Χάκετ: «Ο Ολυμπιακός καλύπτει όλα μου τα θέλω»

Χάκετ: «Ο Ολυμπιακός καλύπτει όλα μου τα θέλω»

Gazzetta team
Χάκετ: «Ο Ολυμπιακός καλύπτει όλα μου τα θέλω»
Ο Ντάνιελ Χάκετ ξετύλιξε το κουβάρι της καριέρα του, μίλησε για τους λόγους που τον έφεραν στον Ολυμπιακό και με τα καλύτερα λόγια για τους Αγγελόπουλους και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο νέος άσος του Ολυμπιακού γεννήθηκε στη Φορλιμπόπολι της Ιταλίας κι εξήγησε στο olympiacosbc.gr πως.... ξέφυγε από το ποδόσφαιρο, αφού πρότυπό του ήταν ο πατέρας του που έπαιζε μπάσκετ: «Κάπως έτσι. ξέφυγα από το ποδόσφαιρο. Ήταν εύκολο για εμένα το μπάσκετ. Έβλεπα τον πατέρα μου να παίζει, τον παρακολουθούσα συνέχεια και όσο μεγάλωνα μου άρεσε όλο και περισσότερο. Πήγε να παίξει στο Πέζαρο, ακολούθησα και εγώ και στα 14 μου άρχισα να καταλαβαίνω πως μπορώ να το ακολουθήσω αυτό το άθλημα. Να γίνω καλός. Από ένα σημείο και έπειτα έγινε κάτι σαν όνειρο για εμένα. Είπα στον εαυτό μου "Ντάνιελ, μπορείς να γίνεις επαγγελματίας μπασκετμπολίστας". Πήγα στις ΗΠΑ και στο high school κατάλαβα πως μπορώ να τα καταφέρω».

Όταν τελείωσε το κολέγιο επέστρεψε στην Ιταλία για να αρχίσει την επαγγελματική του καριέρα: «Η πρώτη μου σεζόν στην Μπενετόν Τρεβίζο δεν ήταν καλή. Το αντίθετο. Ήταν μια κακή χρονιά για όλη την ομάδα. Πολλοί νεαροί παίκτες όπως ο Τζεντίλε που ήταν τότε 17, ο Μοντεγιούνας που ήταν 18, δεν είχαμε εμπειρία και έτσι η χρονιά δεν πήγε καλά. Έπειτα πήγα στη Σκαβολίνι Πέζαρο, εκεί τα πράγματα έγιναν καλύτερα. Άρχισα να βελτιώνω στοιχεία του παιχνιδιού μου και να γίνομαι καλύτερος. Το καλοκαίρι του 2012, όταν και έληξε το συμβόλαιο μου με τη Σκαβολίνι, είχα να επιλέξω ανάμεσα στη Σιένα και την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο. Η πρόταση της Σιένα με κάλυπτε απόλυτα και έτσι αποφάσισα να παίξω εκεί. Η πρώτη χρονιά εξελίχθηκε εντυπωσιακά. Πήραμε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Super Cup ενώ παίξαμε και στην Ευρωλίγκα κάνοντας μια εξαιρετική προσπάθεια εκεί».

Στη συνέχεια μίλησε για την... πρώτη γνωριμία με τον Ολυμπιακό, όταν οι «ερυθρόλευκοι», αντιμετώπισαν δύο φορές τη Σιένα στο TOP-16 με τους Ιταλούς να νικάνε στο ΣΕΦ και τους Πειραιώτες να κερδίζουν στην έδρα της τότε ομάδας του Χάκετ: «Τα θυμάμαι αυτά τα δύο παιχνίδια. Στο ΣΕΦ το ματς ήταν "τρελό" και ένα λέι απ του Μπράουν είχε κρίνει το παιχνίδι. Αν δεν κάνω λάθος, από εκείνο το ματς και έπειτα ο Ολυμπιακός δεν έχασε ξανά στο TOP-16 και έφτασε ως την κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τότε κατάλαβα πόσο μεγάλη είναι αυτή η ομάδα. Ο Ολυμπιακός για εμένα, γεννάει νικητές και διδάσκει ανατροπές. Όλα όσα έχει κάνει αυτά τα χρόνια είναι απλά εντυπωσιακά. Είναι για να γράφει κάποιος βιβλίο και να μην τελειώνει ποτέ. Τους θαύμαζα από τότε, παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Ευαγγελίνιο είναι για να τους θαυμάζεις. Είμαι ευτυχισμένος που θα τους έχω συμπαίκτες».

