Αντετοκούνμπο: «Πάντα υπάρχει χώρος για την Εθνική»

Αντετοκούνμπο: «Πάντα υπάρχει χώρος για την Εθνική»

Γιάννης Ράμμας
Αντετοκούνμπο: «Πάντα υπάρχει χώρος για την Εθνική»

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε πιστός... στρατιώτης της Εθνικής Ομάδος κι ευελπιστεί τα λάθη του περασμένου Mundobasket να της δείξουν το δρόμο προς την επιτυχία στο Eurobasket (5-20/9).

Η συνέντευξη του 21χρονου πόιντ φόργουορντ των Μπακς στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

«Το βασικό είναι να παραμείνουμε σ' όλη τη διάρκεια της προσπάθειας που αρχίσαμε ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι. Να συνεχίσουμε τις προπονήσεις μας σε δυνατούς ρυθμούς, να μπουν όλα τα παιδιά στο κλίμα και να ασχολούμαστε μόνο με τη δουλειά μας, να συγκεντρωθούμε στο μπάσκετ και να κάνουμε αυτά που μας λένε οι προπονητές μας. Αυτός είναι ο δρόμος για να μπορέσουμε να πάμε να κάνουμε κάτι καλό φέτος».

-Όντας ένας πρωταγωνιστής φέτος στην ομάδα σου στο ΝΒΑ, υπήρχε χώρος στη σκέψη σου και για την Εθνική;
Πάντα υπάρχει. Όποτε βρισκόμασταν με τον Κώστα τον Παπανικολάου που μιλάμε και αρκετά, και με τον Κουφό, και τον Καλάθη λέγαμε να έρθει το καλοκαίρι και να βρεθούμε κι ως συμπαίκτες πια με την Εθνική. Είναι κάτι που το περιμέναμε και τώρα είμαστε εδώ και το ζούμε.

-Το καλοκαίρι άρχισε με καλούς οιωνούς απ' την Εθνική Εφήβων, με τα παιδιά που είναι κοντά στη δική σου ηλικία να κερδίζουν ένα Πανευρωπαϊκό.
Ήταν μία επιτυχία που μας έδωσε όλους μεγάλη χαρά. Τους αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» και πολλά «συγχαρητήρια» για όλη τους την προσπάθεια. Εμείς είμαστε κάτι διαφορετικό, μία άλλη ομάδα κι όπως σου είπα πρέπει να αφοσιωθούμε στο δικό μας κομμάτι, στη δική μας προσπάθεια για να τα πάμε όσο καλύτερα μπορούμε».

-Η φιλοσοφία απ' όσα λες είναι να προχωράτε βήμα-βήμα μέχρι να δείτε ποιο θα 'ναι αυτό το καλύτερο...
Έτσι είναι. Το να αρχίσουμε να λέμε και να γράφουμε ότι πάμε για μετάλλιο δεν εγγυάται τίποτα. Οι πράξεις κι οι αγώνες θα δείξουν τι θα καταφέρουμε. Γι' αυτό και λέω ότι ο στόχος είναι να συγκεντρωθούμε στη δουλειά, να μπούμε όλοι στο κλίμα που μπαίνουμε μέρα με τη μέρα και να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε πέρυσι.

 

Τελευταία Νέα