω να παίζω με πιο κλειστούς χώρους...»

Συνειδητοποίησες ότι έκανες το καλύτερο σου παιχνίδι με τη γαλανόλευκη φανέλα μαζί με ατομικό ρεκόρ πόντων;

«Δεν το κατάλαβα ότι έκανα ρεκόρ πόντων... Σιγά-σιγά νιώθω καλύτερα και μου βγήκε το παιχνίδι... Μακάρι να είμαι υγιής για να παίζω πολλά χρόνια στην Εθνική και τότε να ‘σαι σίγουρος ότι θα έρθουν κι άλλα ρεκόρ!»

 

Τελευταία Νέα