Όσο για το ποιος είναι ο «Ευαγγελίνιο»: «Αναφέρομαι στον Μάντζαρη. Στην Ιταλία έτσι τον λέμε (γέλια). Πρόκειται για σπουδαίο παίκτη. Παρατηρώ το παιχνίδι του και δεν κάνει λάθος ποτέ, παίζει άμυνα που. δαγκώνει και οργανώνει το παιχνίδι σαν κομπιούτερ. Τόσα χρόνια δίπλα στον Σπανούλη, έχει μάθει πολλά. Το ίδιο ελπίζω να κάνω και εγώ».

Τα δύο προηγούμενα χρόνια βρήκαν τον Χάκετ στο Μιλάνο: «Πήγα στα μέσα της σεζόν. Φτάσαμε μια ανάσα από το Final Four που θα γινόταν στο Μιλάνο, αλλά δεν τα καταφέραμε δυστυχώς. Ελπίζω να το πετύχω με τον Ολυμπιακό. Θέλω σαν τρελός να παίξω σε Final Four».

Η σεζόν που τελείωσε δεν πήγε καλά για την Αρμάνι: «Σκεφτόμουν τι θα κάνω τη νέα σεζόν μέχρι που ήρθε η πρόταση του Ολυμπιακού. Είχα πολλές προτάσεις, αλλά όταν έρχεται ο Ολυμπιακός και σου λέει πως σε θέλει, τότε δεν έχεις και πολλά να σκεφτείς. Η συνάντηση που είχα με τον Γενικό Διευθυντή της ομάδας κύριο Σταυρόπουλο, αλλά και με τον κόουτς κύριο Σφαιρόπουλο στο Λας Βέγκας, έπαιξε μεγάλο ρόλο για εμένα. Μου ανέλυσαν τα πάντα γύρω από τον Ολυμπιακό, ο κόουτς με τα λόγια του όχι απλά με έπεισε για το πλάνο του, αλλά με έκανε να ανυπομονώ όσο ποτέ να αρχίσει η σεζόν. Θέλω πως και πώς να φορέσω τη φανέλα της ομάδας που έχει εννιά ζωές. Στην Ιταλία, λέμε για κάποιον που δεν "πεθαίνει" ποτέ πως έχει εννιά ζωές. Έτσι είναι στα μάτια μου ο Ολυμπιακός. Έβλεπα παιχνίδια στα οποία ήταν 6-7 πόντους πίσω στο σκορ και ήθελε ένα λεπτό για να λήξει η αναμέτρηση και έλεγα μέσα μου "τώρα είναι η ώρα τους, τώρα θα το κάνουν ξανά".

Τα ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την Αναντολού Εφές, με τη Μπαρτσελόνα, ήταν κάτι το ασύλληπτο».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός καλύπτει όλα μου τα θέλω. Όσα μπορούσα να σκεφτώ και να μην σκεφτώ, με καλύπτει απόλυτα, ομάδα πραγματικός Θρύλος, ομάδα που μπορεί να σου δώσει τίτλους, να σε κάνει νικητή, να σε μάθει να μην τα παρατάς ποτέ, μια ομάδα με κόσμο φοβερό και δύο ιδιοκτήτες που δεν σκέφτονται ποτέ το κόστος, παρά μόνο το καλό της ομάδας που αγαπάνε».

Η αναφορά του Ντάνιελ Χάκετ, όμως, στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο δεν σταμάτησε εκεί: «Δεν τους έχω γνωρίσει, δεν τους έχω μιλήσει ποτέ, αλλά φυσικά ξέρω ποιοι είναι, αυτό το ξέρει όλη η Ευρώπη, όπως όλοι ξέρουν τι έχουν καταφέρει και πόσο αγαπάνε αυτή την ομάδα. Θέλω να κάνω τα πάντα για αυτούς και να ανταποδώσω με προσπάθεια στο γήπεδο και πολλούς τίτλους την ευκαιρία που μου έχουν δώσει να φορέσω τη φανέλα του Ολυμπιακού».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα