Εσύ θα ξαναφέρεις το μπάσκετ στον Βορρά!

Εσύ θα ξαναφέρεις το μπάσκετ στον Βορρά!

Εσύ θα ξαναφέρεις το μπάσκετ στον Βορρά!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την...παρηγοριά που θα μπορεί να προσφέρει φέτος στον Αρειανό το μπάσκετ

Αρχές Αυγούστου και ακόμα ο ΑΡΗΣ περιμένει. Το ποδοσφαιρικό τμήμα περιμένει, ο ΑΣ περιμένει,οι παίκτες περιμένουν, οι μεταγραφές περιμένουν, ο κόσμος περιμένει. Τι περιμένουν άπαντες ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, Ο ΚΑΠ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Αλλά προφανώς και αυτό δεν είναι τόσο απλό στην Ελλάδα για την ΕΠΟ και τους συν αυτώ.

Όπως και να έχει όμως οι μέρες πλέον τελειώνουν και επειδή θα αρχίσει νέο πρωτάθλημα πρέπει και να...τελειώσει το περσινό με την επικύρωση της βαθμολογίας. Οπότε μετά την εκδίκαση της υπόθεσης της Κέρκυρας στις 5 του μήνα και την σχετική απόφαση, μετά από 10 μέρες το πολύ θα ξέρουμε αν ο ΑΡΗΣ θα ανέβει απευθείας ή μέσω μπαράζ.

Από κει και πέρα τα πράγματα θα είναι απλά και το έχουμε σημειώσει. Όποιος έχει το χρήμα θα μιλήσει με πράξεις και οι υπόλοιποι θα μείνουν στα λόγια και τις εντυπώσεις.

Οπότε σήμερα μπορούμε να κάνουμε μία...μίνι ανάλυση για το μπάσκετ. Εκεί όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο ΑΡΗΣ του Λάσκαρη άρχισε να ενοχλεί. Και για αυτό προέκυψαν δημοσιεύματα με προφανείς στόχους, αλλά θα προκύψουν και δικαστήρια με ακόμα προφανέστερους αυτή την φορά από την πλευρά της ΚΑΕ.

Η...μυθοπλασία ότι ο ΑΡΗΣ χρωστάει 1 εκ ευρώ και υπάρχει κίνδυνος απαγόρευσης μεταγραφών ή κατάπτωσης της εγγυητικής του κράτησε μόλις δυο μέρες. Με δεδομένο φυσικά ότι αυτή την εποχή το συμπαθέστατο πτηνό με την...παρεξηγημένη ονομασία (μπούφος), αλωνίζει στα βουνά και τα λαγκάδια, εμφανίστηκαν πάρα πολλοί για να να πιστοποιήσουν ότι πρώτα είναι Αντι-ΑΡΗΣ και μετά όλα τα άλλα. Διάβασα και άκουσα ουκ ολίγα για ένα διήμερο και μέχρι να γίνει η μεγαλοπρεπέστατη κυβίστηση για το θέμα του 1 εκ ευρώ που έγινε 100.000 ευρώ και μάλιστα σε... συναλλαγματικές.

Βέβαια θα μπορούσε πολύ απλά να ρωτήσει κανείς για ποιο λόγο υπήρξε η κινδυνολογία για απαγόρευση μεταγραφών, όταν δεν έχει γίνει καν καταγγελία; Το επόμενο φυσικά ερώτημα είναι πως γίνεται κάποιος που το χρωστάς όπως ισχυρίζεται εδώ και 5-6 χρόνια 1 εκ ευρώ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ; Το αμέσως επόμενο είναι πώς λέγεται και γράφεται -χωρίς καταγγελία- για κατάπτωση της εγγυητικής από την ΕΕΑ ΟΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;

Προφανώς όταν πετάς τέτοιες... βόμβες ή άσχετος είσαι ή κάτι άλλο συνέβη πόσο μάλλον όταν όλα αυτά συμπίπτουν με την έλευση του Νίκου Λάσκαρη που μέσα σε 1 μήνα έχει βάλει στην ομάδα 1,2 εκ ευρώ. Όταν έχει αναλάβει ως τακτική διοίκηση ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ και ο ΑΡΗΣ όχι μόνο δεν χρωστάει, αλλά έχει προπληρώσει κιόλας τις δόσεις Σεπτεμβρίου.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ είναι στο ξεκίνημα μίας προσπάθειας. Χρειάζεται και απαιτείται σύνεση, προγραμματισμός, καλές επιλογές και πρώτιστα αποπληρωμή όλων των παλαιών υποχρεώσεων ώστε στην συνέχεια η ομάδα να κάνει την οικονομική υπέρβαση για να κυνηγήσει και την αγωνιστική.

Ήδη η στελέχωση είναι εντυπωσιακή σε σχέση με τα τελευταία χρόνια και τα ρόστερ των ομάδων στην Ελλάδα (με εξαίρεση των δυο αιωνίων που όμως ξεκάθαρα με τον ΑΡΗ θα τα βρίσκουν σκούρα). Ξανθόπουλος και Ουότερς στον άσο, Ζάρας και...παικτάρα Μακνιλ στο δύο, Πελεκάνος στο τρία και μία ακόμα προσθήκη που αναμένεται. Στο 4 πάει να γίνει το κόλπο γκρόσο με Οκάρο Γουάιτ, ενώ υπάρχει ήδη ο Τσούπκοβιτς και στο 5 σέντερ από το εξωτερικό συν τον Χάγκινς. Παρόντες από πέρσι ο πιτσιρικάς Φλιώνης που στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, Μούρτος και Σίμτσακ.

Ο ΑΡΗΣ είναι δεδομένο ότι στην πρώτη του σεζόν με Λάσκαρη θέλει να καθιερωθεί στην τρίτη τουλάχιστον θέση και σταδιακά να δυναμώσει τόσο ώστε να σπάσει την δυάδα. Το μπάσκετ φέτος θα είναι η παρηγοριά του Αρειανού ότι και να γίνει με το ποδόσφαιρο που και τρένο να ανέβει στην Λίγκα απλά θα έχει κάνει το καθήκον του. Το μπάσκετ όμως μπορεί να δοξάσει εκ νέου τον σύλλογο σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Ο ΑΡΗΣ είναι ο σύλλογος που δόξασε που χαρακτηρίστηκε από όλους ως ο πρώτος Αυτοκράτορας του Ελληνικού μπάσκετ. Και είναι ο μόνος που μπορεί να ξαναφέρει το μπάσκετ στον Βορρά...

ΥΓ1 Την άποψή μου περί δήλωσης συμμετοχής στην Γ την έχω σημειώσει έστω και αν νομικά δεν είναι ορθή και το γνωρίζω. Επικοινωνιακά και ουσιαστικά όμως εμμένω σε αυτή...

ΥΓ2 Φυσικά και όποιος βάζει χρήματα αυτή την στιγμή πρέπει να τα διασφαλίσει. Από την άλλη όμως η λέξη για την συνεργασία που θα υπάρχει ως την μέρα της ΜΚ είναι πάρα πολύ απλή για όσους θέλουν να λέγονται και κυρίως είναι καθαροί. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

ΥΓ3 Είπαμε για το μετοχικό κεφάλαιο. MONEY TALKS. Γιατί ως τώρα πολλοί είναι μόνο λόγια. Πράξεις=χρήμα και φυσικά όχι το μίνιμουμ των 360.000. 2 εκ ευρώ και πάλι λίγα είναι...

ΥΓ4 Από Παρασκευή για λίγες μέρες θα επιχειρήσω να αδειάσω το μυαλό από την σκληρή αρειανή επικαιρότητα. Όπως ενημέρωσα όμως και τον κύριο αρχισυντάκτη είναι πολύ πιθανά τα...εμβόλιμα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!