Μπουρούσης: «Οφείλω μία συγγνώμη στους Αγγελόπουλους!» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Μπουρούσης: «Οφείλω μία συγγνώμη στους Αγγελόπουλους!» (gTV)
Ο Γιάννης Μπουρούσης αναγνωρίζει δημόσια την προ τετραετίας λανθασμένη συμπεριφορά του προς τα «αφεντικά» του Ολυμπιακού κι εξηγεί γιατί... ξέφυγε! Αυτά και πολλά άλλα σε μία αντρίκεια συνέντευξη του διεθνούς σέντερ στο gTV και τον Αντώνη Καλκαβούρα.

Η τετραετία (2011-2015) του εξωτερικού, που τον έκανε να αντιμετωπίζει με διαφορετικό σκεπτικό την καριέρα του, ο γάμος του και η δημιουργία οικογένειας (έχει πλέον δύο κόρες) που τον ωρίμασαν, αποτελούν τους κύριους λόγους της εμφανούς αλλαγής στη συμπεριφορά του 31χρονου ψηλού από την Καρδίτσα. Εκείνος, άλλωστε, ήταν αυτός που έτεινε πρώτος χείρα συμφιλίωσης με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφούς Αγγελόπουλους, την παραμονή του τελικού της Ευρωλίγκα, «σπάζοντας έναν πάγο» που κρατούσε από το καλοκαίρι του 2011, όταν σε ιδιωτική τηλεφωνική του συνομιλία, χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τους διοικητικούς ηγέτες των «ερυθρολεύκων».

Ο λόγος για τον Γιάννη Μπουρούση, που τέσσερα χρόνια αργότερα κι αφότου οι πρωταθλητές Ελλάδας συμπλήρωσαν τις θέσεις των ψηλών (για να μην βρεθεί κανείς να πει ότι... παρακαλάει να γυρίσει πίσω) έκρινε ότι έφτασε η ώρα να μιλήσει ελεύθερα για τους λόγους που τον έκαναν να φύγει από τον Πειραιά. Ταυτόχρονα, να εκφράσει δημόσια την μεταμέλεια του για τις κουβέντες που «εκτόξευσε» με αποδέκτες τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο και να δείξει ότι πίσω από το – για πολλούς μάγκικο προσωπείο του – κρύβεται μία μεγάλη κι ευαίσθητη καρδιά.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο gTV λίγες μέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας, ο έμπειρος διεθνής ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, κάνοντας τον απολογισμό της διετίας που πέρασε στην ισπανική πρωτεύουσα και αποκαλύπτει ότι ο νέος σταθμός της καριέρας του δεν αποκλείεται να βρίσκεται σε άλλη... Ήπειρο! Ο πρωταθλητής Ισπανίας και Ευρώπης με την «βασίλισσα» εκτιμά ότι το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ είναι η μεγάλη ευκαιρία για την επιστροφή της «επίσημης αγαπημένης» στις επιτυχίες και προεξοφλεί ότι αν η Ελλάδα τεθεί οριστικά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, θα αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα.

(Υ.Γ.) : Η αργοπορημένη δημοσιοποίηση της συνέντευξης – σε σχέση με την ημερομηνία στην οποία παραχωρήθηκε – οφείλεται στο ότι ακόμη δεν είχε υπογραφεί η λύση του συμβολαίου με τη Ρεάλ κι έτσι δεν ήταν και τυπικά ελεύθερος.