Κατσικάρης: «Με μεγάλη πίστη» (vid)

Κατσικάρης: «Με μεγάλη πίστη» (vid)

Κατσικάρης: «Με μεγάλη πίστη» (vid)

bet365

Ο Φώτης Κατσικάρης θέλει να βρεθούν όσο πιο ψηλά γίνεται στο προσεχές Eurobasket και πως σίγουρα θα ήθελαν ένα μετάλλιο, ωστόσο υπάρχουν κι άλλες δυνατές ομάδες.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε αρχικά για την προετοιμασία στη media day της Εθνικής: «Θα γίνει για πρώτη φορά μια μικρή σε χρόνο προετοιμασία. Ουσιαστικά θα κάνουμε μια εβδομάδα μόνο καθαρές προπονήσεις, καθώς στη συνέχεια η ομάδα θα μπει στη διαδικασία των φιλικών για να βρει σταδιακά ρυθμό. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε μια αρκετά έξυπνη ομάδα, με έξυπνους παίκτες που μπορούν να καταλάβουν γρήγορα αυτά που θέλουμε. Μπορεί η μικρή προετοιμασία να αποδειχτεί καλή στο ψυχολογικό κομμάτι, γιατί όλοι οι παίκτες έρχονται από επιβαρυντικές σεζόν. Πιστεύω πως θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και μέρα με τη μέρα θα βάζουμε τα πράγματα που θέλουμε σε άμυνα κι επίθεση, θα βρούμε τους ρόλους που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο και θα βρούμε τους καλύτερους συνδυασμούς».

Για την προεπιλογή: «Για μας είναι ιδιαίτερη τιμή που είμαστε εδώ. Υπάρχουν παιδιά που δεν είναι εδώ και άξιζαν να είναι. Ήταν πολύ δύσκολη η επιλογή για μένα. Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε και τα 16 παιδιά στο Ζάγκρεμπ, αλλά θα πρέπει να πάνε δώδεκα. Το θετικό είναι πως όλοι είναι ευδιάθετοι, έχουν ένα ιδιαίτερο συναίσθημα τιμής κι ευθύνης κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε ένα μείγμα έμπειρων παικτών, που έχουν ζήσει την εμπειρία της συμμετοχής και διάκρισης σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά και νέων παιδιών που τώρα μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ξεκινάμε από σήμερα, να ζήσουμε 55 μέρες μαζί και θέλουμε να απολαύσουμε κάθε μέρα».

Για τους στόχους: «Η ομάδα μας έχει ποιότητα και θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό Πανευρωπαϊκό και να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ξέρω πως από την πρώτη μέρα που βγήκε η λίστα ή και πριν η λέξη μετάλλιο, κάτι που πέρσι δεν το συζητούσαμε σχεδόν καθόλου. Σίγουρα το θέλουμε όλοι, αλλά υπάρχουν κι άλλες εθνικές ομάδες πολύ δυνατές. Εμείς θέλουμε να πάμε εκεί με μια πολύ δυνατή ομάδα και με μεγάλη πίστη».

Ο Γιάννης Μπουρούσης από την πλευρά του: «Το θέμα είναι να είμαστε υγιείς, να μπουν σωστές βάσεις στην προετοιμασία. Στόχος μας είναι να είμαστε μέσα στην εξάδα. Για μας που αποκλειστήκαμε το 2012 υπήρχε μια πικρία. Τότε δεν είχαμε προετοιμαστεί σωστά. Δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια τώρα, πρέπει να το κάνουμε».

Ο Στράτος Περπέρογλου: «Χαίρομαι πολύ που είμαι και πάλι στην Εθνική. Μου είχε λείψει η επαφή με τα παιδιά, αλλά τώρα είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Το θετικό είναι πως όσους είχε ο κόουτς στο μυαλό του είναι διαθέσιμοι. Έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας και πρέπει ο καθένας να κάνει ό,τι καλύτερο για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό σύνολο».

Ο Κώστας Σλούκας: «Είναι το πιο πλήρες και ταλαντούχο ρόστερ των τελευταίων ετών. Το πιο σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Σίγουρα υπάρχουν απαιτήσεις και υψηλές προσδοκίες, αλλά δεν πρέπει να έχουμε άγχος».

Ο Δημήτρης Αγραβάνης: «Είναι ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή να φορά το εθνόσημο. Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ και θα δώσω το 100% για να βοηθήσω την ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα